24-12-2008, 21:57
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אז מה אנחנו יודעים על המכ"ם הזה?
שהוא:
- חכם
- מדוייק
- חדיש (הוא גם יפה? יש לו חברה? אפשר להכיר לו את גיסתי?)
- פותח בעקבות ירי הקסאמים (זו סיבת הפיתוח או שזה תירוץ למה לפרסם את הידיעה העלובה הזאת דווקא עכשיו?!)
- מסוגל לאתר
- בדיוק מרבי.
- ייכנס בעוד מספר חודשים.
- בעל טכנולוגיה ייחודית
- שפיתחה חברה ישראלית
- מאתר בזמן אמת
- בטווח אפס.
- קצין בכיר אומר שהוא: מדהים
- בעצם הקצין אמר "לחיל התותחנים יש נשק מדויק, ובתחום זה חלה התעצמות אדירה. יכולותיו מגרדות את המדע הבדיוני. יש לנו יכולות לפגוע בטווח אפס במטרה".
- נחשבת לפורץ דרך
- מאפשרת לכוחות בשטח (ברור שבשטח, אלא מה? בקריה?!)
- לאתר בזמן אמת (שוב? טוב הפעם זה בלשון נקבה)
- המידע יועבר במהירות אל כלי הנשק המדויקים שיוכלו לפגוע (מישהו יכול להסביר לי מה הקשר בין מכ"ם מדוייק לנשק מדוייק?)
- המכ"ם יידע לאבחן אם מדובר בפצצת מרגמה, ברקטה מכל סוג שהוא ואף בפגז טנק (ואיך זה יעזור כשהעצם המאיים כבר נמצא באוויר והחוליה המשגרת מזמן יושבת בבית סורגת גרביים ומפצחת פיסטוקים?!)
- הנתונים המדויקים (שוב מדוייק? נו, הפעם זה בלשון רבים)
- יידעו לאתר
- גם המפקד נמצא בשטח והוא זה שמחליט
- "המכ"ם המדהים
- מאפשר לנו לדעת:
- מי ירה (הוא נותן גם את שם האם של היורה או רק את שמו המלא, מס' ת.ז. ושם האב?)
- לאן (וואלה!)
- וברדיוס של 360 מעלות (רדיוס של 360 מעלות?! אתה בטוח שלא 365 מעלות יש ברדיוס שלך? )
- נוכל לדעת מאיפה בדיוק (אה, לא "מי ירה", אלא מאיפה ירו! את זה כבר אמרת קודם. פעמיים לפחות).
- לאן זה משוגר" (רגע! כבר קראתי את זה קודם איפשהו... זה בטח מאד יעזור למערכת שכבר היום יודעת להגיד "לאן זה משוגר" ופועלת למעלה משנתיים. בשטח)
זה לא בולשיט. זה הקרם של הבולשיט!
מה הקטע בלפרסם כזו ידיעה?
אין פה שום מידע ושום כלום למעט יחצנות למערכת שלא קיימת ולא עובדת ולא תיכנס לעבוד לא מחר ולא מחרתיים, מקסימום בעוד מספר חודשים (גם בעשר שנים יש מספר חודשים. 120 ליתר דיוק. חודשים).
אני השתתפתי בניסוי של מערכת כזו בשנת 1995.
אבא שלי השתתף בניסוי של אחת ב1969!
מערכות דומות פועלות בגבול הצפון ובגבול הרצועה.
רוצים לספר לנו שאתם מתכוונים להגן עלינו מקסאמים?
אז:
- כדאי שבאמת תתחילו להילחם נגדם. אתם יודעים איך לעשות את זה. זה נמצא בספר הלימוד של קורס מ"כים ובכל הניירות שנשלחים לגריסה בסוף כל ישיבה. קוראים לזה יוזמה והתקפיות. וזה ההפך מ"יחסי ציבור והתמגנות" שהמכ"ם הזה הוא חלק מהם.
- אם אתם נשארים עם "יחסי ציבור והתמגנות" ולא רוצים לזלזל באינטיליגנציה שלנו (כי בגוף שלנו אתם מזלזלים בזה שאתם מרשים ל"גשם חומצי", הכינוי של נפילות קסאמים פצמ"רים, ליפול עליו) אז אל תדברו איתנו כמו ילדים בגן "יש לנו מכ"ם הכי משוכלל, פ33תי ומדאאאאאאים בעולם שיכול לעשות הכול ובגדול". תנו מידע מבוסס. נתונים אמיתיים ואל תשלחו איזה איש יח"ץ שיזדהה כקצין בכיר אך מדבריו עולה שאין לו שום מושג על היכולות של המערכת שעליה הוא מדבר ואין לו בכלל גישה טכנית אליה או בכלל!
אני יכול לנחש שעיתונאים אחרים ויתרו על הסיפור הזה כי אין בו טיפת בשר, חוץ ממילות תואר מפוצצות. מה השלב הבא? לפרסם הודעות על אמל"ח פצצתי בפורום סקופים של רוטר?! לשלוח את ההודעות בSMS לתושבי חוטף עזה?!
אולי תכתבו להם במסרון "שמענו שיש לכם עכשיו צבע אדום.
WOW!
צה"ל הגדול והגבר-גבר חושב ושומר עליכם כל הזמן גם כשאנחנו במקדונלדס בעזריאלי ואתם מתחבאים מתחת למיטה. אנחנו עושים ה-כ-ל כדי לעזור לכם. אפילו קבענו למחר דיון דחוף בעניין עם שר הביטחון."
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 24-12-2008 בשעה 22:04.
|