בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי morl468 שמתחילה ב "יש כאן מישהו בצבא שמאומן ע"י קפא"פ?"
אם אתה מתכוון לקפא"פ -קרב פנים אל פנים, אני חושב שהתשובה היא לא. רוב היחידות מתאמנות בקרב מגע שהתפתח מהקפא"פ ושהשתרש כשיטת הלחימה העיקרית בצה"ל.
לפני מספר שנים פורסמה כתבה על כך שיחידות בודדות בצה"ל מתאמנות גם בשיטות לחימה מזרחיות אבל דובר על יוזמה פרטית של קצינים ולוחמים ביחידות שהיו בעלי נסיון קודם בשיטות אלו.
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 23-12-2008 בשעה 13:08.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי morl468 שמתחילה ב "יש כאן מישהו בצבא שמאומן ע"י קפא"פ?"
חבל לבזבז שאלה מעניינת.....(אם כי לא ברורת תכלית)
הרעיון - התוקף משגר את מלוא הכח קדימה לתקיפה,שלב ראשון (נקרא לזה קרב בלימה) יש להסיט את חוד ההתקפה מגופנו,היריב יוצא מאיזון כתוצאה מהשקעת האנרגיה העצומה לחלל הריק ומבצע פעולת בלימה,ע"מ לבלום את התנופה הוא יאלץ להשקיע את אותה האנרגיה שהושקעה בהתקפה וכאן נכנס שלב ב' של העיניין שבו אנו מוסיפים עוד "קצת" אנרגיה משלנו כך שהכח שפועל על היריב הוא יותר מהכח שהוא רצה להפעיל.באיקידו המרות האנרגיה הן בצורה מעגלית כך גם לא מבזבזים אנרגיה ובעיקר נמנעים מאיפקט ישיר ואלים.
הסיום בד"כ הוא ריתוק היריב.....אהההמ לא לציטוט בפן המעשי ניתן להשקיע עוד קצת "אנרגיה" והעיניין מסתיים בשברים והרבה כאב,כמו למשל להמשיך את ווקטור התקיפה של היריב ולהפגיש אותו עם הרצפה או קיר וכד'.
קרב מגע על האייקידו.
לי נראה שכדי להגיע לרמה בסירטונים לוקח שנים. כמה סיבובים וסיבובי נגד על תרגיל אחד...
כמה זמן לוקח לשלוט היטב בתרגיל כזה (הסכנים) שזה כבר הופך לחלק ממך?
קרב מגע לוקח אותך לשם בהרבה פחות זמן, מה שמתאים יותר להכשרות צבאיות וסמי צבאיות.
לא פלא שיש כזו התלהבות בעולם המערבי מהקרב מגע הישראלי...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי חוד החנית שמתחילה ב "צפיה קצרה בסרטונים הבהירה לי את היתרונות הברורים של"
למעשה כמעט בכל אומנות לחימה מסורתית יש ללמוד מספר שנים להגיע לרמה טובה, גם קרטה למשל. אבל כשמפרקים לגורמים ומפרידים בין התכלס לאומנות ולמסורת, אפשר ללמוד הגנה עצמית תוך מספר חודשים ולדעת להגן מהתוקף הממוצע.