11-12-2008, 15:10
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
טוטו בחירות 3
בעוד חודשיים מינוס יום, תלך ישראל לבחירות כלליות. במהלך תקופה זו, אנו מקיימים ארבעה
מחזורים של טוטו בחירות, בו מתבקשים הגולשים לתת את התחזית שלהם למנדטים שתקבל כל
מפלגה. אין חובה לשנות את התחזית מטוטו לטוטו, וכל הרעיון בעריכת כמה מחזורים הוא בכך שניתן
יהיה לשנות תחזית במידה וובמהלך הקמפיינים השונים, תהיה תחושה של סחף לכיוון זה או אחר. בכל
מחזור של טוטו, יופיעו לינק לטוטואים הקודמים, כך שההסטוריה תישמר תמיד...
לינק לטוטו הבחירות הראשון:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=442086
לינק לטוטו הבחירות השני:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=445382
לפי עצתו הנבונה של High_Hopes אני מוסיף את המצב הנוכחי בכנסת:
קדימה - 29 מנדטים
עבודה - 19 מנדטים
הליכוד - 12 מנדטים
ש"ס - 12 מנדטים
ישראל ביתנו - 11 מנדטים
ערבים - 10 מנדטים
התקווה+מפד"ל+איחוד לאומי - 9 מנדטים
הגימלאים - 7 מנדטים
אגו"י ודגל התורה - 6 מנדטים
מרצ - 5 מנדטים
------------------------
סה"כ - 120 מנדטים.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
כדי להסביר למה אני מתכוון למצטרפים חדשים לטוטו, אני אהיה הראשון לפרסם את ההימור שלי גם
באשכול זה:
הליכוד 34
קדימה 19
ש"ס 11
ליברמן 12
העבודה 15
הערבים 10
מרצ-גוש השמאל 6
יהדות התורה 6
הבית היהודי 4
הירוקים 3
התקווה 0
גמלאים 0
עלה ירוק 0
-------------------------------
סה"כ: 120 מנדטים
הסבר לשינויים בחלוקת המנדטים בהשוואה לתחזית הקודמת שלי: הפריימריס במפלגת העבודה
והברדק המוחלט במרצ שכנעו אותי, נכון לעכשיו, שאין בשורה גדולה מכיוון מרצ, בכל הנוגע לזינוק
למעלה - והמצב רק יחמיר כשיתברר כמה מקומות ברשימה המאוחדת תמסור מרצ למצטרפים
החדשים (שלא צריכים להתמודד על מקומם). העבודה, לעומת זאת, נמצאת במגמת עלייה, ומצליחה
לקבל בחזרה חלק מהמנדטים שאיבדה - אם הפריימריס בקדימה יניבו רשימה עם הרבה חשודים
למעלה, העבודה יכולה להתחזק עוד יותר, עד כדי איום על מעמדה של קדימה כמובילת מחנ
השמאל.
מאמר מלא חרדה, שפורסם ב"הארץ" היום, מדבר על כך שבניגוד לבחירות המוניציפאליות, ישנה
נטייה ערבית לא להצביע בבחירות הכלליות, ולכן יש סיכוי לירידה בייצוגן בכנסת. כמו כן, מפלגה ערבית
חדשה של עבאס זכור ומחמד כנעאן, יכולה לאיים על המפלגות הוותיקות - כשאחוז החסימה עומד על
2% לא צריך לקרות יותר מדי בכדי שאחת המפלגות הערביות תימחק - וייצוגן יפחת במכה אחת ב3
מנדטים. צריך לעקוב אחרי מצב זה...
הפריימריס בליכוד, והתגובות העויינות בתקשורת עליהם, היו צריכות להוליד קריסה בסקרים, ולא רק
שזה לא קרה, אלא שבחלק לא מבוטל מהסקרים, הליכוד דווקא עלה. מגמת העלייה שייחסתי לקדימה
בטוטו הקודם, נראה שלא היה לה על מה להתבסס. המצב שם גרוע, ואם הפריימריס שם יולידו
רשימה עם הנגבי, רמון, אפללו, רוחמה ואחרים במקומות גבוהים - העבודה תגזול מהם מנדטים.
כמו כן, אין לבטל את האפשרות שמלחמת מחנות מופז ולבני תתלקח וכמו בריימריס הקודמים שם,
יהיה ברדק בנוגע לתוצאות. רשימת הבית היהודי בהתרסקות. הליכוד בחר רשימה מסורתית, וישאב
קולות מהמפד"ל המתפוררת ונטולת הבשורה, שאפילו לא מנסה לקרוץ לימין החילוני. מפלגת התקווה,
מאידך, קמה מאוחר מדי, ואין לה סיכוי לזנק מעכשיו לעכשיו, ללא סיקור תקשורתי אוהד (שיתבטא בכך
שסקרים יתחילו להציג אותה כמי שעוברת את אחוז החסימה...). כל זמן שהסקרים יטענו שרק הירוקים
עוברים את אחוז החסימה - רק הירוקים יעברו את אחוז החסימה. למרבה צערם, יש הרבה רשימות
שרצות על טיקט דומה, כך שלא יוכלו לשחזר את ההפתעה של הגמלאים...
|