09-11-2008, 19:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
הספר של בויקין
קראתי את ספרו של בויקין בסופ"ש. הספר מאוד קריא, אך מי שמצפה למצוא בו פרטים חדשים על מבצעי היחידה צפוי להתאכזב. המבצעים המוזכרים בספר הם מבצעים שכבר נכתב רבות עליהם, כמו מבצע הנפל לשחרור בני הערובה באיראן, הפעולות בגרנאדה ובפאנמה, הפעילות כנגד ברון הסמים פבלו אסקובר וסומליה. לי היו חסרים סיפורים על אירועים פחות מתועדים כמו פעילות היחידה במערב עיראק במלחמת המפרץ הראשונה ומבצעים אחרים משנות ה-80 שנעצרו בשלבי תיכנון שונים כמו מבצעי חילוץ של חטופים בלבנון. יחד עם זאת, הספר מספר תיאורים בגוף ראשון של האירועים (לעיתים תוך פירוט יתר - ולטעמי לא מכובד - של פגיעות קרב באנשי היחידה) וחושף לראשונה שמות מלאים של אנשי היחידה שהיו מעורבים בכמה מהפעולות הבולטות ביותר ושעד כה הוזכרו בספרות בשמות בדויים או בראשי-תיבות.
כפי שכבר נכתב, בויקין הוא אוונגליסט מוצהר וחלקים לא מעטים בספר עוסקים בתפקידה של האמונה במהלך שירותו הצבאי ובהתסתבכות שלו בשל כך בראשית שנות ה-2000. ניתן לדלג בקלות על החלקים הללו.
לסיכום, הספר מומלץ לחובבי הנושא והוא כולל כמה תמונות מעניינות, דוגמת אלה שצרפתי.
במקביל לספר של בויקין יש גל של פירסומים לאחרונה של ספרים פרי עטם של בוגרי SFOD-D. ספר אחד מומלץ במיוחד עוסק בפעילות היחידה בטורה בורה, ואף כיכב בכתבה בתוכנית "60 דקות". מרבית הפרטים המופיעים בספר לא פורסמו קודם לכן. לטעמי הוא יכול לשמש כבסיס לסרט הוליבודי טוב, ואני לא אתפלא אם כך אכן יקרה. הספר כולל תמונות מרתקות, אך למרבה הצער בשחור לבן ובאיכות די נמוכה.
ספר נוסף עתיד לצאת בקרוב והוא נכתב על-ידי פיט בלבר, אחד המפקדים הבולטים ביחידה בשנים האחרונות, שמוכר היטב למי שקרא את הספר "יום שלא טוב למות בו" של שון ניילר (אני לא סגור שזה שם המהדורה העברית, שכן ברשותי המהדורה האנגלית).
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 09-11-2008 בשעה 19:52.
|