21-12-2008, 15:31
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "האנטיגוניזם נובע משיטות הטיעון הנהוגות בתאוריות קשר."
ציטוט:
קח לדוגמא את ההודעה שלך, מבלי להגדיר קודם כל מהן "זכויות הפרט" ולהסביר כיצד זיהוי ביומטרי פוגע בזכויות הפרט בצורה מנומקת ולוגית, אתה יכול להחליף את הביטוי "זכויות הפרט" ב"קפה נמס עלית" וההודעה תשמור על אותה מידת רלבנטיות.
|
ההסבר בצורה לוגית הוא פשוט מאוד: כל לקיחת דגימה ביולוגית מאדם שומר חוק בניגוד לרצונו היא עבירה פלילית ומוסרית.
במקרה הזה תביעת אצבע אינה שונה מדגימת דם או זרע, מדובר במאפיין ביולוגי שייחודי לגוף שלנו,
בעצם התערבות המדינה בלקיחת חזקה על חלק או תוצר מהגוף שלנו לרבות תביעות אצבע, נוזלי גוף דנא וכו'
ללא הצדקה משפטית שבה יש חשד סביר לביצוע פשע, מדובר בהפרה בוטה בזכויות הפרט - לא מסובך, נכון?
ציטוט:
שם לב כיצד אתה כלל לא מתיחס לצורות השונות של זיהוי ביומטרי ולתכונות של כל שיטה ושיטה אלא יוצא כנגד התופעה באופן כללי.
אם היינו שותפים בדיון תאורטי שהתקיים סמוך להמצאת המכוניות האם לאפשר קיום של כלי רכב ממתכת ממונעים, אתה היית יוצא נגד התופעה באופן גורף (כי זה מסוכן, זה מזהם, זו עוד שיטה של ה"חברה" לשעבד אותנו) ובמקום לדון כיצד לפתח כלי רכב בטוחים ולא מזהמים הדיון היה מתרכז בשאלה האם בכלל לאפשר קיום של כלי רכב, דבר שמן הסתם היה מוכרע בסופו של דבר לטובת כלי הרכב, אך ללא ההתסיגויות שהעלתי מקודם
|
אני לא מתייחס לצורות השונות, כי אני מתנגד להפרת הזכות האלמנטרית של עצם לקיחת הדגימה בכפיה,
יותר מאשר להשלכות של יישום כזה או אחר של מאגר הדגימות.
וההשוואה לקיום של כלי רכב היא השוואה לקויה. כלי רכב היו ונותרו צורך אלמנטרי בחיי היום יום,
זיהוי ביומטרי לעומת זאת אינו צורך שכזה, ומעבר לכך גם אם היה - גופו של אדם הוא מבצר כבודו האחרון ויש לכבד זאת.
ציטוט:
וזה מחזיר אותי לטענה שלך בנוגע לזיהוי ביומטרי לכלל האוכלוסיה לעומת לתת קבוצה של האוכלוסיה המוגדרת כאוכלוסיה עבריינית. בתביעת אצבע יש אלמנט נוסף מעבר לזיהוי ודאי של פרט זה או אחר והוא היכולת לזהות על פי דגימות שנלקחו מעצם כלשהו שאותו פרט נגע בו בעבר. כאן יש סכנה של פגיעה בזכויות הפרט (פלוני נשוי באושר אבל מדי פעם מבקר אצל "מקצועיות". אדם בעל גישה למאגר כזה לוקח דגימות מחדר המדרגות של אותו מכון או אפילו מהדלת ומחפש אנשים כגון פלוני על מנת לסחוט אותם אח"כ, או הטרדה מצד המשטרה כנגד אזרחים שתביעת האצבע שלהם נתגלתה במקום פשע גם אם אין הוכחה כי היא היתה בזמן ביצוע הפשע ועוד).
הקונסיפרטורים בכלל לא מתיחסים לסוגיה הזאת, משום מה.
|
אני כנראה פספסתי פה משהו, כי זה נראה מקריאת הדברים שאתה רק מחזק את הטענה שלי.
ציטוט:
כדרך אגב, אני מכיר מספר אנשים שלא הולכים עם תעודת זהות עליהם כי לדעתם הדבר "פוגע בזכויות הפרט שלהם". אחד מהם גם נהג (לפחות באותה תקופה, אני לא בקשר עימו כיום) להסתובב ברחוב באמצע הלילה (זכותו), עם תיק גדול (זכותו) ובו פריטים מעניינים וחוקיים כגון חבלים (זכותו) וכפפות (זכותו), וכל פעם הוא התפלא מחדש מדוע המשטרה הרעה מתנכלת אליו (כמובן שהוא גם לא הסתובב עם תעודת זהות) והדבר היווה בשבילו הוכחה מנצחת לקיום קונספירציה נגדו, שהרי המשטרה לא היתה משקיעה כ"כ הרבה מאמץ לטפל באדם כמוהו אילולי הוא היה מאותם "שואלי שאלות" ו"מפקפקים".
|
כל אדם צריך אמצעי זיהוי בחברה מתוקנת, לצורך פתיחת חשבון בנק, אימות זהותו בדואר וכו'...
זה צריך להעשות מבלי לערב את הגוף שלנו, מבלי לתייג אותנו כאשמים מראש.
תראה, המצב מתדרדר - בארה"ב שוטר יכול לעצור אותך ולהחדיר לך מחט לזרוע לבדיקת דם כפויה
עם צווים חתומים מראש שמחולקים להם ע"י שופט במין פס ייצור חולני, הדרך הזו שנראת לך טובה כעת
תוביל את האנושות ואותנו לימים מאוד מאוד שחורים, ומבלי להשמע יותר מדי פומפוזי
זו באמת תהיה בכיה לדורות. ואם נתעלם לרגע מהחששות האינדבידואלים
שלנו כאזרחים בעלי זכויות,... אם לא נדע לשים גבולות ולרסן את מערכות השלטון בעולם,
ולהציב להם קוים אדומים, זה רק ילך ויסלים ועוד נתגעגע לימים שכל מה שרצו מאיתנו זו "תביעת אצבע".
זו כמו מפלצת מוצצת דם, כמה שתתן לה - היא רק תרצה יותר, ויש קשר ישיר
בין הטמטום ההמוני שמהונדס בציניות בעשורים האחרונים לבין העברת חוקים דרקונים כאלה,
חבל שאנשים לא רואים את זה, חבל שהם נסחפים למערבולת של ספינים ולא מביטים טיפה יותר קדימה.
זה לא קשור כבר לשום קונספירציה כזו או אחרת, זו זכות האדם להציב את הגוף שלו כגבול,
הגוף שלנו הוא שלנו ולא של המדינה, אין שום זכות מוסרית לכפות עלינו לייצר דגימות ביומטריות של גופנו.
ומי שיש לו קמצוץ של כבוד עצמי ועמוד שדרה, צריך לסרב לשתף פעולה ולהגיד לא! ליוזמה האומללה והמסוכנת הזו.
נערך לאחרונה ע"י Lance בתאריך 21-12-2008 בשעה 15:37.
|