13-12-2008, 19:34
|
|
|
חבר מתאריך: 23.06.08
|
|
שמוליקיפוד - בשבילך יקירי: זה מספיק מפורט או שעוד ?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "אני מבין ש'אוטו' 'ריטה' לקוח מחוויותיהם של מדריכים שהובילו את משפחת הזמרת לטיול?"
1. משטרת עתלית - משטרה מיוחדת כי היא משולבת: חציה התפעולי והמימוני להקמה בא ממשטרת הוד המלכות וחציה השני מצבא הממלכה. כלומר פרויקט נמשטרתי וצבאי כאחת. היא לאבדיוק טגרט אופיינית אבל ניחא.
2. שמה בא לה כי איך ירקראו לה? משטרת עין חוד? מי יודע בכלל מה זה עין חוד? הכי טוב משטרת ואדי פלאח או משטרת עתלית. הכי טוב עתלית כי זה היישוב במוכר ביותר באזור ולמעשה במונחים הבריטים לכל האזור - ממחנה מעצר 'שלנו', היום 'של' מועצה לשימור אתרים עד לצומת אורן של ימינו - זה אזור עתלית.
3. עתלית - קצה אזור ההערכות הלוגיסטית של הבריטים בצפון הארץ, מכורדני עד לעתלית. זה אומר מחנות תחמושת ואספקה, לודיסטיקה ואחסנה, של הלגיון הבריטי כמו של אחרים - כולל ה RAF. כולם נדחפים לתחום שמסביב לחיפה מכיוון שהם נשענים על הרכבת, על הנמל, נמל תעופה והדרכים באזור. אז כמו סרפנד במרכז הארץ - זה הגבול הדרומי - עתלית.
4. ההשתלטות על המשטרה לא הייתה מסובכת על פי מסמכי צה"ל. לא היה באזור, עם מנטישת הבריטים איזה כוח מסודר שיכול היה להתחרות בכוחות שלנו, שכבר ישבו וארבו מבחוץ. לכל הפכניסה הייתה חלקה למדי. בגלל תקלות מחשב אני לא יכוטלה לצטטמסמכים או לתת מובאות בלשונן, אבל ככה זה היה. די פרוזאי. בלילה אחד ובלי יותר מדי התנגדות של הערבים. בכלל ההתארגנות הערבית באזור הכרמל וחופו היתה בעיתית מבחינתם, אבל על זה פעם אחרת.
........ ומשום מה יש לי הרגשה שחיפוש המידע על הכלא קשור בשביל חדש שרט"ג מבקשת להכשיר באזור - ממחנה עבודת הפרך (סיפור לזרוביץ, שם דרו הקצינים) עד לואדי פלאח, חניון אורן. ..... ככה משיגים מידע בחינם ברשת ......... אבל לא תמונות .........
|