24-12-2008, 11:10
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
|
|
סימנתי את כל המרקים בכדי שלא יהיה אף מרק מקופח.
מרקים זו אהבה, וכל מרק מתאים לעונה, למזג אוויר, למצב רוח וכו'.
מכיוון שזה עורר בי תאבון מייד ניגשתי להכין את מרק העגבניות של אמא שלי.
כל כך פשוט להכנה אבל כל כך טעים.
מצרכים (ל5 ומעלה סועדים, עם פחות סועדים, פחות קמח)
שמן (אצלי תמיד זה זית, אפשר גם עם קנולה או אחר)
2 כפות קמח
קטשופ (מומלץ חריף ככל היותר לאוהבי הטעם)
מים
מלח
פלפל
סוכר
אורז (או פתיתים או עדשים)
וסיר גדול כמובן
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומטגנים קלות תוך כדי בחישה עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה.
מתחילים עם חצי כוס קטשופ וכוס מים ומערבבים.
כאשר התערבות אחידה טועמים ומתחילים במלאכת המינונים.
מתבלים עם קצת מלח ופלפל וכפית קטנה מאד של סוכר.
טועמים ומשפרים, אם סמיך מדי מוסיפים מעט מים, אם דליל מדי מוסיפים מעט קטשופ.
המרק מצריך ערבוב והשגחה על מנת שלא יקציף מדי או ייישרף או יגלוש.
הטעימות לאורך כל הדרך חשובות וכך תגיעו לטעם החביב עליהם והסמיכות הרצויה.
מי שרוצה להוסיף גם אורז מומלץ לזכור שהאורז שותה מים לכן יש לדאוג שהמרק יהיה דליל מעט אחרת לאחר האורז תקבלו דייסה.
כאשר מוכן, לקשט בעלה פטרוזילה טרי לאכול ומייד להכין עוד.
אופציות לשיפור:
אפשר להוסיף בצל לטיגון הראשוני
אפשר להשתמש ברסק עגבניות או בעגבניות קלופות כתוספת לקטשופ, ואז המרקם יהיה כפרי יותר עם חתיכות עגבניות שזה גם נחמד.
מרק מאד קל להכנה וממש קצר, חצי שעה בין התחלת ההכנה לסיום האכילה.
|