05-04-2009, 20:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
נדמה לי שבטוח לקבוע שאדם עם נשק חם שמפגין נכונות לעשות בו שימוש הוא סכנה מוחשית ומיידית לחיים של מי שנמצא בטווח השפעתו.
עם זאת, במידה שהתאור בכתבה נכון, אני קם ומצדיע לשוטר עמד מול אקדח יורה והחליט לפרק את המצב הזה בצורה שונה. יטען מי שירצה שמדובר בצל"ש-טר"ש ואינני מתנגד. עדיין, אם השוטר הזה עמד מול אדם שירה באקדחו, זיהה שהוא יכול לעשות משהו אחר מכדור בראש, למרות שיש לו את הכלי זמין ובמיוחד לאור הטווח- טווח מגע! האומץ, קור הרוח ושיקול הדעת כאן (אם כך זה התרחש) הם מרשימים בכל קנה מידה.
מה שכן, לא ברור לי האם לאחר ההתמודדות עם אותו שוטר המחבלת הוסיפה לירות. אם כן, הרי שכל מה שכתבתי למעלה הוביל את השוטר האמיץ להחלטה שגויה שיכלה בקלות להביא למות אנשים אחרים וזה כבר לא מקובל.
לא תמיד יש חובה להרוג מייד חמוש שיורה. לרוב זה מותר, בוודאי שמומלץ, אך תשימו לב שברוב גופי אכיפת החוק שלנו התיאור למצב כזה הוא "רשאי לבצע ירי קטלני".
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|