08-12-2008, 19:57
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
הודעות: 2,997
|
|
דעה על המערכת...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "ניסוי נוסף במערכת ה-ABL ליירוט טילים בלייזר"
מערכת ה- ABL (בה עסקו אשכולות כאן בעבר), הינה "שיירים טכנולוגים" מתוכנית ממשל רייגן ל"מלחמת הכוכבים"... התוכנית היתה מבוססת על חישנים ואמצעים שיוצבו, באופן זה או אחר בחלל.
מרבית נושאי הלייזר שבה עסקה, היו נוחים לפיתוח בשל "כר המרעה הידידותי" שבו היו אמורים לפעול, קרי - תווך החלל.
שימוש בקרני לייזר למטרת ריכוז אנרגיה הורסת על מטרה כדי להשמידה כתוצאה מחום יתר מצריך לא רק זיהוי ועקיבה מדויקת אלא מעבר קרן הלייזר בתווך "ידידותי". זאת גם הסיבה העיקרית לכך שניסויי ה- ABL נערכים מפלטפורמה מוטסת המסוגלת "לשייט" בגובה רב יחסית שם דלילות האויר נמוכה, שם ה"מדיום" (התווך) נקי יותר, שם בעיית ערפילים, טיפות מים וקרח, אבק, עננים, ערפל, עשן ואבק פחם ועוד כאלה "אויבים" לקרן הלייזר הינה נמוכה יותר...
זהו אם כך המקום הנוח ביותר ל"פגישת" פוטוני קרן הלייזר עם מטרה המשייטת במסלול "רגוע" בגבהים אלה ולמעלה מכך.
שימוש זהה בלייזר מעל גבי כלי קרקעי, לא יניב תוצאות טווח וריכוז אנרגיה מתאימות על משטח קטן ויהיה מוגבל מאד הן בביצועיו והן בתלותו במזג האויר ובזיהום תווך אטמוספרי.
אלה מגבלות טכנולוגיות בסיסיות ביותר המציבות סימני שאלה כבר שנים רבות לאמצעים אלה, ומסקנות את יישום המערכת ע"י הצרת אופן ויעילות הטכנולוגיה הזאת. קיימות כמובן עוד סיבות טכנולוגיות לא מעטות לכך שהתוכנית אינה תופסת תאוצה.
נחזור רגע ברשותך ליישום המערכת כנגד מטרות בגבהים נמוכים יותר -
אמנם מדובר על טווח אפקטיבי של כ- 400 ק"מ אולם - א. הנתון מתייחס למשגר קרן המותקן על מטוס המשייט בגובה רב יחסית, והמכוון את הקרן כלפי מעלה לכוון חללי.
ב. בשל הבעיות שהזכרתי לעיל, קשה יהיה לפגוע במטרת קרוב למקום שילוחו, ועד הגיעו למדיום החיצון.
ג. המערכת גדולה ומסורבלת, וניתן להניח שהמפתחים מיעדים אותה לכטבמ"ים המשייטים באזורים שנבחרו לכך ולוא דוקא למטוסים כגון ה- 747 שבניסויים. מטוס שכזה יהווה מטרה לאויב המכין שילוח טילים.... (כטב"ם גדול, לא יהיה חסין לגמרי גם כן...)
ד. מישהו כאן הזכיר אפשרות פגיעה במטוסי אויב. לכאורה ניתן לעשות זאת, למעשה הדבר קשה ביותר, הן בשל התווך המזוהם עליו דיברנו לעיל, והן בשל הבעייתיות הטכנולוגית בעיקוב ובמירכוז אלומה "חמה" מדויק על מטרה מתחמקת (טיל בליסטי איננו בנוי ל"פלאורות" ושינויי מסלול חדים כמטוס קרב במעופו...)
ציינתי בקצרה מרובה אך חלק קטן ובסיסי ביותר מתוך מגוון גדול מאד של אתגרים טכנולוגיים ומבצעיים למערכות יירוט בעזרת לייזרים.
העובדה כי הושקעו במערכת תקציבים גדולים, אינה, לכשעצמה, עילה להמשכתו. כאמור חלק מהתקציבים הללו הופנו לפרויקט לפני שנים רבות במסגרת "מלחמת הכוכבים" בה עסק אז הפנטגון ועסקו התעשיות הבטחוניות בארה"ב.
למרות זאת, יש המיעדים למערכת הזאת תפקידים מוגבלים אם כי חשובים ל"מפגש" מטרות עוינות בחלל... במסגרת תקציבי מחקר ופיתוח של הפנטגון, יתרונות רבים להמשך הפרויקט הגורר כתמיד פיתוחי טכנולוגיות לוואי מענינות וטובות לכשעצמן.
זיהוי מהות רש"קים, כפי שנאמר כאן ע"י nsdq160 הינו משימה "מודיעינית" שונה וגם עליה שמים את הדעת.
|