22-11-2008, 23:50
|
|
|
חבר מתאריך: 10.11.08
|
|
תשמע בנאדם . אם אתה עושה ניתוח לייזר להסרת משקפיים רק כדי להיות טייס , אז אל תעשה ואל תהיה טייס .
קודם כל אתה צריך לעשות ניתוח עיניים בשביל עצמך .
אני רואה שאתה מפתח ציפיות מפה ועד לשמיים בכל מה שנוגע לקורס טייס , וזה טעות . הסיכוים להיות טייס כל כך קטנים ואתה עובר כל הרבה תלאות בדרך....מה גם שאתה עוד זקוק לניתוח עיניים בלייזר , דבר שאין לגביו מדיניות מגובשת בח"א .
תשמע , כמו שהחברה פה אמרו לך , אתה צריך להיות בן 21 (בהנחה שתעשה ניתוח בלייזר בגיל 18 בערך) בזמן הגשת הבקשה למיון לצוות אוויר , ז"א שכבר תהיה הרבה מאוד זמן בצבא(אפילו לקראת שחרור) , והרבה מאוד אנשים הלכו לתפקיד שהם בהתחלה לא רצו(דוגמא בולטת זה שריון) , והם אחרי זה אמרו שנהנו מכל רגע ולא מתחרטים . ואז סתם תרגיש שעשית ניתוח בעניים סתם .
מה גם שאולי בגיל 21 תהיה בנאדם יותר בוגר , עם זווית ראיה שונה , וכבר לא תרצה להיות טייס ?
תשמע בנאדם , אתה בונה כבר תוכניות על טייס לפני שאתה יודע בכלל פרופיל וקב"א . וזאת רק המשוכה הראשונה . צריך גם לעבור מבדקי צוות אוויר , ירפ"א א' , הפסיכולוגית ואולי הכי קשה - המבדקים הרפואיים .
אני אישית נפלתי במבדקים הרפואיים אצל הרופא עיניים . עברתי את כל מה שתלוי בי חוץ מהגיבוש , ומה אני יגיד לך , רציתי טייס מאוד , ואז הבנתי שלא נורא . אם אני לא אהיה טייס זה יעשה אותי בנאדם שונה ? זה יעשה אותי פחות טוב או משהו כזה ? ואז הבנתי שרק יצאתי נשכר מזה שהעיפו אותי בירפ"א , הבנתי הרבה דברים....
בקיצור מה שאני אומר זה , תעשה את הניתוח קודם כל בשביל עצמך , כדי לבטל את התלות במשקפיים , ועל הדרך תנסה להתקבל לקורס טייס . תשקיע את המקסימום בכל המבדקים , ואם חס וחלילה לא תעבור , תגיד "הייתי וחוויתי" וזהו , ואם תעבור (אפילו אם רק תקבל מבדקי צוות אוויר) תרגיש על גג העולם :]
כמו שאמרו פה , ציפיות מהצבא רצוי שיהיה רק בכריות , כי לצבא לא אכפת ממך ממש...יש לו כאלה 10,000 כל מחזור גיוס .
---
ד"א , לצבא לא אכפת באיזה קצב אתה מחלים ומה המספר שלך . עשית ניתוח לייזר ? תחכה עד גיל 21 לפני בקשה לצ"א ...
נערך לאחרונה ע"י Phosgene בתאריך 22-11-2008 בשעה 23:53.
|