|
08-11-2008, 06:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.07
|
|
פשוט פאשיסטים..אין לי מונח יותר מתאים לחיות האלה.בושה,לא ייתכן!שום צבא לא יורד לרמה כזאת!!ראיתם?הוא היה על סף מוות,הבחור המסכן והתמים הזה!צריך לתלות אותם,מינימום.ואחרי זה להכניס אותם לכלא צבאי ל 35 יום.
מי שכותב פה,שזה התעללות(אני מדבר רק על הקטע הזה,אולי אחר כך באמת קרו שם דברים נוראיים),הוא באמת תמים וילדותי,על סף פציפיזם פאתולוגי.
התנהגות שלהם נופלת בקטגוריה י-ל-ד-ו-ת-י-ת,אינפנטיליות,בקצרה.לא הייתה כאן שום התעללות,אפילו לא מילולית.בבית ספר עושים דברים גרועים יותר,שלא לדבר על זה,שבין החיילים עצמם יכולות להיות תופעות הרבה יותר חמורות,ממה שראינו פה.לא דחפו לו אוכל לפה,לא כיבו סיגריות,לא הכריכו לשתות אלכוהול,לא נתנו לו סטירות.הוא אפילו לא מבין,כנראה,איזה שטויות הם ביקשו ממנו לומר.
העונש שהייתי נותן לחיילים,זה עוד תורנות מטבח של יומיים שלושה,כדי שייזכרו,מי פה נותן פקודות,ולמה הם משרתים בצבא.
במקרה והאדם הוא מחבל,או שרק תכנן לבצע פיגוע-אותו דבר,מבחינתי-ניתן לבצע בו דברים הרבה יותר איומים,וזה לא אמור להיתקשר למונחים צבא הומאני או צבא לא הומאני.מגבלה אחת אני רואה פה:המראה של עצמנו.איך אנחנו נראים בעיננו.אסור לנו לרדת לרמה נמוכה כל כך(מדבר על התעלות פיזית ונפשית,ולא על המשחק שראינו בסרטון זה) לא בגלל שזה לא מוסרי להתנהג כך אל אנשים-הם,הרי כבר לא אנשים אלא רוצחים-אלא כי זה לא מוסרי להתנהג כך כלפי עצמנו.זוהי יריקה לפרצוף שלך בלבד.מחבל הוא חייה,יש צורך להוציא ממנו את כל המידע ולהשמידו.השאלה היא,מה יהיה איתנו.
אל תשכחו,בבקשה,שחיילים,במיוחד צעירים כאלה,לא נבדלים באינלגנטיות וטוב שכך.במלחמה צריך להיות אכזר,אם כי ביקורתי,ולדעת,מתי לעצור.
יש מומנטים,שלא מראים למצלמה.זה אמור להישאר בניהם.העובדה שהם צילמו את כל זה היא היא הדבר,שיש צורך לדבר עליו,עליו יש צורך להעניש אותם.תורנות,עבודות רס"ר וכו",אבל לא יותר מכך.
מספיק כבר עם הססמאות האלו של "צבא הומאני".מי המציא בכלל מונח זה?מה זאת אומרת "אל תתפלאו,שאל חייליכם אחרי זה יתנהגו באותה צורה" ועוד כל מני ביטויים עם ריח שמאלני?למה ואם אנחנו ברבריים כמו ה"פלסטינאיים",אז אסור לנו להילחם בהם?או שאסור לנו להחזיק פה צבא?או אולי מדינה,כמו שכמה חושבים?
תרדו מזה,צבא אמור להגן על אנשים ולהיות הומאני כלפי אזרחיו ואזרחי האוייב,במידת האפשר.(אחרת זה יכול להביא למצב של פשע מלחמה.) אמורה להיות ביקורת עצמית חריפה על התנהגות הצבא,תמיד יש מקום לשפר,אבל אין מקום פה לבכות על הומאניות או ברבריות.ככל שנדאג יותר לתדמית שלנו,כך באמת נהיה יותר מוסריים כלפי האוייב,אך כל זאת ללא הקרבה של חיילינו והאזרחים שלנו.הומאניות היא לא המטרה אלא הכלי.יותר נכון,עוד פקטור לא מבוטל בניהול צבאי.
כל הרעיון הזה נובע,לדעתי,מהדעה,שעם יהודי תמיד היה מוסרי כלפי הגוי ויהודי האחר.ומפה:שכל סטייה שלנו ימינה או שמאלה יוצרת השוואות של יהודים לנאצים,ברברים,חסרי רגש.תזכרו שאנחנו לא תמיד חיינו בגלות,וגם אז לא תמיד היינו במקום נחות.רק לשם דוגמא,בשנת 613-4 נכנס צבא פרסי לישראל,ובו-בצבא זה- היו גם הרבה חיילים יהודים.לפי כתבי הנוצרים,החיילים היהודים ביצעו טבח נוראי באוכלוסיה,אחרי שזו לא הסכימה להתגייר,או שסתם בגלל השנאה הכמעט גנטית שלנו כלפי הנוצרים(וזה הדדי,דרך אגב).יהודים אף קנו שבויים נוצריים מפרסים,לשם התעללות בהם,כל כך רבה הייתה השנאה לכובש-ביזנטים היו כובשים,יש לזכור,ושלטו פה כבר יותר מ 7 מאות.
הבאתי את המקרה הזה,כדי להראות,שהיו והיו דברים בהיסטוריה הארוכה והמופלאה שלנו,ושלא תמיד אנחנו היינו למטה,או שהיינו נרדפים.
כל זה-לא בשביל לעודד את החייל הישראלי המודרני להפוך לחייה כמו זו,ששירתה בצבא פרסי זה,אלא כדי להראות,או לפחות לנסות לעשות את זה,שאין בדם יהודי משהו,שמכריח אותנו להיות הומאניים או להיפך,ברברים.עם ככל העמים,עם צדדים חיוביים ושליליים.(איני מאמין,לכן אין ביכולתי לדבר על מובחרות אלוהית כלשהי,אם כי עמנו הוא באמת מיוחד.)
זכותנו להגן על ארץ זו גם אם אנחנו לא מוסריים,ואין זה אומר,שלא צריך לשאוף לזה.כי אם מוסריות הייתה המדד לאפשרות להיות בעל מדינה משלך,רב שכנינו וגם תושבי המזרח הרחוק היו נשארים ללא מדינות משלהם,תלויים באוויר או שקועים בים.
-יהיה מאד נחמד,אם יוציאו צו,האוסר לבוא לבסיס עם פלאפונים בעלי מצלמות,ובכלל לא ירשו להביא מצלמות-זה בסיס ולא אתר נופש.יש דברים,שאמורים להיות סגורים ולהישמר בסוד.
ודרך אגב,איזה לחץ נפשי יש לחיילים אלה?אני מדבר על הקטע של לא לראות את הבית יותר משבועיים שלושה.בצבא בריה"מ לשעבר היה מזל,אם אחרי שנה היית מגיע הביתה לביקור של שבוע-שבועיים.ורב ההתאבדויות קורות לא בגלל שלא רואים את הבית,אלא בגלל התעללויות של חיילים זקנים בצעירים.(וכמה ממקרי מופת אלה ניתן לצפות בYOUTUBE,שם "זקנים" גאים להראות לכל העולם,מי פה הגבר-מכות עם רגליים בבטן,הקפצות באמצע הלילה,מכות עם כיסאות על הראש ועוד ועוד,לפי מידת הדמיון.)
|
|