05-11-2008, 21:03
|
|
|
חבר מתאריך: 04.06.07
|
|
דילמה צבאית- פעמי עתידים או קרבי?
שלום,
אני כותב כאן לעיתים רחוקות מאוד, וכעת אני צריך עזרה כנה ממכם.
אני בן 19, הייתי מועמד לעתודה האקדמית ללימודים בטכניון או באונ' ב"ש, ומועמדותי נפסלה ע"י הצבא (סיבה לא פורטה). בבוקר אפור אחד קיבלתי טלפון בשעת בוקר מאוחרת שאני לא מתקבל לעתודה, אז הוצעה לי אופציה אחרת:
ללמוד באורט בראודה בכרמיאל, הנדסת מכונות (אחד המקצועות שאני רוצה), לפני הצבא ואז לשרת חובה וקבע ואז עוד שנתיים להשלים למהנדס, בקיצור די דומה לעתודה רגילה. האופציה נקראת פעמי עתידים.
אני לא מעוניין בה משום שהלימודים הם במכללה, ואני רוצה ללמוד באוניברסיטה או טכניון. הציונים שלי והפסיכומטרי מספיקים לכך, ואחרי השירות הצבאי אוכל להגיש מועמדות לאחת המוסדות הנחשקים וללמוד בלי קשר לצבא.
העניין הוא, שהאופציה הזו מכתיבה עליי להתגייס לקרבי. אין לי אופציה אחרת.
אני אוהב צבא, ובצו ראשון ובשאלונים עניתי שאני רוצה קרבי במידה רבה (אם לא אתקבל לעתודה ובסוף כמובן לא קיבלו), אבל העניין שלא תהיה לי אופציה אחרת פרט לקרבי קצת מדאיגה אותי. תמיד רציתי להשאיר אופציה נוספת בצד למקרה ואקבל רגליים קרות, וכעת אין כזו.
שאלות לי אליכם:
-מה אתם אומרים על הבחירה שלי?
-איפה עדיף ללמוד הנדסת מכונות, באוניברסיטה או במכללה?
-ועוד שאלה- בקרבי יש מקום לאנשים שבקטנה מפחדים? לפעמים אני חושב וגם כולם אומרים לי, אולי עדיף להשאיר את העבודה לאלה שבאמת גיבורים. במקרה כזה אאלץ (אם עוד לא מאוחר מדי) להירשם חפוז לבראודה ולהירשם לפעמי עתידים, ובכך בעצם להיכנע לבינוניות, ואחרי 12 שנות למידה טובות עם ציונים ריאליים טובים ללמוד במוסד שלומדים בו אלה עם הציונים היותר נמוכים.
תודה.
|