30-10-2008, 19:03
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי flatfoot
מניסיון. אומדן טווח עם טריג' לא שווה הרבה.
בתור צלף אתה בטח אתה מכיר את השיטות של האומדן בעזרת חוק האלפית בלו"ש של הלאופולד.
אם יצא לך לנסות למדוד טווח בשטח על מטרות חיות ראית שזה גם ככה קשה ולא הכי מדוייק(הרעידות שלך+תנועה של המטרה+מטרה מסתובבת פעם בפרופיל פעם בחזית)
בטריג' לא מלמדים בצה"ל מה הערך של השנתה באלפיות, פשוט מלמדים שאם איבר X נכנס בשנתה הזו אז המרחק הוא ככה וככה.
קלע אומד טווח בסביביות ה300 מ' (נכון שאפשר יותר אבל אני לא מאמין שזה יהיה מדויק) שזה מרחק שהרבה יותר קל לזהות בעין.
|
כן, זה חדש, נכנס לשימוש מתישהו בשנה האחרונה, ובינתיים רק בצנחנים. המארינס עכשיו אימצו אותה בתור הכוונת הסטנדרטית שלהם ללוחמי חי"ר.
מניסיון מבצעי שלי עולה מסכנה הפוכה - שאומדן טווח בטריג' דווקא שווה הרבה מאוד, לפחות במצבים וטווחים שאומדן טווח בכלל רלוונטי. (מארבים, סיורים, שטח פתוח, כשהאויב לא זיהה אותך וכו, כשיש לך את השהייה לקחת את הזמן ולאמוד נכון, ואפילו לדברים מאוד בנאלי כמו להגיד כמה מטרים פלשתיני נמצא מהגדר כי צריכים לדעת בשביל התגובה - נכון, זה לוקח הרבה תרגול שתוכל לעשות את זה בצורה מדוייקת ומהירה אבל אני הגעתי לרמה הזאת דרך תרגול שאני בודק את עצמי. אם אתה אומד את הטווח בשכיבה, דורגלים או עם משען אחר, או שאתה מוציא את האוויר מהראיות, הרעידות לא אמורות להפריע, ומטרה זזה - בדיוק בשביל זה יש לך את האפשרות לאומדן גם על דמות פרופיל, גם רוחב כתפיים, גם אורך ראש. בטריג'ים של האמריקאים, אגב, אפשר למדוד רק ברוחב כתפיים. אז זה שווה הרבה כי אתה בתור קלע אמור להיות זה שנותן את הנוהל מא'ה למ"מ, ומספק לו את המידע שהוא צריך על מטרה לא כ"כ קרובה) כמובן שהאומדן טווח בליאפולד הרבה יותר טוב ואני מת על הכוונת הזאת, אבל מה לעשות, בניגוד לקלעים של הנחתים בארה"ב, לא נותנים לנו כוונות עם MOA.
מנסיון, עד ה500 מ' השיטת אומדן טווח בטריג' עובדת אחלה. נכנס לקו - 500מ.וכו' צריך לתרגל ת עין ולבדוק את עצמך.
הלוואי ויכולתי למצוא את ערך השנתות של לו"ש הטריג' באלפיות או בדקות של מעלה, אבל אין. אפילו טריג'יקון עצמם לא יכולים להגיד לך כי זה לא תוכנן ככה. אגב חבל שבקורס צלפים של צה"ל, לא מלמדים על דקות של מעלה (למעט בקורסים של יחידות עלית) ואתה צריך ללמוד את זה בצעמך אם אכפת לך מהמקצועיות שלך בתור צלף בצה"ל, אתה חייב לעשות הרבה השלמה ולימודים באופן עצמאי..
נערך לאחרונה ע"י beltshatsar בתאריך 30-10-2008 בשעה 19:07.
|