27-10-2008, 19:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
אין לי בעיית סבלנות
אתה כתבת באחת מהודעותייך שהפשיטה בוצעה בידי היחידה הסודית ביותר של ארה"ב שההתמחות שלה היא צייד בן-לאדן. אני חיכיתי לראות הפנייה שלך להתייחסות כזו בכלי תקשורת אמריקאיים - אני עדיין ממתין בסבלנות.
וכאמור, אני לא זקוק לתקשורת האמריקיאת בכדי להעריך מה היה מתווה הפעולה ומה היו היחידות שהשתתפו. מבחינת פעולות דומות המבוצעות בפקיסטן, כמו גם כאלה שבוצעו בעיראק ובאפגניסטן, כפי שדווח במקורות מידע גלויים (ועל כן יש להתייחס אליהם בהסתייגות), ניתן לנסות ולתאר את הפרופיל של הפשיטה בסוריה. יש לזכור שזו הערכה בלבד ולא מידע המתבסס על ראיות מוצקות.
הכוח האווירי התבסס על כארבעה מסוקים: שני מסוקי MH-60K ממחלקה C של הגדוד הראשון ברג'ימנט האווירי למשימות מיוחדות 160 (להלן 1-160), שהיו אחראים על הטסת הכוח הפושט (זאת אם מניחים שאכן הופעל כוח קרקעי) ושני מסוקי MH-60L-DAP ממחלקה D, גם כן של 1-160 לצורך ליווי חמוש ותקיפת מטרות קרקע. הכוח הקרקעי השתייך ל-CJSOTF, כנראה לזה המכונה, לפחות עד לאחרונה, TF-77 והתבסס על אנשי SMU (לא ברור אם מצבא היבשה או הצי). ניתן להעריך כי כוחות אלה נבחרו בשל האופי הרגיש של המשימה יותר מאשר בשל מורכבותה המבצעית.
ברשת ניתן למצוא סרטונים של פשיטות דומות, ואני אף העלתי בעבר פריימים מתוכן.
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 27-10-2008 בשעה 20:02.
|