לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-10-2008, 15:53
  QWQ QWQ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.08
נמאס לי מהצבא

אני משרת כחייל קרבי ונשבר לי מהייחס המזלזל של הצבא
מתנהגים איתך כמו ילד קטן מאיימים עליך בשבתות ,שעות ביציאה אם לא תעשה כך או ככה.
נתפסים עליך בדברים הקטנים אם קיצצת את הזקן.

חוץ מי זה שאני לא מרגיש כמו לוחם 60% אחוז מהזמן אני רק מטפל בניקיונות ,אוכל ושמירה.
אני מרגיש כמו עוזרת בית ולא כמו לוחם.

נמאס לי מהייחס הזה אני יודע חלק יגידו ככה זה בצבא.

דוגמה לא התקשרתי למפקד להודיע לו שהגעתי הביתה הוא טפלן אלי ב-12 בלילה
ואמר לי צפה לבום שתחזור.

אני לקראת סוף טירונות עוד 3 שבועות מה אתם מציעים לי לעשות להמשיך ולחרוק שיינים
עד סוף הטירונות ? או לצאת מקרבי כי לפי מה שראיתי ב-3 חודשיים האלה קרבי זה לא בשבילי.

זה לא העניין שקשה לי אני פשוט לא יכול לסבול את היחס הזה.
אני לא מצפה שיגידו "כול הכבוד" או שיתנו לי "פרס" שאני משרת כחייל קרבי
אני רוצה שלא יתנהגו איתי כמו ילד קטן אני בן 19 ואני צריך לבקש רשות מהמפקד ללכת לשירותים.

*צנחנים חושבים ורק אח"כ יורים; גולני יורים ורק אח"כ חושבים; גבעתי חושבים שהם יורים; והנח"ל? אחלה של להקה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-10-2008, 16:00
  rna rna אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי QWQ שמתחילה ב "נמאס לי מהצבא"

תראה ...רק מהכתיבה שלך אפשר להבין שאתה לא סתם בן אדם , אתה אינטילגנט אפילו.

השאלה שהעלית פה ...היא כבר שאלה פילוסופית.

בעיקרון מי שמגיע לקרבי (גם אני התחלתי מסלול בקרבי) אמור לבוא עם מוכנות כבר מהבית ליחס הזה .
נכון זה משפיל, נכון זה מייאש ....כל מה שאמרת - קלעת בול . זה פשוט נמאס בשלב כלשהו.
אני מצדיק אותך - השיחה שלך המפקד שלך היתה ממש לא במקום , אני במקומך לא יודע מה הייתי עושה , בטוח שלא הייתי רגוע עכשיו , היתי ממש עצבני , רק מעצם העובדה שמדברים אליי ככה .

אם בכל מקרה , אתה רוצה להיות לוחם בעתיד , אתה צריך לסבול את זה - אין מה לעשות.
אני בטוח שיבואו כאן כמה "לוחמי על" ויגידו שאתה כוסית , ושאתה מתייפיף , אבל שתדע שממש לא ...אתה צודק ב 100% .

מה שאני מציע לך , זה לתפוס שיחה עם המפקדים שלך, ולהגיד להם מילה במילה את מה שכתבת כאן , ואני מאמין שהם יבינו עם מי יש להם עסק , ויתחילו לרדת ממך קצת , יתנהו אליך בכבוד . - כי ככה זה היה איתי , המפקדים שלי היו איתי 100% , נהניתי מכל רגע . פשוט מכל רגע - אני לא משקר.

מכל מקום - שיהיה לך בהצלחה !
ישן 20-10-2008, 16:27
  Didd Didd אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.02.07

ציטוט:
במקור נכתב על ידי QWQ
אני משרת כחייל קרבי ונשבר לי מהייחס המזלזל של הצבא
מתנהגים איתך כמו ילד קטן מאיימים עליך בשבתות ,שעות ביציאה אם לא תעשה כך או ככה.
נתפסים עליך בדברים הקטנים אם קיצצת את הזקן.

חוץ מי זה שאני לא מרגיש כמו לוחם 60% אחוז מהזמן אני רק מטפל בניקיונות ,אוכל ושמירה.
אני מרגיש כמו עוזרת בית ולא כמו לוחם.

נמאס לי מהייחס הזה אני יודע חלק יגידו ככה זה בצבא.

דוגמה לא התקשרתי למפקד להודיע לו שהגעתי הביתה הוא טפלן אלי ב-12 בלילה
ואמר לי צפה לבום שתחזור.

אני לקראת סוף טירונות עוד 3 שבועות מה אתם מציעים לי לעשות להמשיך ולחרוק שיינים
עד סוף הטירונות ? או לצאת מקרבי כי לפי מה שראיתי ב-3 חודשיים האלה קרבי זה לא בשבילי.

זה לא העניין שקשה לי אני פשוט לא יכול לסבול את היחס הזה.
אני לא מצפה שיגידו "כול הכבוד" או שיתנו לי "פרס" שאני משרת כחייל קרבי
אני רוצה שלא יתנהגו איתי כמו ילד קטן אני בן 19 ואני צריך לבקש רשות מהמפקד ללכת לשירותים.

קצת מוזר שאתה מרגיש כמו לוחם "רק" 60% כי אני די בטוח שאתה לוחם 0% מן הזמן, מכיוון שאתה טירון ולא לוחם, מצטער שאני כזה ציני אבל עם כל הכבוד עוד לא סיימת טירונות וכבר "נמאס לך מהצבא", הסיבה שנתפסים עליך בדברים הקטנים היא כי אתה, מה לעשות, טירון וצריך להטמיע בך משמעת, ומשמעת, מה לעשות, מתחילה בדברים הקטנים, כמו "קיצוץ בזקן", כי מה לעשות יש חיילים שאצלם זה מתחיל ב "קיצוץ בזקן" ונגמר ב"נימנום בשמירה". בקשר לקרבי או לא קרבי, כן יש אנשים שלא מתאימים לקרבי למרות שיש להם על הדף נתונים מתאימים, אם אתה בטירונות ואתה לא מחזיק מעמד קשה לי לראות אותך שורד כשתגיע לקו, אז אולי כדי לך לשקול מחדש את מסלול השירות שלך.

ישן 20-10-2008, 16:37
  Hopile Hopile אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.08

אתה לא יכול להגיד שנמאס לך מהצבא, אתה נמצא במסגרת של טירונות שרק מכתיבים לך מה לעשות ויורדים לך לחיים כל הזמן. זה לא באמת השירות בצה"ל, זה רק הטירונות ככה וזה מכוון. אני בטוח שתתפוס קו איפה שזה לא יהיה ובאיזה יחידה שאתה משרת בה זה שונה לחלוטין (אגב איזה?)

תחרוק קצת שיניים תסיים את השבועות הבאים ותראה לאן זה הולך לאחר מכן, אחרי הטירונות הכל משתנה.

חוצמזה, שכרגע זה נראה לך מוזר כי אתה טירון, אבל הרבה דברים שהמפקדים שלך עושים ונראים לך לא הגיוניים יש בהם היגיון מסויים (עזוב את המקרה עם הטלפון). כשתצבור קצת זמן בצבא ואולי אפילו אם תהיה מפקד זה ייראה לך הרבה יותר הגיוני בעתיד.

בהצלחה

נערך לאחרונה ע"י Hopile בתאריך 20-10-2008 בשעה 16:43.
ישן 21-10-2008, 12:37
  OSHIMAN OSHIMAN אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.10.06

* אתה לא משרת כחייל קרבי, אתה טירון צעיר, כן צעיר, שרק עכשיו התגייס ולא יודע מה זה צבא. הבסיס לכל מה שאתה עושה הוא משמעת, וככה יתחילו ללמד אותך צבא דרך המשמעת. על מנת להטמיע בך משמעת, חלק מהעניין זה לחפש אותך. אם לא יעשו את זה, איך תלמד להיות חייל ממושמע?

עוד פעם, אתה טירון. בטירונות לא עושים נוהל קרב לפני מבצע בעזה.

המפקד שלך אמר לך להתקשר ולא התקשרת? לא משנה מה הסיבה, זה מראה שעוד לא הוטמעה בך החשיבות של שרשרת הפיקוד, של מהות הפקודה. הוא עושה את זה כי הוא אחראי לך, דואג לך, ולא כי הוא מחפש אותך.

ככה זה בהתחלה בצבא, לאט לאט ישתפר היחס. עצה שלי, תעשה מה שאומרים לך, אל תחשוב מה ולמה, ותתרכז בדברים אחרים.

שא ברכה !
ישן 24-10-2008, 14:42
צלמית המשתמש של agever
  agever agever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.03.06

אחי זה סדר גמור
בטירונות היו לי תקופות שהייתי אומר לחבריי לצוות שאני רוצה לעשות שיחה עם מפקד הצוות בקשר להישארות שלי,
מזל שחבריי לצוות מעולים ובגלל זה אף לא יכולתי להגיד לשום מפקד את המילה לפרוש.
אחרי הטירונות מלא דברים משתנים, אני לא יודע איפה אתה בדיוק משרת
אבל אני לדוגמא עכשיו עברתי לבית ליד ששם מבחינה פיזית הולך להיות קריעה של קרבות מגע...
אבל הראש של המפקדים שונה לגמרי.
כמו שאחד כתב אתה מתחיל לקרוא להם במות הם יותר פתוחים איתך..
אבל כל עוד אתה בצבא תמיד יהיו לך את רגעי השביזות.
אני מלא פעמים אומר לעצמי מה אני עושה כאן?
ועובדה שכבר חצי מהמסלול עבר
אם הצלחתי וזה באמת לא היה קל להישאר עד עכשיו גם אתה תצליח
בהצלחה
(אל תיהיה צהוב!!!)

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
צוות גל
הצוות שלי

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 24-10-2008 בשעה 20:05.
ישן 24-10-2008, 18:36
צלמית המשתמש של חרוב
  משתמש זכר חרוב חרוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.03
הרבה זמן לא כתבתי פה...

בחלק מהשירות שלי העברתי טירונות+א"מ ולכן אני יודע על מה אני מדבר שני הצדדים (גם כטירון וגם כמפקד).

זה לא קרבי. זה כן צבא. זה החלק הצבאי אשר נועד לתת לך הכשרה, כדי, שבעתיד, תוכל להיות לוחם. זהו חלק מההכשרה הזאת והחלק הזה כולל יותר דברים טכניים, יותר דברים משמעתיים ויותר דברים חופרים וקטנוניים - מאשר כל חלק בשירות. ככה זה בכל מסלול קרבי.

לדוגמא, איפה יש הכי הרבה נפלים במסלול של השייטת? טירונות + א"מ +מכין (טירונות יחידה).
למה? מהסיבות שציינתי. המשמעת, הכושר, הדברים הטכניים, הקטנוניות...

כל אלה מסיחים את הדעת מהיעד הסופי: להיות לוחם. להגן על המדינה. על החברה. על המשפחה והחברים.

אל תשבר עכשיו. אם אתה בחי"ר, אז אחריי שבוע כיתה (תרגילים ברמת תרגילי כיתה) - כבר קוראים למ"כ בשם הפרטי. וכך לגביי שבוע מחלקה (מ"מ), פלוגה וכו'... וכבר לא מציגים נשקים בשיחה או בשיחות מחלק וכדומה. דברים ישתנו. לחלוטין.

סבלנות, ראייה לרחוק, להזכר למה אתה שם (רמז: לא בשביל לסדר את המכולה של הרס"פ) וקור רוח.

דברים ישתנו. תן לזה עוד זמן... היי, גם ככה אתם לא הולך לשום מקום, נכון? אז מה יש לך להפסיד? חכה עוד 3 חודשים, אחריי הא"מ, תגיע לקו... ואז תתחיל לראות מה זה קרבי.

ישן 24-10-2008, 20:08
  Ori21 Ori21 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.10.08

אני מאוד יכול להבין מאיפה כל זה מגיע.אני אישית יכול להעיד שהצבא בכלל ממש שינה אותי,עשה לי מהפך של 360 מעלות.זה תמיד ככה בטירונות ובחודשים הראשונים,לא משנה אם זה בקרבי או לא,אבל על אחת כמה וכמה שישמרו פי אלף על משמעת בקרבי.אני הייתי בטירונות של נ"מ וכמעט 80% ממה שעשינו במהלך כל הטירונות היה מסדרים והידבקות לדברים הקטנים.רק ה-20% הנותרים היו מטווחים,אימונים ושמירות.אנשים היו חוטפים שבתות על ימין ועל שמאל על דברים שבאמת לכאורה נראים שטותיים,כמו אי צחצוח נעליים וגידול זקן בלי אישור.אבל אין מה לעשות,זה טירונות,וכל התגובות לפניי צודקות במאה אחוז,ככה לומדים משמעת.איך חיילים אמורים ללמוד משמעת אם הצבא ייתן להם לעשות מה שבראש שלהם ולהסתובב איך שהם רוצים,עם זקן בלי אישור ובלי גומיות בנעליים.שוב אני אומר,הדברים האלה אולי באמת נראים לך עכשיו שטותיים,אבל זה מתחיל ככה ועלול להסתיים בהירדמות בשמירה.דבר נוסף-אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים עם עצמך אם קרבי זה באמת משהו שמתאים לך,אל תשכח שבאיזה תפקיד שתהיה תצטרך לשרת בו שלוש שנים,ומחלק מהמקומות בצבא לצאת זה ממש סיפור.לא כולם מתאימים לזה ולא כולם יכולים להסתדר שם.אצלי בכלל לא הייתה הבעיה הזו כי הפרופיל שהיה לי גם ככה לא היה לקרבי,אבל אני ידעתי מהרגע הראשון שאני בחיים לא אסתדר שם.גם מהנ"מ יצאתי אחרי בסך הכל שלוש שבועות בצבא,הועברתי לבקו"ם לשיבוץ מחדש והתחלתי בתפקיד אחר שהיה לי בו ממש טוב.עם זאת,גם שם עדיין היו מסדרים שהמפקדים תמיד היו מחפשים את הדברים הכי קטנים,שמירות וכן הלאה.אם יש דבר אחד שלמדתי בצבא,זה שהצבא זה לא תכנית כבקשתך.על כל פנים שיהיה לך המון הצלחה והמשך שירות מהנה,לא משנה באיזה תפקיד!!
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:16

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר