24-10-2008, 20:08
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.08
|
|
אני מאוד יכול להבין מאיפה כל זה מגיע.אני אישית יכול להעיד שהצבא בכלל ממש שינה אותי,עשה לי מהפך של 360 מעלות.זה תמיד ככה בטירונות ובחודשים הראשונים,לא משנה אם זה בקרבי או לא,אבל על אחת כמה וכמה שישמרו פי אלף על משמעת בקרבי.אני הייתי בטירונות של נ"מ וכמעט 80% ממה שעשינו במהלך כל הטירונות היה מסדרים והידבקות לדברים הקטנים.רק ה-20% הנותרים היו מטווחים,אימונים ושמירות.אנשים היו חוטפים שבתות על ימין ועל שמאל על דברים שבאמת לכאורה נראים שטותיים,כמו אי צחצוח נעליים וגידול זקן בלי אישור.אבל אין מה לעשות,זה טירונות,וכל התגובות לפניי צודקות במאה אחוז,ככה לומדים משמעת.איך חיילים אמורים ללמוד משמעת אם הצבא ייתן להם לעשות מה שבראש שלהם ולהסתובב איך שהם רוצים,עם זקן בלי אישור ובלי גומיות בנעליים.שוב אני אומר,הדברים האלה אולי באמת נראים לך עכשיו שטותיים,אבל זה מתחיל ככה ועלול להסתיים בהירדמות בשמירה.דבר נוסף-אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים עם עצמך אם קרבי זה באמת משהו שמתאים לך,אל תשכח שבאיזה תפקיד שתהיה תצטרך לשרת בו שלוש שנים,ומחלק מהמקומות בצבא לצאת זה ממש סיפור.לא כולם מתאימים לזה ולא כולם יכולים להסתדר שם.אצלי בכלל לא הייתה הבעיה הזו כי הפרופיל שהיה לי גם ככה לא היה לקרבי,אבל אני ידעתי מהרגע הראשון שאני בחיים לא אסתדר שם.גם מהנ"מ יצאתי אחרי בסך הכל שלוש שבועות בצבא,הועברתי לבקו"ם לשיבוץ מחדש והתחלתי בתפקיד אחר שהיה לי בו ממש טוב.עם זאת,גם שם עדיין היו מסדרים שהמפקדים תמיד היו מחפשים את הדברים הכי קטנים,שמירות וכן הלאה.אם יש דבר אחד שלמדתי בצבא,זה שהצבא זה לא תכנית כבקשתך.על כל פנים שיהיה לך המון הצלחה והמשך שירות מהנה,לא משנה באיזה תפקיד!!
|