16-10-2008, 17:59
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
התופעה שמטרידה אותי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קרקליסט1 שמתחילה ב "תופעה שמטרידה אותי: מילואימניקים מסתובבים ב"הכנס""
זה שזה מטריד אותך.
וליתר דיוק,עושים מחיילים מקשה אחד של מטומטמים ,מקשיחים את ההורעות בטיחות לספקטרום הקיצוני,מפרידים לגמרי בין מקצועיות לבין בטיחות (על זה כתבתי רבות פעם בפורום) .
מבחינה פסיכולוגית הנשק הוא אכן בטוח יותר כאשר המחסנית בפנים : אני אתן דוגמא מעולם הסמים וחינוך עליהם,נגדיר את ה MINDSET ונשליך את זה על הנושא שלנו . כאשר בבית הספר מלמדים אנשים שהסמים גורמים לנזק בלתי חוזר ,וילד משתמש פעם ראשונה ורואה שהעולם לא חרב עליו,נוצר דיסונס לבין מה שאומרים לו , ולבין מה שהוא יודע . עכשיו . נוצר אי אימון במערכת , בהדגשהשהוא שונה מכולם וכו .
הכלל הראשון של נשיאת נשק הוא : "תמיד התייחס לנשק כאילו היה טעון" . הדבר אומר שאנו צריכים לתת את היחס המירבי שלנו לנשק,ולמעשה לשחק איזשהו משחק בכאילו . ברגע שנאמר "אין להכניס מחסנית לנשק" , יוצרים דיסוננס . הרי הנשק גם ככה "טעון", מה זה משנה עם אני מכניס מחסנית עליו ? אני גם ככה מתייחס עליו כטעון . הדבר גורם לזילזול בעבודה שתלוי לנו נשק על הצוואר , ולמעשה באיזשהו מקום ההוראה הזאת מקטינה את הערנות שלנו לנשק . יש חיילים ההולכים שבועות על גבישבועות עם נשק בהכנס בשטחים , רואים שאף אחד לא מת ולאף אחד לא נפלט נשק , ומעתה ה MINDSET שלהם הוא "למרוד במערכת" וללכת עם מחסנית בהכנס .
יתרה מזאת , מקומו הטבעי של המחסנית היא בנשק . יצרני נשקים התכוונו שכך זה יהיה . כאשר המכלול מקדימה , הסיכוי של פליטת כדורה הוא אותו דבר כאשר המחסנית בפנים או בחוץ . מקורה של הוראת בטיחות זו היא ממקרה בודד הקרא באשמת החייל ,ובגלל מדיניות צה"ל להפריד בין מקצועיות לבטיחות שגרמה להנפצת חוקי בטיחות (אני חושב שהדבר שאני אומר מתואר יפה גם בספר , אם אני לא טועה , "שייטת 11" של מייק אלדר,בו מתואר שמפקדים כבר התחילו להמציא דו"חות בטיחות בשביל לכתוב דו"חות בטיחות , כיוון שהייתה חובה לספק כאלו לאגב הבטיחות של מפח"ש או משהו כזה) .
לראיה , הינך מוזמן לתת את עינייך בחיילים מצבאות זרים (ואנילא מתכוון לחיילי זימבבווה וכאלו) ,ותראה שאף אחד לא מחבר את המחסנית לנשק שלו בשמרלינג .
מה שמטריד אותי יותר שלמרות שהייתי באימון במילאוים מספר פעמים מאז המלחמה , כנראה הלקחים לא הכי הופנמו , ועושים את אותם תרגילים שבלונים (מה, כל אימון מחדש יש " הסרת חלודה" ? חלאס , הבנו את הקטע , עומדים לקו עמדות , יורים , מסתערים, ידוע העניין . משהו חדש , רלוונטי לצורת האימון אותועושים צבאות זרים בקשה ...)
|