שמחת תורה...
סתיו (כך החזאי אומר אבל מה החזאי מבין)????......
חופש למחרת+חזאי שמבטיח ירידה בטמפרטורות ואפילו גשם קל....
מה צריך יותר מהסיבות האלה כדי להזמין זוג חברים (אתם כבר מכירים אותם)... לארוחת ערב חג המבוססת על חמין כמנה ראשית ועיקרית?...
הורדתי כלאחר כבוד את סיר ה"פוייק'ה" האימתני שקיבלנו לפני כמה שנים מחברינו, ניקוי קל (יש לפויק'ה נטייה מעצבנת לצבור שכבת חלודה קלה) וקדימה לעבודה...
נשלחתי לרכוש את כל מה שצריך הווה אומר קילו של "שייטל" (שהורדה ממנו מרבית שכבת השומן), חיטה, גריסים, ביצים, שוקי עוף, קישקע וקצת עצמות רגל בקר + מספר מרכיבים "סודיים" שאולי אפרט לגביהם בהמשך (אני בונה על חידונת קלילה בעניין) ....
פרט לכך הוחלט שמעבר לכמות האדירה של החמין תוכן עוד מנה אחת או שתיים בלבד היות ומדובר באמת בארוחה כבדה מאוד...
לצורך העניין הוחלט שהמנה הנוספת תהייה ספגטי ברוטב שמנת עם פטריות שמפיניון שזו מנה מנצחת תמיד (לילדים אין עמה בעייה)...
"שתימעשרה" שעות של בישול איטי בתנור והנה הוא...
קבלו בתשואות ובמחיאות כפיים את החמין הראשון של שנת 2008 !
וכאן הזמן לחוד חידה חביבה...
מי ידע להגיד מי מציץ שם מתחת לקישקע ( מצד ימין )?.... הא?... מי??....
מהפוייקה החמין הועבר לקערות חרס גדולות ועמוקות ומשם ישירות לשולחן שנערך מבעוד מועד על ידי הילדות ....
ותיראו את השובבות האלה כמה הן חומות ויפות:
והנה גם הספגטי בשמנת ופטריות (משום מה המנות/קערות תמיד נראות קטנות יותר בתמונות)...
תוסיפו לכל זה קערת סלט ובקבוק של יין פורט כבד וטוב וזוג חברים שיודעים להעריך אוכל טוב ואלכוהול ודיסק של "ואנגליס" ברקע והרי לכם מתכון בדוק לערב חג מוצלח (ושנת לילה עריבה לאחריו)....
(לא יזיק גם סיגר טוב בין לבין)...
את הארוחה קינחנו בעוגת תפוז נהדרת וקלילה שהוכנה על ידי "דור העתיד"... ביתם בת ה 11 של חברינו האנינים ע"פ מתכון שמופיע בספר בישול לילדים....
במקום ה"קפה" המסורתי בחרנו "להחליק" את העוגה עם ליקר דובדבנים HOME MADE חמצמץ ונהדר.....
ולי נשאר היום להאבק עם "פוייק'ה" במשקל של מאתיים קילו בכיור המטבח (ואח"כ באמבטייה) .....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "טשולענט ראשון לחורף 2009-08....."
יאמממממי אני מתה על פסטה בשמנת פטריות P:
חוצמזה החמין נראה טוב מאוד (אבל לי יש בעיה אישית עם קישקע אין מצב שזה נכנס לבטן שלי)
אני אוהבת ככה חמין...שהצבע החום נתפס טוב טוב בחיטה/תפו"א/בשר אוווו ככה זה טעים!
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "יאמממממי אני מתה על פסטה..."
אני חייב לציין (אם כבר הזכרת את עניין הצבע) שעד שלא התחלנו להכין את החמין ב"פוייק'ה" הוא היה יוצא בהיר וחיוור...
פרט לכלי הבישול אני יודע שלתוך החמין מוכנס דבש שתורם גם הוא לטעם ולגוון.
לגבי הפסטה והפטריות.... אני מזדהה איתך לחלוטין !
רק הריח של זה גרם לי לא אחת לוותר על אימון ופשוט לשבת ולבלוס ללא הכרה...
יש דברים שבאמת קשה לעמוד בפניהם...
תודה.
לבני.
נ.ב - הצלחת לזהות מי מסתתר מתחת לקישקע?...
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 22-10-2008 בשעה 15:03.
מה?.. לא היית אוכל מהחמין שלי אם הייתי מזמין אותך?... (ובהנחה ואין שמנת על השולחן בכלל)....
כפי שכתבתי - היות והילדות לא נמנות על חובבי החמין הוכנה להן קערה של פסטה עם שמנת ופטריות רק עבורן ! ... (טוב נו, גם אני גנבתי קצת)...
עוף בחמין - מה רע?..
משום מה במשפחתי היה נהוג להכניס לסיר החמין גם שוקי עוף ובחיי שזה יצא נהדר ! הבשר רך כחמאה ואפילו העצמות נימוחות בפה....
לגבי הג'חנון - (וסחתיין על הזיהוי) - אני ממליץ לך לנסות זאת !... מדובר בסה"כ בתוספת שהיא ממש לא חובה אבל האמן לי שהג'חנון יוצא נפלא !....
מי אוכל חמין בערב?...
וואלה, לא יודע מה איתך אבל יצא לי כבר לא פעם לכול חמין גם בערב !... הטעם אותו טעם ואין כמו ללכת לישון מיד לאחר הארוחה (ועוד בלי צורך לנהוג חזרה הבייתה) תחשוב על זה....
בעניין הדבש/סילאן - עקרונית אני לא מוצא הבדל גדול במבחן התוצאה, גם סילאן מקובל עלי...
ובעניין הבת שלי וחינוכה - אין לי מושג !... כנראה שהיה איזה שהוא סיכסוך בינה לבין הצלחת באותו ערב...
איזה רע אתה, הילדה דאגה לרשום עבור כל אחד את שמו לפי המקום... לא יפה מצדך שמוליק.... באמת היא ילדה טובה....
ויודע מה?..
היות והחמין היה כל כך מוצלח תראה מה קיבלתי היום מתנה כהוקרה על כך מהאלטמנים:
הוא צולם כשהוא קר אך לאחר שחומם צבעו עז וצלול וטעמו כטעם גן העדן....
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 22-10-2008 בשעה 19:56.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "זהו שמוליק?... או שיש עוד טענות?..."
אהה.. מתלוצצים וויקטור...
לא הייתי אוכל אצלך, כי אתה בועל שפנים ואוכל נידות.
אם תשקיע בכשר נדבר..
עוף אצלינו שמים בחמין רק אם נשאר מאמצע השבוע, אני מעדיף את הבשר בחמין שלי.
היתרון של הסילאן על הדבש, הוא בצבע שהוא מוסיף, ואז לא צריך לריב עם אמא של טלי על קליפות הבצל בסופר.
ד"א אני יודע ששמים את כל התוספות כשעושים את הביצים לבד, להכניס תה וקליפות לתוך החמין נשמע לי קצת מפחיד.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "טשולענט ראשון לחורף 2009-08....."
החמין נראה מעולה פשוט!!
עשית לי כ"כ חשק
שהשריתי שעועית לטובת חמין לסופ"ש
אצלנו, אגב, מוסיפים גם גריסים וגם חיטה
וכמובן ג'חנון
פעם פעם אמי הייתה משקיעה ומכינה גם קציצות סולת ומכניסה לחמין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "טשולענט ראשון לחורף 2009-08....."
נראה נהדר החמין שלך, אבל איפה החורף ?!
לגבי העוף, בהחלט ניתן לשים בחמין עוף, יתרה מזאת, החמין העיראקי (טבית) מבוסס על עוף ולא על בשר.
לגבי הג'חנון, חשדתי אך לא העזתי לומר, זה נראה לי מוזר מדי (ועדיין נראה לי מוזר )
קציצות סולת ?! זה אוכל ?
מילא שזה מגיע ממולא בבשר ועם מרק סלק ליד (כמו במתנה של ליבני )
_____________________________________