|
28-06-2008, 21:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
הודעות: 30,020
|
|
מסעדת אור2K (אור 2000) בקיבוץ נען.
הפעם חגגנו את הפרדותינו הזמנית מהדוד מאמריקה שבא לחתונה של אחי, והחלטנו לבדוק את המסעדה שנמצאת, לשם שינוי, מטר מהבית.
המסעדה היא המשך של מסעדה שפתח הבעלים (חבר הקיבוץ) בנפאל, ושם המסעדה הפך להיות דו-משמעי... גם אור לשנת 2000, וגם צמד המסעדות, האחת במזרח, והשניה בישראל.
המקום כשר חלבי, ומגיש מנות עקריות של דגים, פאסטות, פיצות וכדומה.
המקום מקפיד על איסור עישון במתחם הפנימי, וישנה אפשרות לשבת בחוץ, באווירה הכפרית (איזה כפר? זה קיבוץ!).
בחרנו לשבת במתחם הפנימי בעיקר הודות למזגן
הדוד מאמריקה שלכבודו חגגנו הוא שף במקצועו וחלק מהביקורת שלי תהיה מעורבבת עם רגשותיו שלו מן המקום
(ניצלתי את הרגע שהשולחן היה ריק כדי לצלם את המקום, לאחר כמה דקות, הוא התמלא)
שירות:
מיד כשהגענו סידרו לנו שולחן והגישו לנו יין איכותי, שהומלץ ע"י השף (לא משהו שהכרנו).
היין הגיע מהר מאוד, אך למנות הראשונות לקח זמן רב להגיע. עד כדי כך שנאלצנו לבדוק עם המלצרית מה קורה עם ההזמנות שלנו.
מלבד הדיליי עם המנות הראשונות, המנות העיקריות הגיעו בזמן, המלצרית דאגה לנו כל הזמן ווידאה שהכל תקין.
אוכל:
מנות ראשונות:
המנות שהוזמנו, 2 סוגי סלטים (צלחות גדולות [ראה תמונה]), חצילים על מצע טחינה ושמן זית, פטריות מוקרמות עם רוטב נהדר בציפוי גבינה, לחם שום ולחמים שהגיעו עם המנות עצמן.
הפטריות היו זכורות לי לטובה מכל המנות הראשונות (שבאמת היו נהדרות). הרוטב היה כל כך טוב, שהיינו מוכרחים לחסל אותו עם הלחמים. מנה מומלצת מאוד!
חצילים:
פטריות:
סלט אור2K
מנות עיקריות:
פה היה לנו מקרה לא נעים שמתוך 2 מנות שבחרנו, נאמר לנו כי הן לא בתפריט. השף הפרטי שלנו אמר כי אם פעם אחת התפשלק להם, מילא... אבל כשזה קורה פעמיים רצוף.. זה לא נעים. במיוחד לאחר שהבנאדם התלבט, חשב, החליט והזמין...
בחרנו במנות אחרות ובסך הכל הזמנו, פאסטה (כלשהי, אני לא זוכר מה וגם לא טעמתי ממנה לצערי), פיצה, 3 מנות דג סלמון נורווגי ומנת דג דניס.
המנות היו, in lack of a better word, מעולות.
אני לא חובב דגים מושבע, אבל זה היה פשוט טעים. כל מנה היתה גדולה וממלאת.
הסלמון הגיע על מצע תרד עם רוטב מוקרם (שיגעון), תפוחי אדמה ופרוסת לימון חי.
הדניס היה מעולה גם כן. הגיע עם פרוסת לימון חי, תפוחי אדמה וסלט.
סלמון:
דניס:
את הקינוחים לא הספקתי לצלם, אבל הם היו נהדרים. כללו שוקולד, גלידה ושאר פינוקים חלביים אמיתיים, כמו שקינוחים אמורים להיות.
לסיכום:
האווירה במקום נהדרת. בהחלט מתיישבת עם ההגדרה "כפרית", אבל לא בכאילו... באמצע תל-אביב אלא באמת בתוך הקיבוץ. המנות טעימות מאוד ומצדיקות את האווירה שהמקום מתיימר לתת.
עלות מנת דג סלמון 87 שקלים אאל"ט, אבל היא גדולה ואיכותית ובהחלט מצדיקה את המחיר שלה. לצערי איבדתי את התפריט שחילקו לנו מזמן והביקור במסעדה היה מספיק מזמן כדי שאשכח את שאר המחירים.
כשאבא שלי שאל את אחיו (השף) אם הוא נהנה מהמקום, הנ"ל ענה "לא. לא נהניתי - הורשמתי!". לדבריו, כל הדיוט יכול להינות מאוכל, אבל הוא הורשם הן מהאוכל עצמו והן מהמסעדה והאווירה שבה (אפילו עם הגליצ'ים בהתחלה עם המנות).
בסך הכל, המסעדה מומלצת מאוד אם אתם בקטע של דגים או חלבי באופן כללי.
אני חייב לציין שיצאתי משם מרוצה מעל הראש. הייתי מפוצץ ושתוי כהלכה והיתרון הגדול שלי היה, שללכת (פיסית, ללכת... עם הרגליים) לדירה שלי זה לא יותר מאשר 100 מטר אווירי, וגם בדרך הקצרה הזו הספקתי לפגוש חברים באקראי ולבלות איתם.
אם אתם באיזור, בהחלט חוויה (קיבוץ נען נמצא ליד רחובות ובסמוך לרמלה) (ולמי שיש את המספר שלי, אתם מוזמנים להתקשר ולבוא להגיד שלום )
עריכה: מצטער על האיכות הנמוכה של הצילומים, לקחתי איתי רק את ה 50 1.8 והתאורה היתה יותר בקטע של 'אינטימיות' מאשר תאורה אופטימלית לצילומים... אולי כשאשדרג ל D300 או D3 אצליח לצלם בצורה יותר טובה
|
|