11-10-2008, 23:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
זה יותר דיון לצו"ב
דווקא אין דילוגים, הנשק הסדרתי הארוך בצבא האמריקאי נותר והיה משנות השבעים עם מצב צרור בלבד. עד כמה שידוע לי, עקב תוצאות חקר הביצועים בזמן מלחמת וויטנאם שהראו בזבוז אדיר בתחמושת לעומת ההישגים. כלומר M16A2 במרבית העוצבות ובנחתים בשנים האחרונות ה-A4.
דגמי האוטומט הארוכים נועדו לאחרים כמונו, וליחידות יעודיות כאלו או אחרות עד שאומצו גרסאות הקרבין (דוגמאת ה-SEALS שצויידו ראשונים ב-M16A2E3).
במשפחת המקוצרים בתחילה נקנו רק M4, אך ביחידות היעודיות לא היו מרוצים מחוסר מצב אוטומט רק בהמשך ביקשו ועברו ל-M4A1. בהזמנת חירום מיוחדת לקראת מלחמת המפרץ (של 91) קנו גם 4000 M4 מיוצרים על יד בושמאסטר שיועדו לדיוויזה ה-82. בצבר ההזמנות המקורי מקולט של שנות התשעים, הרוב המוחלט היה בעל מצב צרור - אאל"ט סביב 40,000 כשרק פחות מעשירית הם M4A1. לדוגמא, Force Recon של הנחתים מקבלים רק ב-99 את הM4A1 כנשק סדיר.
כנראה היום עקב עקב המלחמה השנייה והמתמשכת בעירק יש יותר רצון לדגמים האוטומטים לא רק ביחידות ייעודיות/מיוחדות. בזמן המלחמה כבר עברו להזמנות מהמשפחה בתחום ה-100,000+ אבל אני לא מכיר את הפילוח. ואני בכלל לא נכנס לנושא של הנשקים היחודיים יותר כמו CQBR או תת-דגמי ביניים שאני מניח בשימוש קהיליית SOCOM ואולי שירותי ביטחון פדרליים מסויימים.
John Kennedy Toole
|