05-10-2008, 00:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
הגווארדיה השחורה / ד"ר ירון זליכה - סקירה
אקדים ואומר, כי פעמים רבות אינני מבינה נושאים ותהליכים כלכליים, ופעמים הם אף משעממים לי. את הספר הזה קראתי בשקיקה. הוא מעניין וכתוב כך שכל אחד יוכל לקחת ממנו משהו.
"'הגווארדיה השחורה' יתאר את נסיוני להתעמת עם הסדר הישן, שבריקבונו הנציח, למרבה הצער, תת-תרבות של עצימת עיניים ויד רוחצת יד."
בספר זה מתאר זליכה את הקורות אותו בזמן שירותו כחשב הכללי של מדינת ישראל בין השנים 2003-2007. כחשב עבד תחת ארבעה שרי אוצר ושני ראשי ממשלה.
הספר הוא עדות על רבות מפרשות השחיתות הגדולות של אותה תקופה, ובעיקר עדות "מבפנים" על השיטות השונות של פקידי ועסקני המדינה להוצאת וגזילת כספי הציבור לתועלתם האישית.
הספר מתאר את השינויים שהוביל זליכה ביחידת החשב הכללי. שינויים, שבסופו של דבר, הביאו לסתימת רבות מהפרצות שאיפשרו את גזילת כספי הציבור ובזבוז משווע של תקציב המדינה, וכיום מביאים לחיסכון בכספי הציבור.
מזעזעת במיוחד, עדותו של זליכה על התנהלותו של אולמרט, אז שר האוצר, בפרשת המכרז על הפרטת בנק לאומי.
הספר מומלץ. כמו כל ספר - הוא נכתב מנקודת מבט מסויימת, ובאופן טבעי יש בו הרבה "אני הובלתי, אני עשיתי" אבל עם קבלות קשה להתווכח...
נערך לאחרונה ע"י Tallyco בתאריך 05-10-2008 בשעה 00:42.
|