|
27-09-2008, 18:23
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
|
|
שני מקומות בנמל תל אביב... או - שתי חוויות קולינריות לא מומלצות במיוחד.....
חברים, קחו אויר, זה הולך להיות סיפור לא קצר אבל הוא מיועד רק עבורכם !
עבור מי שמחר ירצה לבקר בנמל תל אביב ואולי לשבת לאכול משהו...
ואגב - לא לקחתי איתי מצלמה כי לא חשבתי שזה ייגמר ככה אז סילחו לי הפעם.
מזמן לא נפגשנו עם חברינו (הנדיבים) ממושב חירות, ניסינו לקבוע כבר כמה פעמים ותמיד משהו התקלקל בדרך...
והנה אחרי שהחזאי הבטיח לנו שתהייה שבת מעוננת עם "גשם קל פה ושם" החלטנו שננצל זאת כדי להפגש ולהסתובב קצת בנמל תל אביב .
התעוררנו בבקר וגילינו שבת ראשונה של סתיו אמיתי, מזג האויר מתעתע ולא ממש סגור על עצמו...
אוי כמה שאני אוהב את העונה הזאת !
נכנסים למכונית המשפחתית ועושים דרכינו לנמל תל אביב תוך מבט ספק מודאג ספק מחוייך לכוון השמיים האפורים שממערב...
מגיעים לחניון שסמוך ל"גלידה מונטנה" (אלוהים המקום הזה עדיין חי ונושם)...
מחנים, הילדות כבר נועלות את ה"רולר" עושים שלושה וחצי צעדים ו..... נפתחות ארובות השמיים !!!!.....................
גשם כמו שכבר שלוש עשרה שנה לא נראה בנמל תל אביב !!!.....
יאללה... חזרה לאוטו, חולצים רולרים, טענות, מענות, יללות ומחכים לחברים (הנחמדים) מהמושב שיגיעו ונחליט מה הלאה...
והם מגיעים !
לאחר שהחלטנו שכל העניין די משעשע אנחנו נוסעים לחניון הבא בסמוך ל"חוף מציצים" הידוע בתקווה שאולי שם נוכל לשבת ולאכול איזו ארוחת בוקר של שבת בבקר...
מגיעים לחניון, (עוד 15 שקלים דמי חנייה) ויורדים לחוף, אין מה לדבר על מקום בבית הקפה/בר/מסעדה שבמקום היות והכל מלא באנשים ומשפחות שנמלטו מהגשם והתיישבו כל אחד ליד שולחן עבור בקבוק קולה או כוס קפה....
בינתיים השמים מתבהרים שוב ואז אנחנו מחליטים (כמה מפתיע) לחזור למתחם המסעדות/בתי הקפה של נמל תל אביב.....
רוצה הגורל ובדיוק מגיע אלינו צוות של צילום משועשע מערוץ 10 אשר לטענתם "ראינו אותכם מתלבטים ורצינו לשמוע מה אתם הולכים לעשות בשביל כתבה שתשודר הערב בחדשות"....
לאחר ראיון קצרצר (שמשום מה מאוד שיעשע אותם) מתחילה הצעדה....
המקום הראשון אליו הגענו היה בית קפה שנקרא "ג'וליה",המקום נראה כמו מרבית המקומות שבנמל הווה אומר, שולחנות עץ עם שמשיות גדולות, דלפק מארחת ומעט יחסית מקומות ישיבה פנימיים...
רגע... מארחת אמרתי?...
לא ממש...
יש אולי תקן כזה אבל הוא לא ממש מאוייש...
ולאחר שאיש לא בדיוק נגש אלינו החלטנו לקחת יזמה ופנינו אל מי שנראתה לנו כאחראית המשמרת, ביקשנו לשבת כמה שיותר בפנים אך לדבריה המקומות היו כבר שמורים (?)...
לא נותר אלא למצא מקום ישיבה לשמונה אנשים שלא יהיה חיצוני מדי היות ורסס מהגלים נישא עד אלינו (זה נחמד לזמן קצר אך לא לשעה ומעלה של ישיבה בבית קפה ) וכמו כן מפאת חשש שהגשם יחזור...
לא היה אכפת לנו לשבת בשולחן חיצוני אך לשאלתינו אם אפשר יהיה לפתוח את השמשיות? נענינו בשלילה (?)...
המארחת (?) הפנתה אותנו לשולחן אחר ולאחר ניגוב קל של הכיסאות שהיו ספוגים במים התיישבנו בעדינות כדי שהלחות והרטיבות יחדרו מבעד למכנסיים והתחתונים בעדינות....
כבר בהתחלה התגבשה אצלי מעין תחושה שעובדי המקום מאוד נחמדים אך משום מה לא ממש אוהבים אורחים...
צריך לחפש את המארחת, צריך לבקש שינגבו לנו את הכיסאות, צריך לנגב אותם שוב בעצמינו, וצריך לחכות שמישהו יגיע כבר לקחת הזמנה...
יותר מדי "צריך" !
לאחר שקראנו למלצרית הגיע אלינו דווקא מלצר (סוג של האצלת סמכות?) שממנו הזמנו שתי סלסלות עם לחמים/דברי מאפה, כוס של קפה רק, שתי פלטות גבינות, שני ספלי אספרסו ו... ספרייט....
באמת שלא בשמיים נכון?...
בינתיים מגיעים עוד אנשים למקום והנה אני שם לב שפתאום כן אפשר לפתוח את השמשיות שביקשנו בהתחלה ...
מעניין...
הייתכן שהושיבו אותנו היכן שישבנו כי הם רצו למלא את המקום מבפנים כלפי חוץ?...
לאאא, לא יכל להיות נכון?...
לא נורא, ההם שהתיישבו שם עוד ישלמו על זה ביוקר....
לאחר המתנה של כרבע שעה מתחילה להגיע ההזמנה, שתי סלסלאות כשבכל אחת מהן שתי פרוסות לחם דגנים (שהיה דחוס מבפנים, קריספי מבחוץ ובסה"כ מצויין) , שתי לחמניות קטנות (הזכירו לי לחמניות חלב אך אינני בטוח) ושני מאפינס קטנים, צלוחית מיניאטורית עם ריבה, צלוחית עם חמאה (שעל פניו נראה כי עמדה במקרר לא מעט עקב הגוון הכהה יותר של החלק העליון) ופלטות גבינות כשכל פלטה היא בעצם מעין מגש מאורך המחולק לשלוש ועליו גבינת קוטג', גבינת שמנת ומה שהיה נראה לי כגבינת פטה עם קצת זעתר (שהיתה מצויינת)...
בסה"כ נישנוש לא רע ולא מעבר לכך, הקפה ("בריסטו") הוכן כהלכה למרות שהמלצר שכח שהזמנו שתי כוסות....
כוס הקפה השנייה הגיע לאחר כמה דקות (על ידי מלצרית אחרת)... מה קורה פה?.....
יושבים, מקשקשים ונהנים (ובמיוחד אני כשאני רואה איך שהשמשיה שלא רצו לפתוח עבורינו עושה שמות בגלל הרוח לאלה שישבו תחתיה עד שהם התחננו שיסגרו אותה... איזה כיף...)
וזה הזמן לקצת אתנחתא ורקע כללי על נמל תל אביב של ימינו...
למי שלא מכיר או לא זכה, נמל תל אביב עבר בשנים האחרונות מקצה של שדרוגים רציניים מטעם עריית תל אביב שהפכה אותו לאתר בילוי פעיל ונפלא !
במקום עשרות מסעדות, ברים, בתי קפה ובתי אפנה (בעיקר של מותגים) מה שמביא למקום קהל המרכב ברובו מבני עשרים + וכן לא מעט זוגות צעירים ויפים על ילדיהם וכלביהם החמדמדים...
בחניונים הסמוכים חונות מאות "פורד פוקוס" עם מדבקות של חברות היי טק על הכנפיים האחוריות....
בשל כך יהיה עליכם לדעת ולזכור שאחד המנהגים המקובלים והידועים בבתי הקפה של נמל תל אביב (ובכלל) הוא תצוגת כפות רגליים....
כך קורה שלא חשוב באיזה בית קפה/בר תשבו תמיד אבל תמיד תמצאו שאתם מוקפים בתצוגה מרהיבה של.... כפות רגליים המונחות על הספות/כיסאות לתפארת מדינת ישראל !!!
כך גם ב"ג'וליה" !
ופרט לכך גם כמובן כלבים...
איזה מאאגניב זה לשבת בבית קפה עם הכלב נכון?...
קחו את זה בחשבון...
לי זה לא ממש עושה נעים (ובאמת שאני לא קטנוני בד"כ) ואין לי ספק שכבעל בית קפה הייתי גם מבקש להמנע מכך אבל זה אני.....
(גם כאן באה נקמה קטנה בהמשך... ).
מזמינים עוד קפה מזמינים עוד קצת לחמניות וריבה (שהרי מה כבר אפשר לעשות עם צלוחית מיניאטורית אחת?)...
ולבסוף מזמינים גם חשבון (אחרי שנראה לי שדי ציפו לזה)...
בבדיקה שערך חברי הטוב (ובחיי שאנחנו לא מאלו שנוהגים לבדוק חשבונות) מסתבר שחוייבנו בטעות בכוס נוספת של קפה קר (אולי זו שנפלה למלצרית ונשברה ממש מאחורינו)...
לאחר תיקון החשבון נפרדנו מכמאתיים חמישים שקלים ונפרדנו לשלום מ"ג'וליה"... כנראה שגם לא נתראה....
ממש ביציאה מהמתחם אני רואה מלצרית אצה רצה לעבר אחד השולחנות עם מה שנראה לי כטישיו או תחבושת...
מסתבר שאחד האורחים שזה סיים את תצוגת כפות רגליו נעץ את אחת מהן כאקט של סיום על איזה שהוא מסמר מזדמן ודימם את עצמו בכמויות....
איחלתי לו הצלחה....
מטיילים בנמל, נפרדים מחברינו שהתעייפו ומחליטים שהגיעה השעה לארוחת הצהריים (בכל זאת אכלנו ארוחה קלה , הלכנו הרבה ועברו שעתיים וחצי מאז)...
ועכשיו תתכוננו כי מתחיל השלב הקשה.....
כל המסעדות מלאות עד אפס מקום וממש לפני שאנחנו מתייאשים אנחנו מגלים שבמסעדת "הסוכה הלבנה" יש מקומות ישיבה פנויים בחוץ !
מה יכל להיות רע?..
"הסוכה הלבנה" למי שלא מכיר הנו מוסד קולינארי תל אביבי - יפואי וותיק מאוד !
המסעדה הראשונה בשם זה נפתחה עוד בתחילת שנות התשעים (ואולי אפילו לפני) ברחוב קדם שביפו ונחשבה מזה שנים ארוכות למסעדת דגים מצויינת ע"פ מיטב המסורת היפואית והשבת גיליתי את הסניף שממוקם בנמל תל אביב (שלא ידעתי שהוא קיים עד היום).
מגיעים לפתח המסעדה ושוב ע"פ מיטב המסורת מתחיל תהליך שנקרא "חפש את המארחת"...
למזלי נתקלתי במלצר שהיה בדרכו לאחד השולחנות ולשאלתי הצביע הנ"ל לעבר המארחת החיננית שהיתה עסוקה בעריכת שולחן פנימי, המלצר שאל "כמה אתם"? ולאחר שנענה ביקש שנמתין כמה דקות היות ויש שולחן שהתפנה והוא רק יערוך לנו אותו....
עוברות מספר דקות והפלא ופלא מי מגיעה?..
ניחשתם?..
כן ! המארחת !
איזה יופי...
הסברנו לה כי עורכים לנו כבר שולחן והכל יופי טופי...
נכנסים, המסעדה ממש לא מלאה (שני שליש תפוסה) מתיישבים ו.....מחכים....
מחכים, מחכים...... מחכים..... מחכים.... מחכים..........
מחכים.....
מחכים...... מחכים........
מחכים.....
והנה זה בא !
הוא מגיע בכבודו ובעצמו המלצר שלנו !
בזמן שחיכינו (והיה זמן) למדתי קצת את התפריט והמקום...
חלל גדול ומעוצב בקו שעל פניו נראה די חדשני ותואם את הקו עיצוב הכללי של מסעדות נמל תל אביב אך כשמביטים יותר לעומק מגלים שבסה"כ העיצוב די פשוט ולמעט מספר אקווריומים גדולים ואקווריום נוסף ובו לובסטרים הממתינים לפגישה עם הסיר אין יותר מדי "אטרקציות עיצוביות", המלצרים כולם לבושים באופן אחיד (שחור לבן) דבר המקל על זיהויים והם מהסוג ש"מתקתקים" את העבודה....
לגבי התפריט - תפריט מעוצב ונאה לעין המסוסס רובו על מנות של דגים ופירות ים, המבחר גדול מאוד ובאמת שנראה מרשים, עם זאת יש לציין כי המחירים בשמיים !!!
שלושה שיפודי פרגית עם תוספת צ'יפס 79 שקלים????......
וזו המנה העקרית הזולה ביותר שבתפריט....
לא יודע, לי זה נשמע מופרך !
היות ואשתי עדיין שבעה מהבוקר הוחלט שנזמין מנה שמרכבת ממגוון צלוחיות של סלטים (כמקובל במסעדות מזרחיות) עבורי הוזמנה מנת חומוס עם גרגרים, כמנה עקרית הזמנו עבור כל אחת מהילדות ארוחת ילדים של המבורגר עם צ'יפס (39 שקלים למנה) וכמנה עיקרית עבורי הזמנתי מרק פירות ים עם זעפרן (79 שקלים) וכמובן שתייה (קנקן לימונדה טבעית - 25 שקלים) ומשקאות קלים בבקבוקים.
ושוב נכנסים לשלב המתנה שנמשך "קצת" יותר מדי....
ואז התפתחות מפתיעה !
מגיעים הסלטים !
על השולחן נוחתות צלוחיות מהסוג הסטנדרטי ובהן סלטים גם הם מהסוג הסטנדרטי כגון, טחינה, סלט בורגול, סלט ירקות מתובל עם שום ולימון, סלט חצילים, ירקות כבושים בגוון צהוב (כרובית וכרוב) ועוד שניים שלושה סלטים שאינני זוכר כרגע...
בסה"כ לא מבחר גדול במיוחד , צלוחיות לא גדולות במיוחד ובינינו.... לא היה שם שום סלט שהיה יוצא דופן מבחינת הטעם...
פיתות - הגיעה סלסלה ובה פיתות שהצטיינו בעיקר בשתי תכונות:
1. על פניו הן לא היו טריות במיוחד (ואם כן אני מתנצל).
2. הן היו כל כך דקות שאין לי ספק שהן נוצרו ביד אמן !
קנקן לימונדה:
נחת לו על השולחן קנקן ובו משקה בגוון צהבהב ירקרק אלא שבחלקו העליון הגוון היה בהיר בהרבה הווה אומר שהקנקן הזה כבר עומד לא מעט זמן כך שעיקר המיץ כבר שקע...
קרח?... תשכחו מזה, כף לערבוב... רצוי להזמין !
הטעם... אם הוא היה מעורבב וקר יכל היה להיות יותר טוב...
ולהזכירכם מחירו 25 שקלים !!! לימונדה !
ועת הבשרים הגיעה...
נתחיל במרק, מגיעה לה קערה בגודל בינוני (נתקלתי לא אחת במנות יותר גדולות) ובה מרק בגוון שמזכיר מרק פטריות מוקרם (שנקרא לזה "אוף וויט" )?...
המרקם לא ממש אחיד ובתוכו צף פרח זעפרן שנראה כאילו פשוט נזרק פנימה (אם זה בעצם היה קישוט מקורי אז אני מצטער) וכן על פי הרשימה:
4 טבעות קלאמרי.
2 צדפות.
4 שרימפסים קטנים.
2 - 3 שיני שום (מה לעזאזל הן עושות שם)???.....
וחצי סרטן לא גדול במיוחד גם הוא...
הטעם?..
סביר ולא יותר.
להזכירכם - 79 שקלים !!!
ועכשיו להפתעה האמיתית !
שתי מנות המבורגר לילדים...
אני לא יודע מה חושבים להם בעלי המקום, בחיי שלא !
ניסיתי לחשוב על כך בדרך הביתה ולא ממש הצלחתי...
ולהלן מספר אופציות שעלו בראשי אך אני לא סגור עדיין:
ילדים לא מבינים באוכל?
ילדים יאכלו כל מה שיתנו להם (ולא יספרו לאבא ואמא)?
ילדים הם פראיירים?
לילדים אפשר לתת כל דבר ולספר להם שזה המבורגר?
או ש... ההמבורגר שנו כל כך מיוחד שבחיים שלכם לא טעמתם כזה !!!
אין לי מושג !
המבורגר זה לא היה !!!
וכאן כבר באמת הצטערתי שלא לקחתי מצלמה !
אני מעדיף שאתאר לכם מה היה מונח בצלחות ואולי אתם תוכלו לספר לי מה זה...
הגיעו שתי מנות כשבכל צלחת הונחו ליד ערימת הצ'יפס (מהסוג עם המרקם התעשייתי והקמחי) שני דברים עגולים בקוטר של כ 60 ס"מ ועובי של 1.5 ס"מ, גוון כללי כהה עם שוליים כהים יותר ומעט מורמים כלפי מעלה, עד כאן מבחינה ויזואלית, מבחינת מרקם וטעם?
כדי לחתוך את הדיסקה יש להעזר בכלי חיתוך בסדר גודל של חרב (ביתי בת התשע לא הצליחה), והטעם?...
משהו בגוון חמצמץ עם שרידי טעם שדי הזכיר לי טעם של בשר (?)...
נו?..
מה זה יכל להיות?..
ולהזכירכם - 39 ש"ח למנה !!!
ועכשיו אני יודע שתגידו - "איזה פראייר הלבני הזה !.. במקום להחזיר את זה הוא שילם" !....
אז נכון !
אתם צודקים...
ויודעים למה?..
בשלב הזה הייתי/היינו כל כך מותשים כבר מלהמתין, כל כך מסמורטטים.. שכבר העדפתי לשלם ולעוף משם כמה שיותר מהר !
תקראו לזה תירוץ?..
מה שתרצו...
כך הרגשתי.
שילמנו מאתים חמישים שקלים מיותרים והתחפפנו מהמקום תוך געגועים לא מוסברים לתצוגת הכפות רגלים של "ג'ולייה"....
ואני יושב כאן עכשיו כמה שעות אחרי, כותב לכם את החוויות והארוחה הזאת עוד תקועה לי איפה שהוא בדרך בין בית הבליעה לשוער הקיבה....
וזה המקום להביע את התנצלותי הכנה והעמוקה לשתי בנותי על עגמת הנפש שגרמתי להן ...
אל תידאגו חמודות, אבא יקנה לכן בלון !....
אז לסיכום המגילה....
נמל תל אביב - גלידה מצויינת, אנשים מזן נחמד עם מנהגים משונים, יש מה לראות, יש הרבה הסטוריה למקום, ואפילו קפה לא רע...
עם זאת מבחינת בתי אוכל - יקר מאוד, לא תמיד אוהבים אורחים (שבו תאכלו ותלכו) ויש מקומות שעדיף לו היו נשארים מסעדת דגים מעולה ולא מתרחבים על חשבון האיכות.....
חבל מאוד.
ועכשיו נמתין לחדשות ערוץ 10 כדי לראות אם אחרי ציפי יראו גם לשתי שניות את "לבני"......
שיהיה לכולנו שבוע מקסים ושנה טובה ומוצלחת !
לבני.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 27-09-2008 בשעה 18:37.
|
|