26-09-2008, 04:53
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.07
|
|
המשטרה חושדת: מחתרת ימין חדשה מנסה לפגוע באנשי שמאל
ציטוט:
במשטרה מעריכים כי התארגנות חדשה בימין הקיצוני היא זו שהניחה את מטען החבלה שהתפוצץ בפתח ביתו של הפרופ' זאב שטרנהל אתמול בלילה, ושבכוונתה לנסות לפגוע באנשי שמאל נוספים. הערכת המשטרה מבוססת על כמה ממצאים ממקום האירוע: המטען ששטרנהל נפצע ממנו קל הצריך ידע מוקדם בהרכבת מטענים ובתפעולם; מניחי המטען עקבו אחרי שטרנהל וכנראה למדו את תנועותיו; ולקיחת האחריות על המעשה על ידי ארגון המתכנה "צבא המשחררים הממלכתיים", שאף הפיץ באזור כרוזים נגד אנשי שמאל.
שטרנהל נפגע ברגליו מהמטען, ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים שערי צדק בעיר. חבלנים שבאו לביתו ברחוב ש"י עגנון בירושלים מיד לאחר הפיצוץ, פתחו בבדיקת המטען. כוחות נוספים סרקו את הרחובות הסמוכים בניסיון לאתר חשודים במעשה, אך ללא הצלחה. באחד הרחובות שליד ביתו התגלו הכרוזים זרוקים על הרצפה. במשטרה מעריכים כי הם הושלכו על ידי מניחי המטען לאורך נתיב הבריחה שלהם מהמקום.
|
http://www.haaretz.co.il/hasite/pag...SubContrassID=0
ממצאים רבים ולוגיקה רבה, הערכות רבות, אין לי ספק כי מניחי המטען ו/או המחתרת החדשה ייתפסו בהקדם.
אין לי גם ספק כי הפושעים הושפעו עמוקות ממאמרו של הפרופסור,שעו לעצתו,ולכן הניחו את המטען בצידו המערבי של הקו הירוק.
לקידום החקירה החשובה,אני מציע למשטרה והשב"כ ללמוד על דפוסי פעולה של מחתרת ימנית מאירגון "אייל", הם היו דומים להפליא למקרה הנוכחי, וזאת לפני שיקרה כאן חלילה רצח פוליטי נוסף, ויפלו כאן קורבנות שלום לשווא.