18-03-2009, 20:53
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צופה ורואה
כמו שכבר כתבתי פה בעבר.
אני לא מזלזל ביכולות ובפוטנציאל הבעייתי של ה s300 אבל זו עדיין מערכת שתוכננה ונבנתה ע"י בני אדם וכמו כל מערכת מבוססת מכ"מ היא ניתנת לשיבוש והטעיה או לפגיעה מהקרקע או בדרכים אחרות.
יש לאנשים נטיה לייחס ל s300 תכונות מיתיות וחסינות מוחלטת וברור לכולם שלא כך הדבר.
זו לא הפעם הראשונה שחיל האוויר יאלץ להתמודד את המיטב שיש לבריה"מ/ רוסיה להציע בתחום מערכות הנ"מ.
בעבר זה היה ה SA2, SA3, SA5, SA10 ועוד ועוד וכולן היו חזית הטכנולוגיה בזמנן.
אני הראשן שאומר שאסור לעולם לזלזל באויב ובמערכות נשק אבל מצד שני לא צריך להפוך את הS300 למערכת אחרית הימים ולקיר שלא ניתן לעבור אותו.
|
גם במהלך המלחמה הקרה הייתה היסטריה במערב סביב אמל"ח רוסי, לפעמים אכן היה מדובר בפיתוחים משמעותיים שהיטו את המאזן האיכותי בין הגושים (מיג 15/17/19/21/25, SA2. SA3) ולפעמים הדמיון המערבי המפותח רקם מיתולוגיה שלמה כשבעצם היה מדובר בלחם והחמאה ולא במהפכה כלשהי (T-72, mig 23).
אני אישית שמעתי לא מעט הנפצות לגבי אמל"ח רוסי בשירות הצבאי שלי שהתעלמו לגמרי מהעובדה שהמזעור והדיגיטציה עוד לא הגיעו לאויוניקה של מטוסי קרב ומסק"רים רוסים ושצוותי שריון סורים שמפעילים טנקים סובייטים סובלים מהנדסת אנוש לקויה, מתכנון שלא מותיר סיכויי הישרדות לצוות בעת פגיעה בטנק, למיגון מיושן שלא עומד בקנה אחד עם הסטנדרט המערבי ולטנקיוניקה נחותה במונחים מודרניים (אם נתעלם משידרוגים אירופאיים).
השיא היה (תחזיק חזק!) מיתוס לגבי סגסוגת סודית ומיוחדת החסינה לחלודה שממנה מיוצר הקלאץ' ושאף אחד במערב לא הצליח לפענח את הרכבה.
די מצחיק בהתחשב בעובדה שהנשק הנ"ל מיוצר במחרטות ביתיות בכל מיני חורים על פני הגלובוס ובמפעלים בכל מדינת עולם שלישי ושאלו הנפוצים באזורנו הם בעיקר חיקויים סיניים עלובים.
נערך לאחרונה ע"י Elad E בתאריך 18-03-2009 בשעה 21:01.
|