לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 15-09-2008, 18:25
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
איסטנבול בתל אביב

לפני כשבוע יצאנו זוגתי שתחיה ואנוכי לסידורים בעיר הגדולה, עיר ללא חניה, המכונה בפי העם תל-אביב. במקרה היה זה אותו שבוע בו חל שבוע המסעדות 10 של מעריב ולכן, באופן טבעי, החלטנו לבדוק מה יש לעיר הגדולה להציע בתחום הקולינרי, רשימת המסעדות אכן ארוכה ומפוארת וישנה גם אופציה לרכוש חצי ליטר של הוגארדן או לף במחיר מיוחד של 16 ש"ח. עם זאת, ככל שהפכנו ברשימת המסעדות לא מצאנו שום מקום אשר ישביע את רצוננו (משחק מילים !!!), בדיוק כמו טעם העיר שהפך מארוע קולנירי בו הסועד בעל הארנק הממוצע מתוודע למסעדות איכותיות לארוע האבסה מסחרי של מזון בינוני ברובו, כך גם שבוע המסעדות הפך להזדמנות מסחרית ותו לא. בשורה התחתונה ויתרנו ופנינו למצא את המסעדה שלנו בעצמנו.

לאחר התלבטות קצרה החלטנו על איסטנבול השוכנת ברחוב קרליבך 10 בת"א, כפי שבוודאי ניחשתם איסטנבול היא מסעדה טורקית. עם כניסתנו הובילו אותנו לשולחן זוגי קטנטנן ולכן ביקשתי לעבור לאחד השולחנות הגדולים יותר שהיה פנוי, המלצרית ניגשה לשאול את אחראית המשמרת שהגיעה ובישרה לנו שאין אפשרות שכזו כיוון שהשולחן מוזמן (למותר לציין שהשולחן כלל לא היה ערוך ונשאר ריק עד שעזבנו את המסעדה כעבור יותר משעה. המלצה לאחראיות משמרת באשר הן: אם לא רוצים לתת שולחן גדול יותר אז אין צורך לשקר, אפשר פשוט לומר שהשולחן מיועד למקרה שתגיע קבוצה של ארבעה סועדים. אגב, אם אפשר מבחינת התפוסה לתת את השולחן, למרות שמדובר רק בזוג, תרוויחו לקוחות מרוצים.)


בשעות הצהריים המקום מציע תפריט עיסקי כך שבמחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה ולחם תורכי. למנה ראשונה הזמנתי חומוס שמכינים במקום וזוגתי הזמינה סלט טומאטס - עגבניות ברכז רימונים, בצל, כוסברה, נענע, שום ותבלינים. המנות הוגשו בליווי לחם תורכי חם וטרי. הסלטים הגיעו בצלוחית קטנטנה והיו טעימים. החומוס היה טוב וסלט העגבניות היה בהחלט מושקע ושילוב הטעמים שבו היה מצוין.



כמנת ביניים הזמנו לחמעג'ון (22 ש"ח), בצק דקיק שעליו עורמים בשר טחון מתובל ומכניסים לטאבון. טעמתי כבר לחמעג'ונים פה ושם בימי חלדי, הלחמעג'ון של איסטנבול הוא טוב, הבצק אפוי אך לא קשה מדי והבשר מתובל וטעים, אך לצערי, דווקא במסעדה התורכית פגשתי את הלחמעג'ון עם הכי מעט בשר עליו. נראה כאילו במקום לערום או לכל הפחות להניח בשר על הבצק, פשוט מרחו בסכין קצת בשר טחון.


בשלב זה הגיעה אלינו המלצרית ואמרה שהיא מאד מקווה שנהנו, ענינו שאכן נהנהנו והיא הציעה לנו קינוחים וקפה. אמרתי לה שלפני הקינוחים והקפה הייתי שמח גם לקבל קצת מנה עיקרית. המלצרית הופתעה קלות ושאלה האם טרם קיבלנו את המנה העיקרית. אישרתי שאכן כך הדבר והמלצרית הלכה לבדוק מה קורה, שבה, התנצלה וכעבור שלוש דקות נוספות נחתה על שולחננו המנה העיקרית.

למנה עיקרית זוגתי הזמינה מנסף - בשר עגל וטלה קצוץ מוגש על אורז לבנוני, פטרוזיליה, טחינה וצנוברים (46 ש"ח) שהסתבר כי אינו מזכה בהזמנת תוספת כיוון שהאורז בו נחשב כתוספת. המנה גדולה ויפה, הבשר טעים, איכותי וללא הפתעות, התיבול מצוין ושילוב שלו עם הטעמי של הבשר האורז מושלם. בדיעבד המנה אכן יפה ומשביעה גם ללא התוספת.


אני הזמנתי איסטנבול דונר קבב - שווארמה טורקית מבשר עגל וטלה עשוי משכבות של בשר קצוץ ופרוס (46 ש"ח) ובתור תוספת פלחי תפוחי אדמה אפויים בטאבון. המנה שהגיעה אכן היתה מרשימה מבחינת כמות הבשר, לצידו נחו 3 פלחי תפו"א. הבשר היה צלוי במידה הנכונה, לא שרוף ולא מדמם, בכל ביס וביס ניתן היה להרגיש שמדובר בבשר איכותי. הבעיה היחידה היא שלא ניתן לאכול כמות כזו של בשר ללא רוטב בצד ולכן ביקשתי קצת טחינה שהגיעה כעבור מס' דקות בצלוחית קטנטנה (בערך כף וחצי של טחינה), לדעתי המנה צריכה להיות מוגשת עם צלוחית טחינה או עגבניות לצידה. תפוחי האדמה לא היו אפויים מספיק.


את הארוחה ביקשתי ללוות בבקבוק של אפס פילזנר, הבירה הטורקית המצוינת, אך להפתעתי נעניתי כי הבירה אזלה ולכן הסתפקתי בטובורג אדומה. זוגתי ביקשה מים.

לקינוח הזמנו את המיקס הקטן של בקלוואה וקדאיף (15 ש"ח) וקפה טורקי, קיבלנו שלוש יחידות במקום שתיים, קפה שחור חם, מר וטוב וצלוחית קוביות סוכר.


לסיכום, במקום להוציא יותר מ 200 ש"ח על מסעדה במבצע אכלנו ארוחה טובה מאד במחיר 155 ש"ח כולל טיפ. המקום בעל פוטנציאל, כדאי להשקיע קצת יותר בשירות ולהקפיד קצת יותר על המנות שיוצאות מהמטבח. בשורה התחתונה למדנו ששווארמה זה לא רק מזון מהיר בפיתה ושהיה שווה לבקר באיסטנבול באמצע יום הסידורים בתל אביב.


המקור פורסם בבלוג שלי: תחת הפוסט איסטנבול בתל אביב
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 15-09-2008 בשעה 18:31.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:13

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר