מה יש לנו כאן: צוות 2א' מסוללה ג' של גדוד 403 ז"ל מבצע ירי תגובה ממוצב טבק (גם כן ז"ל) בסביבות פברואר-מרץ 2000. התומ"ת של 1א' עומד עם הגב ללבנון מפני שבאותו זמן הוא עבר טיפולים בדרג ב'. את התמונה צילם חברי הטוב ביותר שהיה בצוות 1ב' והתחתן בשבוע שעבר (מזל טוב ד' ).
ועכשיו אפשר לעבור לעיקר: בסוף חודש פברואר נקראתי ל4 ימי אימון ברמת הסוללה. בד"כ באימונים אני משמש בתור איש חוץ בצוות תומ"ת. הפעם התבקשתי להתיישב מאחורי ה"הגה" של המפי"ק (מסתבר שיש קצת יתרון בזה שהיית נהג אלפא בסדיר). לא צילמתי הרבה באימון והתמונות האלה הן מהשעות האחרונות לפני החזרה למל"י
מתחילים עם הכלי שאיתו הובלתי (אם אפשר לקרוא לזה ככה) את הסוללה בשטח:
מבט פנימה אל תוך תא הנהג. השתדלתי לרפד את התא בשק"שים וחרמוניות עד כמה שיכולתי. בסופו של דבר המאמץ השתלם - באותו יום הצלחתי להרדם על הכסא למרות מבול הפקודות והצעקות בקשר שרצו מאחורי. שימו לשקית הצ'ופרים שמלאה בדברים טובים מהשק"ם החדש של הבסיס - פק"ל חובה.
וככה זה נראה מבפנים - כמעט כמו בטנק סובייטי
צוות 1 מתחיל לפרוס בעמדה
מקבלים הוראות אחרונות מהחונכים לפני ביצוע ירי רטוב....
ומתחילים בהרעשה
רגע נדיר - הפגז עף מהקנה (סליחה על האיכות. לא הצלחתי לתפוס בצילום רגיל אז צילמתי סרטון, וזה צילום מסך שלו):
ככה נראים אחרי יומיים וחצי בשטח
ומאחורה, עם החנו"ת. הצוות הזה הצליח אחרי מאמצים רבים לירות פגז בודד. הפגז הבא סירב לצאת לדרך בשום אופן והצוות נאלץ לבצע חילוץ מקנה קר. בשאר הפגזים והחנו"ת לא נעשה שימוש
הפגזים שלא נורו עם המרעומים. ירינו מרעומי קרבה ולא הקשה בגלל שהם היו מסדרה ישנה והתוקף שלהם עמד לפוג (כמו שאר התחמושת).
אחרי סיום הירי כולם מתענגים על האוכל הצבאי המשובח
ארוחת ראנץ' \ מק רויאל מתוצרת עצמית. אם הייתי יותר רעב, גם לוף היה נכנס
עד כאן. לגבי כל המונחים שהזכרתי: עברתי על חלק מהפורום ואני מניח שגם מי שלא היה בתותחנים כבר מכיר חלק מהמושגים של החיל. בכל אופן, מי שיש לו שאלות מוזמן להגיב.
נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 31-05-2006 בשעה 01:27.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "צאלים 2.2006 - אימון סוללות רוכב"
אבל יש לי כמה הערות:
1. צוות 1 עומד בעמדה מחורבת, חשוף כולו. צוות 2 עומד הרבה יותר טוב.
2. לא מבין את החוסר חיילות הזאת, לנוע עם 0.3 מכוסה בשמשונית. גם לא חיילי וגם לא נוח - אני נאחז בידית שלו בנסיעה ומקפיד לא לקבל את המקלע בפנים.
3. תסגרו את האוזן של הדורגל ותנעלו עם הפין, זה לא בטיחותי להשאיר אוזן לא נעולה בעמדה: אנשים עולים ויורדים, מישהו יפגע לעצמו באצבע.
4. תשימו את כיסוי הבלם לוע מתחת לדורגל ושיתפס שם, אחרת תאבדו אותו בדילוג באש נ"ס.
אבל העובדה שיש להם משהו על התומ"ת הוא כבר הישג (שים לב שלרוב הצוותים אין כלום)
בכל מקרה, אחלה תמונות. במיוחד של המפי"ק אני ממש אוהב לנהוג במפי"ק, גם שהייתי מפקד תמיד הייתי מסיים את האימון בזה שאני נוהג, אפילו שבוע לפני השחרור בתרגיל אגד שלחתי את הנהג להסתמם מאחור בזמן שאני נהגתי בחזרה לבסיס.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "1.צודק
2.צודק
3.צודק
4.צודק
..."
מה שהיה נכון בסדיר נכון גם במילואים ... ובטיחות מעל לכל. אני מפקד על צוותי מילואים מאז 94 (ובתכל'ס, על אותו צוות בשינויים מינוריים) ואני תמיד מקפיד על נושא אחד ללא פשרות - בטיחות. בתרגולות כבר יודעים מה חשוב ומה לא, ולא צריך להעמיס פגזים כחולים הלוך ושוב (הגב ילך לנו ...), אבל בבטיחות אסור להתפשר. בשנתי האחרונה בסדיר הייתי חונך מילואים בדיוק בבסיס הזה (ואת ש.א. 303 אני מכיר בעיניים עצומות), ולצערי יצא לי לראות יותר מדי מילואימניקים נפצעים על שטויות: לאחד נמעכה האצבע כי הוא דחף אותה באוזן של הדורגל והורידו לו קנה בלילה עליה; השני הוריד לעצמו חצי אצבע כי הוא לא הכניס פגז נכון לקנה מכמ"ת 160 ומנגנון מניעת ההזנה הכפולה קרע לו אותה; השלישי כרך את כבל הירי סביב היד (למרות שהסברתי לו מראש לא לעשות זאת), עף עם הסדן וקיבל אותו בגב. בקיצור, פציעות כואבות על שטויות קטנות ראיתי מספיק ...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי amirsgv שמתחילה ב "עוד לא יצא לי לראות 732 באימונים ..."
728 זה 557 עם דבק איפוקסי עליו, או שאני מתבלבל עם 572?
כי אם כן אז ברור שהוא להקשה בלבד, אין אפשרות אחרת מפני שהוצאה האפשרות של השהייה.
אם זה מרעום קירבה אז מדובר במרעום לא אמין מבחינת הקירבה ולכן הוחלט לגרוע אותו, אז עד שיגמר המלאי יורים בהקשה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a_tell שמתחילה ב "צאלים 2.2006 - אימון סוללות רוכב"
ביום ראשון, אחרי יותר משנתיים וחצי* שוב אני יורד צאלימה. כשאחזור אולי יהיו תמונות (תלוי במנהלים )
בינתיים, קבלו תמונות נוספות (והרבה יותר מוצלחות) מאותו אימון ב2006. אני לא מכיר את מי שצילם אותן כי הוא כנראה מסוללה אחרת. גם התמונות הן מסוללה אחרת, אבל מוקדם בבוקר אחד הוא צילם דווקא חלק מהסוללה שלנו: