21-09-2008, 00:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
בקשר להבטחות, אז אני יודע להבטיח לך רק שמחר יהיה עוד יום.
בנוגע למלחמה נגד מכשולי תעלה סוללה, אתה מוכרח להסכים שתעלול זול ופשוט כמו סופר-בונגלור מתחרה בצורה יפה מאוד בתרכובת המסורבלת של מישרים ו-D9 שזוחלים בלב מכשול נשלט באש שתוכנן מלכתחילה לעכב כלים כאלה בדיוק.
בוא נבחן את הרעיון - אפילו שזה לא רעיון שלי ואני רק מתגייס לשווק אותו כי הוא נראה לי בעל ניצוץ של פשטות ויצירתיות.
א. ניתן לייצר מוט כזה במשקל של לא יותר משניים וחצי טון, בעל גלגלים כשל עגלת צפ"ש או פשוטים יותר, שייגרר על ידי נמ"ר ,פומה או טנק.
ב. כל כלי כזה הינו זריז ושריד יותר מן הדחפור במתאר של מלחמת צבא מול צבא.
ג. הכלי הגורר יגיע בריצה ובסיוע מיסוך אל הסוללה, יסתובב בחדות וייסע לאחור על מנת לנעוץ את הצינור הנגרר בסוללה.
ד. נניח שמדובר על צינור באורך עשרה מטרים, קשיח ומחוזק כמעט כקנה תותח לצורך ההחדרה אך בנוי כך שהמטענים שבתוכו יפרצו את הסוללה שסביבם בערך כמו פיצוץ במחצבה.
ה. המשוריין שגורר ונועץ נותן גז מהמקום ומשהתרחק כחמישים מטרים ואולי פחות כבר ניתן להפעיל המטענים.
ו. אולי עוד נגלה שזה מייצר פיצוץ כזה שאפילו שפות התעלה בתפוררו וכעת מרכבה ממוצעת יכולה פשוט לנסוע ודי?
לו אני רע"ן אמצעים וביצורים בחיל הנדסה, הייתי בודק את הנושא.
כבר יצאנו טמבלים כשהמצרים פרצו סוללות "אדירות" בעזרת משאבות מים וצנרת כיבוי אש (בערך).
למה שלא נבחן אנחנו פתרונות פשוטים?
מבחינת תקציב או סדרי גודל להצטיידות, נדמה לי שאפילו אם חקר ביצועים יכתיב שלושה אמצעים באלה לצורך וודאות בהשגת המשימה לכל פריצה, זה עדיין יוצא כלום כסף...
ועוד לא דיברנו על מפעיל הדחפור וחבורת הנועזים שעובדים עימו כדי לפרוץ את הפירצה.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|