לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 16-09-2008, 22:43
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
שאלה מחבתות - איזה לקנות?

ראיתי באחד מרשתות ה DIY מחבתות יפות שנראות איכותיות (אני בודק איכות בסיסית לפי התחושה ביד של תחתית המחבת). ישנה סדרה של מחבתות באיזה שלושה-ארבעה צבעים (אותו הקוטר). חשבתי לקנות שתיים, בצבע תכלת (חלבי) ולבצע אדום (בשרי).

נמנעתי מלקנות בזמן שראיתי את המחבתות מפני שרציתי אותן עם מכסי זכוכית. משנוכחתי לדעת שאפשר להשיג מכסים בנפרד מהמחבתות (נעמן פורצלן, איקאה) חזרה שאלת המחבתות חזרה.

במחשבה שניה, המחבתות הצבעוניות שנראות איכויות - לאחר ששטפתי היום מחבת רגילה, חשבתי על זה שהצד החיצוני היפה של המחבתות עלול שלא להישאר כזה לאורך זמן (תוך יום יומיים של שימוש).

אם מישהו שם לב למחבתות האלה ברשת הומסנטר, קנה ונוכח אחרת - אשמח לשמוע.

בכל אופן, מכיוון שאני מתכנן לקנות מחבתות לשנים רבות, אני חושב שאלך על מחבת שצידה החיצוני שחור, מתוך מחשבה שהמחבת לא תשנה צבעה עם השנים, ושזה עדיף ממחבת שבחוץ היא תכלת בהתחלה ושילוב של תכלת ושחור בסוף.

מה אתם אומרים?

יש לכם המלצות למותג מחבתות מסויים? (עם הערכת שווי)

יש את המחבתות האלה עם הנקודה האדומה באמצע - איך חווית השימוש בה?
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 17-09-2008, 19:02
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
איך אשה קונה מכונית?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "מחבתות - איזה לקנות?"

לפי צבע הריפוד.......
והמנוע? הבטיחות? תצרוכת הדלק? הנדסת האנוש?

לא, זה לא שוביניזם לשמו, אלא קצת צרכנות שפויה.
לבחור כלי כלשהו לפי המראה, הצבע או העיצוב בלבד, זו שטות גמורה!
קודם יש להחליט לגבי הפונקציה של הכלי.
האם המחבת ישמש לשימוש כללי? לטיגון רגיל או עמוק? לחביתות, לקרפים, לבשר? מה הגודל האופטימאלי? האם היא מיועדת בעיקר לטיגון ביצת עין של בוקר, או לארוחה שלמה לשישה אנשים?
האם היא צריכה להיות עמידה לתנור, או לא, להרמה ביד אחת או שתי ידיים?
מה הכיריים העומדות לרשותך? גז או חשמל? האם חשוב שלמחבת תהיה תחתית שטוחה או שזה לא חשוב? האם המבער מספיק גדול כדי "לכסות" את כל תחתית המחבת, או שהוא קטן, ואז יש חשיבות רבה מאד למוליכות החום שלה? האם אתה נוהג להשתמש בה לאטימת בשר? האם נחוצה קיבולת חום גבוהה, או שזה משני?
אחרי כל אלה, מחברים בין הצרכים, לבין ההיצע בשוק, לבין האפשרויות הכספיות, לבין הרצון לאריכות ימים של הכלי (לא תמיד תכונה באמת חשובה), ובונים טבלת החלטה רציונאלית.

וכן, אם במקרה הצבע מתאים - מה טוב......
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 17-09-2008, 22:33
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
אהבתי :)
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "איך אשה קונה מכונית?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי DZZ
לפי צבע הריפוד.......
והמנוע? הבטיחות? תצרוכת הדלק? הנדסת האנוש?

לא, זה לא שוביניזם לשמו, אלא קצת צרכנות שפויה.
לבחור כלי כלשהו לפי המראה, הצבע או העיצוב בלבד, זו שטות גמורה!
קודם יש להחליט לגבי הפונקציה של הכלי.
האם המחבת ישמש לשימוש כללי? לטיגון רגיל או עמוק? לחביתות, לקרפים, לבשר? מה הגודל האופטימאלי? האם היא מיועדת בעיקר לטיגון ביצת עין של בוקר, או לארוחה שלמה לשישה אנשים?
האם היא צריכה להיות עמידה לתנור, או לא, להרמה ביד אחת או שתי ידיים?
מה הכיריים העומדות לרשותך? גז או חשמל? האם חשוב שלמחבת תהיה תחתית שטוחה או שזה לא חשוב? האם המבער מספיק גדול כדי "לכסות" את כל תחתית המחבת, או שהוא קטן, ואז יש חשיבות רבה מאד למוליכות החום שלה? האם אתה נוהג להשתמש בה לאטימת בשר? האם נחוצה קיבולת חום גבוהה, או שזה משני?
אחרי כל אלה, מחברים בין הצרכים, לבין ההיצע בשוק, לבין האפשרויות הכספיות, לבין הרצון לאריכות ימים של הכלי (לא תמיד תכונה באמת חשובה), ובונים טבלת החלטה רציונאלית.

וכן, אם במקרה הצבע מתאים - מה טוב......
כשאני שואל שאלות לעומק לא תמיד אוהבים את זה אצלי. בכל אופן, המחבתות אמורות להיות רב תכליתיות בשלב ראשוני. שיהיה אפשר לעשות בה כמעט כל דבר.

עמידות בתנור אף פעם לא היתה קריטריון אצלי, בשביל תנור קונים תבנית.

יש מחבתות להרמה בשתי ידיים? אה, בטח רק כאלה של שקשוקות. לדעתי מחבתות שכאלה מקומן במסעדות המתמחות. אטימת בשר? ייתכן, לא צריך בשביל זה מחבת מיוחדת, נכון?

הכיריים גז, גודל סטנדרטי. תחתית שטוחה זה ברירת מחדל אצלי במחבתות. יש תחתיות שטוחות בולטות, במחבתות מהאיכותיות יותר, אבל זה לא חובה. המבער לא יכול לכסות "26 מן הסתם, הוא סטנדרטי...

מוליכות חום? קיבולת חום? איפה בודקים את זה על המחבת?

אני לא יודע מה ההיצע, הסתכלתי בהום סנטר, טרם באייס, טרם בנעמן וזה כל מה שתכננתי לבדוק. האפשרויות הכספיות? אני שואף לאיכותי ביותר בתחום השליש השלישי מתוך מאה שקלים. אריכות ימים? אני שואף למקסימום. מתוך הקפדה על שמירת הטפלון.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 18-09-2008, 05:19
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
אז ככה
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "אהבתי :)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי HummerH1
כשאני שואל שאלות לעומק לא תמיד אוהבים את זה אצלי. בכל אופן, המחבתות אמורות להיות רב תכליתיות בשלב ראשוני. שיהיה אפשר לעשות בה כמעט כל דבר.

עמידות בתנור אף פעם לא היתה קריטריון אצלי, בשביל תנור קונים תבנית. לא בדיוק. יש מקרים בהם אתה מתחיל את הבישול על הגז, ומסיים אותו בתנור.

יש מחבתות להרמה בשתי ידיים? אה, בטח רק כאלה של שקשוקות. לדעתי מחבתות שכאלה מקומן במסעדות המתמחות. אטימת בשר? ייתכן, לא צריך בשביל זה מחבת מיוחדת, נכון? יד אחת או שתיים - זה קשור לגודל הכלי. מחבת גדול וכבד יותר קל להרים בשתי ידיים. לאטימת בשר אתה לא צריך מחבת מיוחד, אלא רק לצליית בשר. יש הבדל.

הכיריים גז, גודל סטנדרטי. תחתית שטוחה זה ברירת מחדל אצלי במחבתות. יש תחתיות שטוחות בולטות, במחבתות מהאיכותיות יותר, אבל זה לא חובה. המבער לא יכול לכסות "26 מן הסתם, הוא סטנדרטי... לתחתית שטוחה יש שני תפקידים - מגע טוב עם כיריים חשמליים, במיוחד קראמיים, ויציבות בעמידה על משטחים, כאשר המחבת משמש גם ככלי הגשה. כשגודל המבער קטן יחסית לגודל המחבת, יש חשיבות רבה להולכת החום בתחתית המחבת. מסיבה זו, ישנם כלי (גם סירים למשל) שתחתיתם עשויה סנדוויץ' של נחושת בין שתי שכבות אלומיניום או פלדת אל חלד.

מוליכות חום? קיבולת חום? איפה בודקים את זה על המחבת? קיבולת חום עומדת ביחס ישר למסה של הכלי. מסיבה זו, אני מעדיף ברזל יציקה כבד, שאפשר לחממו היטב לפני תחילת הבישול, ואז הוא לא מאבד הרבה מחומו בעת הכנסת המזון המתבשל.

אני לא יודע מה ההיצע, הסתכלתי בהום סנטר, טרם באייס, טרם בנעמן וזה כל מה שתכננתי לבדוק. האפשרויות הכספיות? אני שואף לאיכותי ביותר בתחום השליש השלישי מתוך מאה שקלים. אריכות ימים? אני שואף למקסימום. מתוך הקפדה על שמירת הטפלון.
באשר להיכן - אם אתה רוצה משהו באמת טוב, חפש בחנויות המתמחות בכלי בית, ולא במחסני מכירה "כלבויניקים" שימכרו לך זבל זול. צר לי, אך לא פעם איכות אמיתית היא גם יקרה. יתרה מזו: מחבת בשלושים שקל שאתה מחליף אחת לשנתיים, יוצא יקר יותר ממחבת במאה וחמישים שקל לכל החיים. בעניין הטפלון - בעיה - הוא גם רעיל למדי, במיוחד בחום גבוה, וגם נפגם עם הזמן. אריכות חיים? למה? מחבת זול, מאלומיניום, יאבד את צורתו תוך שנה - שנתיים, עקב מחזורי חימום וקירור. הוא יקבל "בטן". זה לרוב מחבת זול, שעם הזמן יקבל גם משקעי שמן שרוף שקשה להיפטר ממנו. זרוק ללא נקיפות מצפון, וקנה חדש. אם באריכות חיים אמיתית חשקה נפשך - פלדת אל חלד, או ברזל יציקה. המהדרים מייעצים לא לרחוץ מחבת כזה. הם מעדיפים שימון התחלתי ושירפה מבוקרת, ולאחר מכן ניגוב טוב לאחר השימוש, ולא יותר מזה, על מנת לא לאבד את שכבת השמן הצמודה לפני השטח ומגינה עליו. ואם נוצר משקע עיקש? קצת צמר פלדה, ניקוי יסודי, שימון מחדש, ואתה מסודר לעוד שנה. למי איכפת מהטפלון?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 19-09-2008, 23:46
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "אז ככה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי DZZ
באשר להיכן - אם אתה רוצה משהו באמת טוב, חפש בחנויות המתמחות בכלי בית, ולא במחסני מכירה "כלבויניקים" שימכרו לך זבל זול. צר לי, אך לא פעם איכות אמיתית היא גם יקרה. יתרה מזו: מחבת בשלושים שקל שאתה מחליף אחת לשנתיים, יוצא יקר יותר ממחבת במאה וחמישים שקל לכל החיים. בעניין הטפלון - בעיה - הוא גם רעיל למדי, במיוחד בחום גבוה, וגם נפגם עם הזמן. אריכות חיים? למה? מחבת זול, מאלומיניום, יאבד את צורתו תוך שנה - שנתיים, עקב מחזורי חימום וקירור. הוא יקבל "בטן". זה לרוב מחבת זול, שעם הזמן יקבל גם משקעי שמן שרוף שקשה להיפטר ממנו. זרוק ללא נקיפות מצפון, וקנה חדש. אם באריכות חיים אמיתית חשקה נפשך - פלדת אל חלד, או ברזל יציקה. המהדרים מייעצים לא לרחוץ מחבת כזה. הם מעדיפים שימון התחלתי ושירפה מבוקרת, ולאחר מכן ניגוב טוב לאחר השימוש, ולא יותר מזה, על מנת לא לאבד את שכבת השמן הצמודה לפני השטח ומגינה עליו. ואם נוצר משקע עיקש? קצת צמר פלדה, ניקוי יסודי, שימון מחדש, ואתה מסודר לעוד שנה. למי איכפת מהטפלון?
תמיד בחנויות המתמחות הדברים הכי טובים, וגם הכי יקרים. לפעמים אפשר למצוא בחנויות הלא מתמחות דברים איכותיים ולא יקרים.

בהום סנטר יש מבצע מחבת ב 20 לקונים מעל 150. רק הסתכלתי על המחבת והגעתי למסקנה שלא הייתי לוקח אותה גם אם המבצע לא היה מותנה.

מחבתות של TEFAL, מחבת "26 עולה 220, מחבת "20 משהו כמו 120 (או יותר). מעל מה שתכננתי להוציא על מחבת.

לעומת זאת, יש השבוע בהום סנטר מבצע שתי מחבתות יציקת אלומיניות ב 80 במקום 140 ("26 + "20). התחתית מהתחתיות העבות הבולטות (1-2mm להערכתי) עם חריצים TRACKS כמו בתקליטים. מתאים לכל סוגי הכיריים. ציפוי פנימי שלוש שכבות (רשום...). חוצמזה כשמחזיקים את המחבתות מרגישים את כובד המשקל. נראה לי מחבתות שוות את המחיר, וההתרשמות הראשונית (לפני השימוש) טובה. קניתי.

מה זה שריפה מבוקרת?
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 18-09-2008, 10:42
צלמית המשתמש של XdudiX
  XdudiX XdudiX אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.08.06
הודעות: 91
שלח הודעה דרך MSN אל XdudiX
חייב כמה סוגים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "מחבתות - איזה לקנות?"

אין מחבת אחת שמשמשת להכל :
1 - טפלון לטיגונים קלים (ההיא עם הנקודה זה אחלה - הנקודה מיועדת לסמן על טמ"פ נכונה לבישול)
טיגונים קלים הכוונה למעט זמן וטמ"פ נמוכה יחסית וחשוב מאוד שלא לשרוט את המחבת ולכן משתמשים בכף עץ או פלאסטיק

2-נירוסטה לטיגונים בינוניים (זה לא באמת נירוסטה - כתוב "STANLESS STEEL") סולתם או משהו
טיגונים בינוניים הכוונה לכל מיני ירקות כזה או שניצלים

3 - ברזל לטיגונים הקשים (המחבתות הכבדות האלה שתמיד מלאות חלודה ...)זה בעקרון לסגירת בשר
על הגז והמשך בישול בתנור

מה שחשוב לגבי כל המחבתות זה כמו שמישהו פה ציין זה מוליכות החום : שזה פשוט עובי התחתית -
ככל שהתחתית עבה וכבדה יותר כך המוליכות טובה יותר
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:43

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר