18-09-2008, 05:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
אז ככה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי HummerH1
כשאני שואל שאלות לעומק לא תמיד אוהבים את זה אצלי. בכל אופן, המחבתות אמורות להיות רב תכליתיות בשלב ראשוני. שיהיה אפשר לעשות בה כמעט כל דבר.
עמידות בתנור אף פעם לא היתה קריטריון אצלי, בשביל תנור קונים תבנית. לא בדיוק. יש מקרים בהם אתה מתחיל את הבישול על הגז, ומסיים אותו בתנור.
יש מחבתות להרמה בשתי ידיים? אה, בטח רק כאלה של שקשוקות. לדעתי מחבתות שכאלה מקומן במסעדות המתמחות. אטימת בשר? ייתכן, לא צריך בשביל זה מחבת מיוחדת, נכון? יד אחת או שתיים - זה קשור לגודל הכלי. מחבת גדול וכבד יותר קל להרים בשתי ידיים. לאטימת בשר אתה לא צריך מחבת מיוחד, אלא רק לצליית בשר. יש הבדל.
הכיריים גז, גודל סטנדרטי. תחתית שטוחה זה ברירת מחדל אצלי במחבתות. יש תחתיות שטוחות בולטות, במחבתות מהאיכותיות יותר, אבל זה לא חובה. המבער לא יכול לכסות "26 מן הסתם, הוא סטנדרטי... לתחתית שטוחה יש שני תפקידים - מגע טוב עם כיריים חשמליים, במיוחד קראמיים, ויציבות בעמידה על משטחים, כאשר המחבת משמש גם ככלי הגשה. כשגודל המבער קטן יחסית לגודל המחבת, יש חשיבות רבה להולכת החום בתחתית המחבת. מסיבה זו, ישנם כלי (גם סירים למשל) שתחתיתם עשויה סנדוויץ' של נחושת בין שתי שכבות אלומיניום או פלדת אל חלד.
מוליכות חום? קיבולת חום? איפה בודקים את זה על המחבת? קיבולת חום עומדת ביחס ישר למסה של הכלי. מסיבה זו, אני מעדיף ברזל יציקה כבד, שאפשר לחממו היטב לפני תחילת הבישול, ואז הוא לא מאבד הרבה מחומו בעת הכנסת המזון המתבשל.
אני לא יודע מה ההיצע, הסתכלתי בהום סנטר, טרם באייס, טרם בנעמן וזה כל מה שתכננתי לבדוק. האפשרויות הכספיות? אני שואף לאיכותי ביותר בתחום השליש השלישי מתוך מאה שקלים. אריכות ימים? אני שואף למקסימום. מתוך הקפדה על שמירת הטפלון.
|
באשר להיכן - אם אתה רוצה משהו באמת טוב, חפש בחנויות המתמחות בכלי בית, ולא במחסני מכירה "כלבויניקים" שימכרו לך זבל זול. צר לי, אך לא פעם איכות אמיתית היא גם יקרה. יתרה מזו: מחבת בשלושים שקל שאתה מחליף אחת לשנתיים, יוצא יקר יותר ממחבת במאה וחמישים שקל לכל החיים. בעניין הטפלון - בעיה - הוא גם רעיל למדי, במיוחד בחום גבוה, וגם נפגם עם הזמן. אריכות חיים? למה? מחבת זול, מאלומיניום, יאבד את צורתו תוך שנה - שנתיים, עקב מחזורי חימום וקירור. הוא יקבל "בטן". זה לרוב מחבת זול, שעם הזמן יקבל גם משקעי שמן שרוף שקשה להיפטר ממנו. זרוק ללא נקיפות מצפון, וקנה חדש. אם באריכות חיים אמיתית חשקה נפשך - פלדת אל חלד, או ברזל יציקה. המהדרים מייעצים לא לרחוץ מחבת כזה. הם מעדיפים שימון התחלתי ושירפה מבוקרת, ולאחר מכן ניגוב טוב לאחר השימוש, ולא יותר מזה, על מנת לא לאבד את שכבת השמן הצמודה לפני השטח ומגינה עליו. ואם נוצר משקע עיקש? קצת צמר פלדה, ניקוי יסודי, שימון מחדש, ואתה מסודר לעוד שנה. למי איכפת מהטפלון?
|