10-09-2008, 23:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
לא ערכתי מחקר כזה, זה לא התחום שלי ואני לא כל כך בטוח שאפשר להשליך את הכלל הזה על פשיעה.
יש טענה שפשיעה במעמדות הנמוכים יותר פשוט "גלויה" יותר, גם בגלל הטיה חברתית של המשטרה וגם בגלל חוסר השכלה שמקשה על טשטוש העקבות.
יש לי חבר מאוד טוב שעושה את הדוקטורט שלו בקרימינולוגיה על זה (למעשה מתחיל השנה, הוא רק עכשיו סגר את המאסטר).
אם חסר לך מאמר שמראה שיש השפעה של מצב הכלכלי נמוך על גיוס לטרור אתה יכול לקרוא את זה:
Some Roots of Terrorism, Population & Environment Journal, Volume 24, Number 2 / November, 2002 by Paul R. Ehrlich and Jianguo Liu.
לא שזה יעזור, על כל אחד שאני אביא אתה תוכל להביא אחד שמראה שההשפעה של המצב הכלכלי זניחה.
למה? כי ישנם הרבה גורמים שמשפיעים: מצב כלכלי, מצב חברתי, מבנה הממשל והמערכת הפוליטית, קיפוח יחסי, רמת השכלה ודת (אלו לפחות העיקריים, ישנם עוד נוספים שאני לפחות חושב שהם זניחים).
לדעתי כל מי שחושב שדבר כל כך מורכב מושפע רק מגורם אחד, לא יכול להיות צודק. אבל זו רק דעתי.
אם אתה רוצה לקרוא ספר מקיף על הנושא, אני ממליץ על No Other Way Out: States and Revolutionary Movements, 1945-1991 של Jeff Goodwin.
אני לא שייך לתחום, אבל אני אהבתי אותו, אז אני ממליץ עליו כהדיוט.
בכל אופן, בחזרה לענייננו, יואב טען שאין שום קשר בין מצב כלכלי להתגייסות לארגוני טרור.
אני טוען שזה לא נכון.
אני לא טענתי בשום שלב שזה הגורם היחיד.
למעשה טרוריסטים נוצרים (לדעתי) כשאנשים נמצאים בסיטואציה בה הם לא רואים שום דרך אחרת לשפר את מצבה של הקבוצה לה הם שייכים (קבוצה אתנית, דתית, חברתית, אידאולוגית או אחרת).
ולכן כן, עוני יוצר טרוריסטים, קיפוח יוצר טרוריסטים, ממשל שלא מאפשר "שסתומי לחץ" חברתיים חוקיים מייצר טרוריסטים, אפליה פוליטית/דתית/אתנית/חברתית יוצרת טרוריסטים.
בהחלט.
|