06-09-2008, 16:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
תגובה מרוכזת לאשכול (אין לי כוח לפצל אותה בין 4 הודעות שונות):
לבני:
בתור מומחה האמל"ח ההיסטורי, האם בפצצת הקרייזי דוג היה חנ"ה, או רק מטען פלאשטים?
יש בידיך תיעוד לכך שפלאשטים ללא חנ"ה שימשו לתקיפת כוחות (להבדיל מתקיפת צפלין)?
salak:
בחישוב, אני השתמשתי במקדם חיכוך של גוף קוני\כדורי מפני ששטח החתך הוא קוני.
יכול להיות שטעיתי והייתי צריך להשתמש בנתון לגוף אווירודינמי יותר.
(איך מתרגמים Streamlined ?)
בקשר לחתך - השתמשתי פשוט בנתון המחמיר. הנתון הנ"ל מוצב במכנה. ככל שהוא יהיה יותר קטן, התוצאה הסופית תהיה יותר גדולה. 1 מ"מ זה החתך של הפלאשט הכי קטן שאני מכיר. אין לי בעיה להציב שם 0.005 מ' (שזה הרבה יותר סביר לפלאשט של 60 גרם), אבל העדפתי פשוט להשתמש בנתון שמטה את התוצאה נגדי.
בקשר למהירות הסופית – ע"מ להשיג 50% של חדירה דרך העור, קליע של רובה צריך מהירות סופית של כ- 75 מ\ש. אני לא מוצא את המקור כרגע, אבל אני זוכר את המספר. אם יש לך נתונים אחרים עם סימוכין אני אשמח להשתמש בהם.
Soloavia:
הנקודה שהבאת על תנע התחלתי של המטוס נכונה.
אני לא מבין גדול במטוסים, אבל הנה כמה מטוסי הפצצה ממלחה"ע ה I והמהירות המקסימלית שלהם:
Breguet 14 – צרפתי – מהירות מרבית 175 קמ"ש.
Ca.3 – איטלקי - מהירות מרבית 140 קמ"ש.
Handley Page O/400 – בריטי - מהירות מרבית 157 קמ"ש.
Gotha G.V – גרמני - מהירות מרבית 140 קמ"ש.
המהירות המרבית הממוצעת שלהם היא 153 קמ"ש (כן, אני יודע, סביר להניח שהם טסו במהירות נמוכה בהרבה).
אני מחפש עכשיו משוואות תנועה של קליע שכן מתייחסות למקדם החיכוך (החיכוך עם האוויר לא זניח).
|