01-09-2008, 18:28
|
|
|
חבר מתאריך: 12.02.08
|
|
אני מצטער על התגובה שאני הולך לתת לך,כי זה יעצבן אותך, אבל מישהו צריך להגיד את זה....
הצבא זה לא "תפקיד כבקשתך" ואת צריכה להבין את זה, צה"ל ראה שיש לך הרבה מוטיבציה אז הוא הסכים לגייס אותך למרות שהחוקים שהוא קבע, אבל הוא החליט לשבץ אותך במה שלדעתו מתאים לך, ולא מה שמעניין אותך.
את חושבת שיש אנשים שרוצים להיות טבחים/נהגי משאיות/עובדי רס"ר/מש"קי משמעת? לא, אבל בזה שיבצו אותם וזה מה שהם יעשו, כי זה מה שהצבא צריך שהם יעשו.
עכשיו אחרי שאמרתי את זה, בצה"ל יש את שרשרת הפיקוד, ושרשרת הפיקוד אומרת דבר כזה - אם יש לך בעיה את פונה למפקד הישיר שלך, אם הוא לא יכול/רוצה/הצליח לעזור לך, את מורשית לפנות למפקד שלו, וכן הלאה. שימי לב ש"לא יכול" או "לא רוצה" ניתן גם לפנות לנציב קבילות חיילים, כמובן שהכול צריך להעשות בשיקול-דעת ואם המפקדת שלך אומרת שהיא לא יכולה לעזור לך, את צריכה לחשוב טוב טוב אם זה מספיק כדאי ומספיק רציני בשביל להמשיך עם זה הלאה. תא"ל או לא תא"ל לכל מפקד יש מה שנקרא "דלת פתוחה" אין מפקד אחד כיום בצה"ל שלא מאמץ את הרעיון הזה.
הקב"ן הוא פסיכולוג וככזה הוא לא שם בשביל לעזור לך לעבור תפקיד או בשביל לקדם פעולות מסוימת, הוא בשביל לדבר איתך ולעזור לך להגיע לפעולה הנכונה בשבילך. יש לו את הכוח להמליץ על שיחרור מצה"ל ולהמליץ על מעבר תפקיד, אבל את לא יכולה לבוא אליו במחשבה של: "אם אני אגיד לו ככה אז הוא יחשוב ככה ואם אני אגיד לו על 21 אז הוא יחשוב ככה" כי זה לא עובד בצורה כזאת, תלכי לדבר איתו ותבקשי עזרה, פגישה עם הקב"ן גם יכולה להיגמר במסקנה של: "אני אנסה שוב פעם, וניפגש עוד חודש לראות מה קרה".
|