23-08-2008, 21:20
|
|
|
חבר מתאריך: 01.05.07
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי petrosyan שמתחילה ב "ח''א: גפי תמ''מ/מחשוב בבסיסים ולא במרכז הארץ + מקרה מורכב"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי petrosyan
היי,
יש לי כמה שאלות על מחשוב בבסיסים של ח''א,
בדרך-כלל אחרי אילו קורסים מגיעים למקומות הללו?
עד כמה הרמה של ההתמקצעות שם גבוהה?
אילו יציאות יש שם?
עד כמה המפקדים (ראש צוות/מפקד גף) שם איכותיים ?
איך עם נושא התקציבים שם, מבחינה של יציאה לקורסים?
עכשיו יש מקרה מורכב:
חייל משרת ביחידת אופק, קורס בסיסי נתמ''מ, הוא נפלט בגלל הת''ש 3 (על סעיף של מרחק), מה האופציות שלו?
מה המטה ח''א יכולים לעשות עם החייל: לפסול מקצוע ולשים אותו עובד רס''ר קרוב לבית/להכניס אותו לגף תמ''מ/מחשוב באחד הבסיסים קרוב לבית/בכלל להעביר אותו חיל?
מבקש לענות מאנשים שמבינים עיניין.
בברכה.
|
אני אתמצת בשביל לא לחצות קווי בט"ש
ככה- כל נתמ"מניק שמגיע לחיל אויר מועבר ליחידת אופק, בלבד.
אתה יכול להגיע כחייל ביחידה לצריפין, קריה, פלמחים ועוד בסיס באשדוד(כל זאת תחת יחידת אופק).
הקורסים המגיעים למקומות שנוגעים במחשוב הם בעיקר נתמ"מ, מנהלי רשת, ואפילו מאותרים מהאזרחות.
הרמה של ההתמקצעות תלויה במקום אליה תגיע ותחת איזה תקן, אם תגיע לאופק כנתמ"מניק ההכשרה שלך תהיה טובה, אם אתה בחיל אויר תפנה אלי בפרטי אני אסביר לך על כל מקום בפרט.
רוב מפקדי הגפים וראשי הצוותים הם איכותיים ומשקיעים בחיילים שלהם.
התקציב- קורסים שהתפקיד מחייב אתה תצא אליהם משמע שתים בסיסים + עוד כמה קורסים זריזים שבדר"כ מוציאים אותך בשביל התפקיד.
בקשר לאותו חיל עם המקרה המורכב- יש שלל מקרים שיכולים לקרות מה שסביר להניח שייקרה הוא שאותו חיל יועבר לבסיס קרוב לביתו(אם זה מחייב) ויוסמך כמנהל רשת- ביטול מקצוע תלוי כבר במש"קית ת"ש ובמטה לי אישית לא נראה שיבטלו לו מקצוע(אלא אם הוא הגיש טופס 55).
להעביר אותו לחיל אחר לא ייקרה במיוחד אם החייל לא ידחוף לזה(בשביל להשאר במקצוע).
בהצלחה
|