26-07-2008, 00:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
וואו וואו וואו וואו וואו וואו
אין מילים, באמת שאין מילים לתאר את יצירת המופת הזאת, עוד פנינה מבית היוצר של אולי הגאון הקולנועי החדש, כריסטופר נולאן (ולפושעים שלא ראו את "יוקרה" ו"ממנטו", רוצו רוצו מהר), שמוכיח שוב שהוא תסריטאי ענק ובמאי לא פחות ענק.
אני חייב לציין שאני אחד (הבודדים לדעתי) מאלו שלא אהבו כ"כ את "באטמן מתחיל", לא רלוונטי כרגע למה, כי הסרט הזה מוחק אצלי כול ספק שהיה לגבי סדרת החידושים הזאת.
אפילו עם כול הבאז וכול הדיבורים, ואפילו שקראתי את הביקורת של צ'נדי לפני שהלכתי לראות, עדיין היה איזה סוג של ספק בסגנון של: "איך כבר יכול להיראות שובר קופות אמריקאי על באטמן עם כ"כ הרבה שחקנים מפורסמים". אתה חושב לעצמך שזה חייב להיות "אמריקאי" שכזה, אווילי לעיתים, אבל כשאתה בא ורואה את הסרט אתה מקבל, כבר מהסצנה הראשונה בוקס מאוד מאוד "כואב" לפנים וכול מה שחשבת מקבל תפנית, ממש כמו העלילה. למרות שזה סרט מיינסטרים, יש לו אווירה וצבע שונים לגמרי מכול מה שנראה בעבר ב"סרט גדול" ממוצע - זה באמת משהו שעוד לא ראיתם.
למי שכבר שראה: זה לא מדהים לחשוב איך הסרט התחיל ואיך הוא נגמר? רכבת הרים זה אנדרסטייטמנט.
עוד עניין זה דחיסות הסיפור, זה דבר שקשה להתייחס אליו - מצד אחד יש לך כמות אדירה של בשר עלילתי ומרתק, ומצד שני לקלוט ולחבר את החלקים זה לא בדיוק פשוט. מעבר לזה, עניין הרבדים, יש פה כ"כ הרבה, שפשוט חייבים לראות את הסרט לפחות עוד פעם אחת. המוטיב של הנפט זה קטע כ"כ חכם ועמוק, לא רק הטוב מול הרע חסר הלב, אלא גם כול מה שלמעשה קורה להרווי - אפשר באמת להגיד ש"המציאות" מתפוצצת לו בפרצוף, תרתי משמע.
כול השחקנים, ללא יוצא מן הכלל, היו מצויינים, ומעל כולם ללא ספק הית' לדג'ר בהופעה היסטרית, תרתי משמע, סוחף את הסרט לטירוף חסר-מעצורים. אני דווקא חייב לומר שמגיעה לו לפחות מועמדות לאוסקר (אני לא אומר שהוא חייב לזכות לא בגלל שזה לא פייר שצריכה להיות פריבילגיה כי הוא מת, אלא בגלל שאני לא יודע מול מי הוא יתמודד). מה שבטוח זה שאפשר להבין איך תפקיד כזה מוציא אותך מהבלאנס.
וכמה נקודות/שאלות - זהירות ספויילר:
נ.ב. צ'נדלר, אתה יכול להגיד לחבר שלך שגם סינמה סיטי זה מקום בן-יונה.