לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-07-2008, 20:01
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
קטעים יין אדום יעיל רק כששותים אותו *עם* הסטייק

האתגר שבשמירה על הבריאות.

באופן כללי, למרות מה שמקובל לחשוב-
חשוב מאוד שנאכל בשר אדום, כיוון שהוא מקור מצויין לחלבון מלא, הוא עשיר מאוד באבץ, ברזל, קריאטין, קרניטין, חברי ויטמין B וכו'...
במיוחד למי שמרבה להתאמן. כמו שהרופא שלי אמר לי, לפחות פעם בשבוע- סטייק.
מסיבות היסטוריות ואחרות- הרבה אנשים (בעיקר כאלה שמתאמים וחשובה להם התזונה שלהם) נמנעים מבשר אדום כיוון שהם בטוחים שבשר אדום זה בשר שמן, רווי בכולסטרול וכו'...
אבל יש מגוון נתחים טעימים בטירוף, בעלי אחוז השומן נמוך (אפילו מחתיכת עוף).

בפרט, פורסם השבוע בעיתון "הארץ" מאמר מעניין בנוגע ליין אדום בשילוב עם בשר אדום.
הניסוי-
ציטוט:
הוזנו חולדות בשני סוגים של מזון: קבוצה אחת הוזנה בקציצה של בשר הודו אדום,
וקבוצה שנייה בבשר זהה, שהכיל גם רכז של יין אדום.
אחר כך הם נטלו דגימות ממערכת הדם של החולדות.
"בדקנו איזה חומרים מגיעים למערכת הדם, וגילינו שאצל החולדות שאכלו רק בשר אדום,
ריכוז החומרים הרעילים עלה כמעט פי שלושה אחרי הארוחה", אומר קנר.
"לעומת זאת, אצל אלה שאכלו את הקציצה עם היין האדום, לא רק שהריכוז לא עלה -
הרמה של החומר בדם אפילו ירדה באופן משמעותי".
ניסוי מקביל שנערך בבני אדם הניב תוצאות דומות.

המסקנה-
ציטוט:
מלחמתו של היין האדום בבשר האדום מתרחשת כבר בקיבה.
הם מונעים תהליכי חמצון בקיבה, ועל ידי כך הם מונעים תהליכים מאוד מזיקים
של ספיגת חומרים לא רצויים למערכת הדם, שגורמים לטרשת עורקים, סרטן ומחלות אחרות.

הכתבה המלאה מעיתון "הארץ"-
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1001464.html

קדימה קרניבורים חמודים שלי
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 20-07-2008, 11:27
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי QWQ שמתחילה ב "האם יש אפשרות לאכול במקום בשר..."

תכוונתי להגיב כאן עוד קודם ולא יצא לי...
אז ככה - הכל נכון!! בשר אדום הוא רצוי ובריא (כמובן במידה, כמו כל דבר אחר). יש מס' ויטמינים ומינרלים שמקבלים אותם בצורה הטובה ביותר מבשר אדום. אז נכון שכחלבון מהחי דגים הם תחליף לא רע, אבל הם לא מהווים תחליף טוב כאשר מדובר בויטמין B12 או חומצה פולית, ובעיקר לא כאשר מדובר בברזל.
וכאן אולי המקום להפריך כמה מהאמונות הרווחות בציבור. ברזל שמקורו בצומח (ירקות למיניהם) או בתוספי מזון - רמת הספיגה שלו במעי היא מוגבלת ביותר והוא נוטה לא להיספג. הצורה הטובה ביותר לספוג ברזל היא מהחי - בשר ובמידה מסויימת גם דגים. הכמות הרבה ביותר של ברזל נמצאת בכבד, אך הכבד משמש גם כ"פח זבל" ומרכז בתוכו את כל מה שעבר דרך אותה חיה (אנטיביוטיקות, תרופות, הורמונים וכו'). המקור הבא בתור הוא בקר. לכן אנשים צמחוניים סובלים פעמים רבות מאנמיה של חוסר בברזל (לא כל אנמיה מקורה במחסור בברזל, ויש להתייעץ עם רופא).

בנוגע לבשר אדום ויין - ביין אדום ישנם חומרים הנקראים טאנינים, ואלו הם הגורמים ל"עפיצות" של היין (התחושה של החספוס בפה כמו אחרי אכילת פרי בוסר). טאנינים אלו משמשים כנוגדי חימצון טובים. ברזל, כאשר מגיע במגע עם חמצן, יכול ליצור שני מצבים - התחמצנות ברזל 2+ לברזל 3+, ואז הוא בלתי זמין לתאי הגוף, ובנוסף, יכול ליצור תגובת שרשרת כימית ליצירת רדיקלים חופשיים הפוגעים בתאים. לכן נאמר שהשילוב בין בשר אדום, העשיר בברזל, ליין אדום, העשיר בטאנינים הוא טוב. גם מיץ תפוזים, בו יש ויטמין C יעשה עבודה דומה אם לא נצרך בעודף, וגם תה רגיל....

** הכותבת איננה רופאה, אלא כתבה את עבודת המאסטר שלה על מטאבוליזם של ברזל בתאי הגוף. כל דבר שנכתב יש לקחת בעירבון מוגבל ואין בכתוב משום המלצה כלשהי. להתאמת דיאטה נכונה - יש לפנות לתזונאי/ת ולצורך בעיות רפואיות לרופא/ה.
_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 20-07-2008, 12:26
צלמית המשתמש של EventHorizon
  משתמשת נקבה EventHorizon EventHorizon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
המלצה הבעיה היא Mercury (כספית)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי QWQ שמתחילה ב "האם יש אפשרות לאכול במקום בשר..."

בארץ משום מה המודעות לזה ממש בריצפה.
יצא לי לדבר על זה עם תזונאית צעירה בהולמס פלייס והיא פשוט לא ידעה על מה אני מדברת.
בארצות הברית, ליד מחלקת בדגים יש ממש אזהרה של ה FDA, שאין לעבור 3 מנות בשבוע.

בעיקרון - דגים חשופים לזהומים במים והם אוגרים אותם בהמהלך חייהם.
לכן דגים טורפים (שאכלו דג אחר שכבר היה מזוהם) מכילים בדרך כלל כמות רעלים גבוהה.
בפרט, הנפוצה במיקרים אלה היא הכספית.
הכל שאלה של מינונים, כיוון שבהינתן זמן הגוף מצליח להינתקות מזה. (תלוי כמובן ברמות ובתדירות)
(יש דגים שאסור לעבור את ה 3 בחודש!)

אז איך יודעים איזה דג מסוכן יותר ואיזה פחות וכמה מותר ובאיזו תדירות?
נעזרים במידע מהאינטרנט, כמו "מחשבון הכספית" הבא-
http://www.gotmercury.org/article.php?list=type&type=75


דרך אגב, למתעניינים- הרעלת כספית פוגעת במערכת העצבים,
סימנים ראשונים הם בדרך כלל שהרגלים/ידיים נרדמות, עיקצוצים בפנים, ...
(הערה למי שחושב- "אויי.... אני חושב שאני מורעל! "
תרגעו, פשוט קחו קצת הפסקה ובעתיד תורידו בכמויות והגוף יעשה את שלו ויתנקה)



הערה חשובה לכל אלו שלוקחים אומגה 3 בכדור-
בגלל שהמקור לכדורים אלה הם דגים, גילו שיש כדורים מסויימים שמכילים רמות גבוהות של כספית.
לכן- שימו לב שכתוב על האריזה בפירוש שזה ללא כספית.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 16-08-2008, 10:43
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EventHorizon שמתחילה ב "יין אדום יעיל רק כששותים אותו *עם* הסטייק"

דבר ראשון זה חדשות טובות וכמי שהבריאות שלו בראש מעייניו כבר ביום שישי האחרון דאגתי לאכול נתח עסיסי של פילה מדומה מלווה בקברנה מרלו 2004 מסדרת הפרייבט קולקשן של כרמל. (טוב נו, האמת ש"פעם ב-" אנחנו משקיעים בארוחת שישי בערב וזה יצא בתיזמון טוב... )

אני חייב להודות שניסוח הכותרת הפתיע אותי, ציפיתי יותר למשהו בסגנון שסטייק יותר טוב עם יין אדום ולא שיין אדום טוב רק עם סטייק. השאלה היא אם לא בדקו עם מזון אחר או בדקו וזו המסקנה ? (בסוף הכתבה יש התייחסות ליין אדום לבד, ללא ארוחה, ושם נכתב שתרומתו פחותה).

ושאלה לטלי, אני דווקא שמעתי בעבר (מתזונאים בתדמור כמדומני) שלא טוב לשתות תה אחרי אכילת בשר או עוף כיוון שהוא מעכב/מונע את ספיגת ה B12 בגוף. האם הדבר לא נכון או שהתייחסת לתה ירוק ?

_____________________________________

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff

© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי
.

נערך לאחרונה ע"י The Cheff בתאריך 16-08-2008 בשעה 11:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:48

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר