14-07-2008, 20:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.03.03
הודעות: 12,004
|
|
יין אדום יעיל רק כששותים אותו *עם* הסטייק
האתגר שבשמירה על הבריאות.
באופן כללי, למרות מה שמקובל לחשוב-
חשוב מאוד שנאכל בשר אדום, כיוון שהוא מקור מצויין לחלבון מלא, הוא עשיר מאוד באבץ, ברזל, קריאטין, קרניטין, חברי ויטמין B וכו'...
במיוחד למי שמרבה להתאמן. כמו שהרופא שלי אמר לי, לפחות פעם בשבוע- סטייק.
מסיבות היסטוריות ואחרות- הרבה אנשים (בעיקר כאלה שמתאמים וחשובה להם התזונה שלהם) נמנעים מבשר אדום כיוון שהם בטוחים שבשר אדום זה בשר שמן, רווי בכולסטרול וכו'...
אבל יש מגוון נתחים טעימים בטירוף, בעלי אחוז השומן נמוך (אפילו מחתיכת עוף).
בפרט, פורסם השבוע בעיתון "הארץ" מאמר מעניין בנוגע ליין אדום בשילוב עם בשר אדום.
הניסוי-
ציטוט:
הוזנו חולדות בשני סוגים של מזון: קבוצה אחת הוזנה בקציצה של בשר הודו אדום,
וקבוצה שנייה בבשר זהה, שהכיל גם רכז של יין אדום.
אחר כך הם נטלו דגימות ממערכת הדם של החולדות.
"בדקנו איזה חומרים מגיעים למערכת הדם, וגילינו שאצל החולדות שאכלו רק בשר אדום,
ריכוז החומרים הרעילים עלה כמעט פי שלושה אחרי הארוחה", אומר קנר.
"לעומת זאת, אצל אלה שאכלו את הקציצה עם היין האדום, לא רק שהריכוז לא עלה -
הרמה של החומר בדם אפילו ירדה באופן משמעותי".
ניסוי מקביל שנערך בבני אדם הניב תוצאות דומות.
|
המסקנה-
ציטוט:
מלחמתו של היין האדום בבשר האדום מתרחשת כבר בקיבה.
הם מונעים תהליכי חמצון בקיבה, ועל ידי כך הם מונעים תהליכים מאוד מזיקים
של ספיגת חומרים לא רצויים למערכת הדם, שגורמים לטרשת עורקים, סרטן ומחלות אחרות.
|
הכתבה המלאה מעיתון "הארץ"-
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1001464.html
קדימה קרניבורים חמודים שלי
_____________________________________
|