09-08-2008, 12:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.07.08
|
|
" מי אוהב את השבת ? " - סיפור משעשע P:
ישבנו כולנו במעגל גדול! ממש כולנו! דורין , שיר , ירון ואני .
ושיחקנו משחק , המשחק היה , שכל אחד שואל שאלה ואם כולם מסכימים עלייה אז עוברים לילד הבא במעגל .
אם לא כולם מסכימים אותו האחד צריך לשאול שאלה אחרת .
הגיע תורה של ליאן , "מי אוהב ענבים ? " היא שאלה ומבטה נראה עמוק מאוד .
דורין הרימה ראשה וחייכה חיוך גדול , "אני אוהבת ענבים "
"גם אני!!" רגזה שיר .
"וגם אני . .. " נאנח ירון .
"כמובן " חייכתי .
כולם הסכימו והגיע תורי , חשבתי מה כל אחד אוהב . כל אחד אוהב חופש . שבת הוא יום חופש .
"מי אוהב את השבת ? " שאלתי ופני חייכו והקרינו אושר .
"אני אני!!!" צרחו כולם יחד .
"רוצים שאספר לכם את סיפור השבת ? " שאלתי אותם בעניין רב , כולם הביטו סביבם ימין ושמאל
לראות שאין אף אחד באזור .
"כן " לחשו כולם פה אחד .
"לפני שנים רבות , " התחלתי את הסיפור . " היה ילד קטן שאהב מאוד את השבת , ורצה לראות אם גם אחרים אוהבים את השבת " לחשתי בסוד .
"ומה הוא עשה ? " שאלה דורין כשידייה נחות על לחייה השמנמנות .
"הוא הלך לאדון גדי , השכן שממול . ושאל אותו 'גדי אתה אוהב את השבת?' גדי ענה לילד בחיוך ' אגיד לך אם אני אוהב את השבת רק אם תביא את בקבוק החלב הזה לגברת בתיה. "
"מה? למה כל כך קשה לו לספר? " שאלה שיר .
התעלמתי משאלתה והמשכתי לספר .
"הלך הילד לגברת בתיה , הביא לה את בקבוק החלב . ושאל את גברת בתיה 'האם את אוהבת את השבת ?' , 'או ילד חמוד , אגיד לך רק אם תלווה את הילדה שלי אל הגן' הילד הקטן ליווה את הילדה הקטנה אל הגן , שאל הוא את הגננת 'את אוהבת את השבת ?' , 'כמובן שאוהבת אני את השבת , "
"או סופסוף מישהו עונה!" רגזה דורין וקטעה אותי בדברי.
"אבל בגלל שספרתי לך אתה צריך לרוץ למר שון ולהביא לו את המכתב הזה ' רץ הילד לאדון שון הביא לו את המכתב ושאל 'האם אתה אוהב את השבת?' אדון שון חייך לילד הקטן וענה : 'אוהב אני
את השבת זהו היום היפה ביותר בשבוע , היום בו הציפורים מציצות והשמש מאירה את יומי '
הילד פער פיו והיה מופתע עד מאוד שמר שון ענה במהירות שכזו , וגם לא ביקש דבר .
הילד ניפרד מאדון שון , וחזר לאדון גדי , 'אוהב אני את השבת' ענה גדי והפנה גבו לילד , הלך הילד לגברת בתיה וגם היא אמרה אותו הדבר והפנתה גבה "
"נו ? " שאלו כולם .
"זה סוף הסיפור . "
"מה ? "
"כן "
"זה הכל ? "
"אכן . "
כולם קמו , ירדו במדרגות חזרה לקומה התחתונה . ואני נישארתי לבדי בחדר הקטן .
החדר שלי .
ועל הדלת שלי כתבתי בגדול : "אני אוהבת את השבת "
|