30-03-2010, 20:54
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
והסדרים בצה"ל
הרמטכ"ל גבי אשכנזי, ומשפחתו הסבו אתמול (ב') לשולחן הסדר בחטיבה המרחבית "חירם" יחד עם מפקדי ולוחמי השריון מגדוד "געש" של חטיבת "סער מגולן" וכן עם לוחמים מחטיבת הצנחנים, חטיבת גולני, כוחות הנדסה, תותחנים ואיסוף קרבי, המבצעים בימים אלו תעסוקה מבצעית בגבול ישראל- לבנון.
אל הרמטכ"ל ומשפחתו התלוו אלוף פיקוד הצפון, אלוף גדי אייזנקוט ומשפחתו, מפקד חטיבת "חירם", אלוף משנה יניב עשור ומפקד גדוד "געש", סגן-אלוף גרמן גילטמן ומשפחתו.
הרמטכ"ל ברך וחיזק את הלוחמים, הביע הערכה על פעילותם בגבול הצפון ואמר כי עם ישראל כולו איתכם ברוחו ופעילותכם בגבול הצפון נותנת שקט לאלפי בתי אב לחוג את הסדר בביטחון ובשלווה. הרמטכ"ל הזכיר את האירוע הקשה בסוף השבוע האחרון בפיקוד הדרום ואמר כי לוחמי צה"ל הם תעודת הביטוח של עם ישראל.
רב פיקוד הצפון ערך את הסדר וכל המשתתפים לקחו חלק בקריאה, בשאלות ובחידונים במהלך הסדר. החיילים אף זכו בפרסים שונים ממפקדיהם.
אלוך פיקוד המרכז, אבי מזרחי, הסב לשולחן הסדר עם לוחמי גדוד דוכיפת של חטיבת כפיר.
אלוף פיקוד הדרום, יואב גלנט, הסב לשולחן הסדר עם לוחמי גדוד ברק של חטיבת גולני.
מפקד חיל-האוויר, אלוף עידו נחושתן ומשפחתו הסבו לשולחן הסדר בבסיס חיל האוויר בחצרים.
במקביל נערך ליל הסדר המרכזי לכ-400 חיילות וחיילים בודדים בגבעת אולגה בראשות ראש אגף כוח אדם, אלוף אבי זמיר ויו"ר האגודה למען החייל, תא"ל (מיל') אביגדור קהלני.