23-07-2008, 12:03
|
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
|
|
חבר מתאריך: 02.07.05
|
|
המרחק בין מה שאומרים למה שמפורסם בתקשורת הוא גדול לעתים
כמעט כמו המרחק בין הדברים שאומרים לפרשנות של מגיבים - כמו למשל תגובתך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי גיל חזקיה
טל שלום
ברצוני להגיב למספר נקודות שציינת בכתבה.
ראשית
הדגמים של שמס אינם חדשים כלל וכלל,שכן תמונות של דגמיו פורסמו כבר מלפני שנתיים וחצי ויותר. (ישנו פתיל מוקדש במיוחד להם בפורום האירני Iran Military Forum). אני מכיר את התמונות מזה זמן, ולא ציינתי בדברי - כך גם הדיווח העיתונאי - כי מדובר בדגמים חדשים.
לעניות דעתי,ובתור בונה דגמים בעצמי,אני יכול לומר שרמת הבנייה של פיבורז שמס לא גבוהה במיוחד.כבונה דגמים בעצמי, מזה למעלה מעשרים וחמש שנה, אני חולק על קביעתך, אבל אכן קיימים בוני דגמים ברמה גבוהה יותר.
כיצד אפשר ליפול ולהאמין שדגמיו אכן מטוסים אמיתיים נבצר מבינתי.
ובנוסף
ההשערה שחיל האויר האיראני אינו מפעיל את טילי האויר-אויר Aim-54 פניקס הינה שגוייה.
הטלויזיה האיראנית שידרה בשנים האחרונות (הן בשידורי תעמולה והן בסיקורי חדשות מהתרגילים הגדולים) תמונות של מטוסי F-14 החמושים בטילים אלו.זו נקודה מעניינת. אשמח אם תביא מובאות לכך מעבר להצהרה כללית - תמונות וקישורים לסרטי וידאו יהיו טובים. בנוסף, לא ניתן להעריך מהתמונות האם מדובר בטילים מבצעיים או בקליפות עם מערכות רקובות ולא תקינות מתחת.
מצבם הטכני של הטילים והכמות המצוייה בשירות אינם ידועים בוודאות,אך אין זה נכון לשלול לחלוטין את המצאותם של טילים אלו בשירות כיום.
זכור לי שהיה אשכול על הנושא כאן בפורום.
כמו כן,ההנחה שהמיג 29 האיראניים הם אלו שהיו שייכים לחיל האויר העירקי גם היא אינה מדוייקת.
חיל האויר האיראני רכש מרוסיה כ-25 מטוסי מיג 29 (18 חד מושביים ו-7 דו-מושביים).
המטוסים הללו נראו לאחרונה טסים במצעד הצבאי הגדול מעל טהרן לפני קצת יותר מ-3 חודשים.
יש ברשותי את מספרי הזנב שלהם אם אתה מעוניין. אני יודע שמטוסי מיג 29 טסו במפגן האחרון בטהרן. אני גם יודע שהציטוט שהובא מפי אינו מדוייק בלשון המעטה (אבל כך קורה כמעט עם כל דיווח עיתונאי.) ולגבי מספרי המטוסים - אשמח לקבל את הרשימה.
ידוע שברחו מספר מטוסי מיג-29 עירקיים לאיראן במהלך מבצע"סופה במדבר" ולא ברור אם הם אכן נכנסו לשירות. (אני נוטה להאמין שלא).
ההנחה שלך מתאימה (בערבון מוגבל) למטוסים העירקים לשעבר,אך לשאר המטוסים שנקנו מרוסיה אין הנחה זו נכונה שכן הם נמצאים בשירות מבצעי כיום.כפי שציינתי, לא הערכתי בדברי את מצבם של מטוסי מיג 29 באיראן
|
הידיעה שפורסמה עוסקת בשימוש של גורם ממשל רשמי באיראן (משרד החוץ במקרה זה) בתמונות של דגמי מטוסים.
נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 23-07-2008 בשעה 12:16.
|