20-07-2008, 15:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.01.05
הודעות: 4,584
|
|
ויש גם מקרים כאלה ....
ציטוט:
החשפן העריק נשלח ל-75 ימי מאסר
75 ימי מאסר בכלא צבאי נגזרו על טוראי א', שערק מצה"ל בשל מצב כלכלי קשה. בזמן שערק עבד החייל כחשפן. "לא ניתן להתעלם מנסיבותיו הקשות", הביעה השופטת הזדהות חלקית עם החייל
חנן גרינברג
חייל שנקלע למצב כלכלי קשה, נאלץ לערוק מהשירות הצבאי ולעבוד בחשפנות - כך נחשף בדיון שהתנהל בעניינו בבית הדין הצבאי. בגין 100 ימי עריקות, הוא ירצה 75 ימי מאסר בכלא הצבאי.
בתי הדין הצבאיים מרבים לעסוק בעניינם של חיילים עריקים, אולם בימים האחרונים נחשף סיפור יוצא דופן של טוראי א', המשרת ביחידת קשר של פיקוד המרכז. א', שהוריו ניתקו עמו כל קשר, חי עם חברתו והשניים אף ציפו לילד משותף. בעקבות מצבם הכלכלי הקשה, נאלץ החייל לברוח מהצבא ולעבוד לפרנסת משפחתו, אולם המתח ומצבה הבריאותי של חברתו גרמו לה להפיל את העובר.
בגין תקופת עריקות הראשונה, שנמשכה 105 ימים, נשפט א' וריצה תקופת מאסר קצרה, כמו כן נגזר עליו עונש מותנה בן 50 יום, אם יבצע עריקות פעם נוספת.
אך בכך לא תמה הפרשה. א' ברח פעם נוספת מהיחידה, הפעם ל-100 ימים. "הוא חזר ליחידה וניסה לשרת", הסביר סנגורו עו"ד יבגני יעקובוב, בבית הדין הצבאי ביפו, "נסיבותיו האישיות לא פשוטות. חברתו בחודשים ראשונים להריונה, כאשר שניהם רצו לשמור על ההריון ולהביא ילד לעולם". הסנגור הסביר כי א', על אף המלצה לשרת היחידה פתוחה, העדיף לתרום לצה"ל, ונאלץ לערוק רק כאשר הבין כי לא יוכל לעבוד תוך כדי השירות.
"כשחזרתי מהכליאה הראשונה", סיפר א' את סיפורו, "מפקד הפלוגה אמר לי שאשאר. אמרתי לו שיש לי בעיות. הוא נתן לי את המילה שלא אעשה שבתות". לאחר זמן קצר, התברר לא' שהבטחות לחוד ומציאות לחוד. הוא התבקש להישאר שבתות, בגלל "חוסר כוח אדם". א' נאלץ לברוח. "מש"קית ת"ש הגיעה אלי הביתה כשברחתי בפעם השנייה. מה זה עוזר לי? הלכתי עם הצבא, לא אמרתי שאני לא רוצה לשרת, אמרתי שיתנו לי יד התגייסתי ברצון. נפלתי עד כדי כך שעבדתי בחשפנות כדי לצאת מהחובות כי יש לי אחריות, יש לי אשה שרוצה שיהיה לנו ילד משותף... נפלתי למינוסים והייתי צריך לברוח כדי לחזור לעבודה הזו כדי להחזיק את זה...".
נשיאת בית הדין הצבאי ביפו, אלוף-משנה רחל טבת-ויזל, ציינה כי שקלה מחד את תקופת ההיעדרות הארוכה של א'. עם זאת התחשבה במצבו, כמו גם בעובדה כי לאחר תקופת ההיעדרות הראשונה לא שונה שיבוצו ליחידה פתוחה, דבר שלטעמה צריך לבוא באופן משמעותי לזכותו של א' במתן גזר הדין. היא קבעה שהוא ירצה 65 ימי מאסר בגין ההיעדרות האחרונה וכן עשרה ימי מאסר מתוך העונש המותנה. "לא ניתן להתעלם מנסיבותיו הקשות", הביעה השופטת הזדהות חלקית עם החייל.
מקור
|
_____________________________________
! This is Sparta
נערך לאחרונה ע"י צנחן1 בתאריך 20-07-2008 בשעה 15:55.
|