16-07-2008, 06:47
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
סיסמאות ומציאות לא תמיד מתערבבים
קודם כל נתחיל בעובדה שחלק גדול מהבעיה במלחמת לבנון השניה נבע מהדרג הפוליטי שלא שש להשתמש בכוחות הקרקע כלל ובחר להסתמך על חיל האוויר.
על פי רוב לא היתה בעיית מוטיבציה לחיילים או היעדר רצון עז להילחם ולהגן על המדינה מפני ההתקפות של החיזבאללה, הבעיות היו בעיות של אימון לפני המלחמה, לוגיסטיקה והתאמת ציוד, בעיות שרובן צפו אחרי המלחמה והצבא שם דגש על פתרונן.
שנית, אם אתה חושב שבמארינס או בכלל בצבא ארה"ב לא שמים דגש על "טוהר הנשק" בעיקר בעת הנוכחית בה החיל פועל בקרבה של אוכלוסיה אזרחית בעירק ואפגניסטן אתה עושה טעות גדולה מאוד!
כל החילות בארה"ב סופגים ביקורת קשה מתוך המערכת הפוליטית בארה"ב, בתקשורת ובציבור עקב נפגעים אזרחיים רבים בפעילות מבצעית.
בתגובה שלך אתה הפכת את המארינס לסופרמנים חסרי כל בעיות, המארינס הוא בהחלט חיל מקצועי שראוי להערכה רבה אבל גם למארינס יש את הבעיות שלו.
כיום יש למארינס בעיות מטויבציה גדולה, בניגוד לחייל ישראלי שמבין טוב מאוד מדוע הוא נלחם בלבנון ורואה במו עיניו ישובים ישראליים נפגעים מירי של החיזבאללה, חיילים אמריקאים רבים כולל במארינס לא מבינים יותר מה הם עושים בעירק, כבר ראיתי פרק בתוכנית "60 דקות" שבו רואיינו חיילים וקצינים, כולל מהמארינס שערקו או כאלו שבחרו לא להמשיך את שירותם לתקופה נוספת מהסיבות הללו.
תוצאה נוספת של הירידה במוטובציה היא תופעת הבלוגים האישיים של החיילים שבו הם מביעים דעות שלא עולות בקנה אחד עם הערכים של החיל.
בקשר ל"לנצח את האויב בכל מחיר" זו סיסמא יפה אבל במציאות בשטח גם מפקדים במארינס יודעים מתי צריך לסגת ולא להקריב את כל החיילים שלהם בשם סיסמאות.
ציטוט:
קרבות של פינוי פצועיים לפני הכרעת האויב
|
מה בדיוק הבעיה בכך שאתה נלחם לפנות את הפצועים שלך במהלך הקרב??? זה ערך עליון לא לתת לחיילים שלך לדמם למוות, יש קרבות שנמשכים ימים אולי אתה רוצה להשאיר את החיילים למות?
היכולת לבצע מספר משימות במקביל ראויה להערכה ולא או להילחם או לפנות אבל לא את שניהם.
ציטוט:
חילים שלא נלחמים באור היום אלה יוצאים בליילה להילחם
|
יש לי הרגשה שאתה לפני צבא ולא ממש מבין על מה שאתה כותב, אני חושב שאתה כנראה צריך קודם כל לשרת בצבא בשביל להבין את מה שכתבת פה.
יש קרבות שלמים שמתנהלים בלילות עקב היכולת להסתתר מהאויב (למרות קיומם של אמר"ל), הרבה יותר מפחיד (בעיניי) להילחם בלילה, כשאתה לא רואה לטווח רחוק בצורה טבעית והראיה ההיקפית נמוכה יותר מאשר ביום.
(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)
|