18-03-2008, 14:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי HotChillis
איך אפשר להשוות מעצמה קולוניאלית למדינה הנלחמת על זכות קיומה וריבונותה על השטח?
|
אני לא משווה אותם. אני משווה את מאפייני הלחימה בשתי הגזרות, שלהם מאפיינים מאוד דומים (לוחמת גרילה/טרור, נגד מספר ארגונים עם זהות אתנית חזקה, בשטח בו יש רוב לאותו מיעוט אתני, הנתמכים ע"י מעצמה זרה ומקדשים את הלחימה והמוות יותר מאשר את החיים), ומשליך מפתרון מצב אחד לפתרון המצב השני. זה בהחלט בר השוואה, מכיוון שרוב הפרמטרים דומים.
ציטוט:
מה הקשר בין בג"ץ ובצלם לבין הקתולים בצפון אירלנד? ולמה אחרי אלפים שנות חזרנו למכורתנו הגם שהעולם הוא לא אותו עולם? זה בדיוק הרגע להעביר למוד למידה ולקלוט נתונים חדשים.
|
- אין קשר. אתה דיברת על סקוטים וולשים ולגביהם אני עניתי. סקוטלנד סופחה סופית ב 1707, כאשר המרד האחרון למיטב זכרוני היה המרד היעקוביני ב 1745. וויילס סופחה סופית לאנגליה בסביבות 1540. בזמנם לא היתה את המודעות העולמית שקיימת בימינו.
- אם אתה רוצה לדבר על האירים אין בעיה. רק תגיד. הצהרת העצמאות של אירלנד ב1921 הביאה סוף למלחמות הגרילה של אנגליה ברוב אירלנד, הבריטים פשוט נסוגו מרוב השטח שהיה נתון במחלוקת (בהסכם עם נציגי האירים) הסכם יום שישי הטוב ב 1998 הביא את הקץ גם למלחמה בטרור בצפון אירלנד, הסכם זה נתן לאירים של צפון אירלנד אוטונומיה אזרחית מלאה, כולל פרלמנט מקומי בעל סמכות אזרחית מלאה.
- הקמת מדינת ישראל וקיבוץ הגלויות התרחשו רק בגלל שזה כבר לא אותו עולם. בעולם הקולוניאלי (עד תחילת המאה) פלשתינה הייתה נשארת קולוניה ערבית מקומית של אנגליה, בדיוק כמו מצרים, מלאזיה ורודזיה. בלי בג"ץ ובלי בצלם (או ליתר דיוק בלי האו"מ ובלי העיתונות אם להעביר את המטאפורה לרמה הבינ"ל) לאף אחד לא היה אכפת כמה יהודים, צוענים והומוסקסואלים מתו או לא בגרמניה, בדיוק כמו שלא היה אכפת לאף אחד בזמנו מהאינדיאנים. אז תגיד תודה לעולם החדש הזה, עם כל המגבלות שלו, בלעדיו היינו עדיין בגלות.
- אני משתדל תמיד להיות קשוב וללמוד. אבל אני דורש שהטענות אותן אני לומד יהיו מגובות בעובדות או לפחות בטענות לוגיות. זכותך להאמין במה שאתה רוצה, זו אמונה. אתה רוצה לשכנע אותי, כדאי שתסתמך על טיעון לוגי שנסמך על עובדות. זו הדרך היעילה ביותר.
ציטוט:
אחשלי גיבור חיל, דברנו על רוחו של עם ורצונו להיות חופשי בארצו בין אם הפעיל טרור ובין אם אימץ את דרכו של גנדי. אל תתן לעובדות לבלבל אותך.
|
אחשלי טיעון צולע, בכל שרשור הצד הזה דיברנו על התמודדות של צבא עם לוחמת גרילה/טרור במתארים שניתן להשוות למצב שלנו. אם הפלסטינאים היו מאמצים את דרכו של גנדי ומרטין לותר קינג, סביר להניח שכבר הייתה להם מדינה מזמן, או לכל הפחות אוטונומיה אזרחית מלאה ושלווה עם רמת ברמה של בחריין וכווית.
אם הם היו רוצים להיות חופשיים הם לא היו בוחרים תומכים כמו אירן ואל-קעידה, הם היו בוחרים תומכים כמו צרפת וארה"ב...
|