07-07-2008, 00:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
אה, כן. התרוץ המושלם.
מישהו אחר יכול לעשות את זה, אז למה שאני אתאמץ?
מכאן בדיוק מתחילה הגלישה במדרון החלקלק שמובילה לכל מה שאנחנו יוצאים נגדו בשרשור הזה.
אני אצטט את בן גוריון, במכתב לחבר יורם פורת מה 13.01.1954
ציטוט:
ב. אתה טועה בהנחתך שלפני קום המדינה כולם היו חלוצים, ו"הרעיון היה חדור יותר בקרב לבות הנוער העברי". גם אז היו רבים בלי כל רצון חלוצי, אבל קבעו אלה שהיו חלוצים.
ג. גם עכשיו יש חלוצים. אני מכיר חלוצים לאלפים. נכון שמספרם לא מספיק. מספרם לא הספיק גם לפני קום המדינה. אבל הם ישנם, ואני מאמין שירבו.
ד. שאלתך:"מה דרוש כדי לעורר מחדש את הלבבות הצעירים להגשמה ולחלוציות והאם קיימת עתה חלוציות בכלל" - הרי על חלקה השני עניתי בסעיף ג. ועל חלקה הראשון - תשובתי היא פשוטה: לא לעורר חלוציות - אלא כל אחד המרגיש כמוך - צריך להיות (הדגשה במקור) חלוץ. יחלצו כל הנועזים, הנאמנים, הטובים, ויחיו חיים חלוציים - ורבים יבואו אחריהם.
חלוציות לא מעודדים- אלא חיים, עושים, הוים.
ההסברה הטובה ביותר לחלוציות - זהו מפעל חלוצי וחיים חלוציים.
|
אתה חושב שזה נכון? קום ועשה.
אתה חושב שזה לא נכון? קום, עשה והגן על עמדתך.
אתה רוצה לנסות להנות מכל העולמות ולא לקחת אחריות? תחיה כמו תולעת ואני אדרוך עליו כמו על תולעת.
עד כדי כך פשוט.
נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 07-07-2008 בשעה 00:29.
|