08-07-2008, 01:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אני לא מבין מה האינטרס שלך לקשר שיווק לאיכות מצלמה?
אתה נמצא בפורום טכני. אם אתה רוצה לדבר טכני, אז תדבר טכני.
כשאתה אומר על מצלמה שהיא לא מוצלחת, אז זה לא מעניין אף אחד מה היו שגיאות השיווק של היצרן כי המכירות לא היו מוצלחות. בתאכלס יש מולך מצלמה. האם היא עובדת כמו שאתה מצפה ממנה שתעבוד (בד"כ לפי תג-מחיר) או שהיא לא מספקת את הסחורה? חד וחלק.
ה D200 היתה מצלמה שהפתיעה את כולם כאשר יצאה. אני זוכר שעוד פינטזנו עליה, אני ושלומי, כשרק היו שמועות שהיא הולכת לצאת.
מלבד סדרת הכניסה הנמוכה של ניקון (שאני מתכחש לעצם קיומה), אני לא מכיר מצלמה אחת שלהם שהיא לא טובה, או מאכזבת, או נפילה, או לא מוצלחת.
ניקון לא מוציאים הרבה מצלמות לשוק כמו יצרנים אחרים, ובכל זאת שומרים על רף גבוה מאוד בכל מה שקשור לביצועים, איכות תמונה ואמינות.
אתה התחלת בטענה כי "הוצעת מצלמה מחליפה ל D300 אחרי זמן כול כך קצר מעידה על קישלון הדגם."
אז קודם כל - אף מצלמה לא מחליפה את הדגם, וגם אם כן - אני לא מבין מה הצעד והשיקולים הכלכליים / שיווקיים של ניקון שייכים לעצם העובדה שהמצלמה הזו היא מצלמה מעולה. צילמת איתה? ראית תוצאות שלה? עבדת איתה? הרגשת את הממשק שלה? את הבניה שלה? שמת לב שהיא שורדת יום צילומים בגשם מבלי להשתמש בשום אטמי מים כלשהם? (מה שמעיד על בניה מאוד מאסיבית שדואגת גם לדברים שהיא לא אמורה לדאוג להם).
המצלמה החדשה שניקון משיקים היא למעשה הפוך על הפוך מבחינה שיווקית לקנון.
קודם, קנון היו הראשונים שיצאו עם מצלמת FF למקצוענים (1Ds) ואח"כ הוציאו מצלמת FF זולה יותר (5D) עבור מי שלא יכל להרשות לעצמו מצלמה ב 7,000 ירוקים.
עכשיו, ניקון, לאחר זמן רב, הוציאו בעצמם מצלמת FF שבהחלט מתחרה במצלמה המקבילה של קנון (אפילו עם החיישן המרווח יותר) ובאותה הנשימה, היא מראש מוציאה את המצלמה שקנון יצטרכו לשאוף אליה (זאת אומרת, ה D700 לא מתחרה עם ה 5D, אלא הפוך - ה 5D mk2 מתחרה ב D700).
כמובן, שכל זה לא משנה בסופו של דבר, כי כמו שכתבתי למעלה, תרגילי השיווק של היצרנים לא מעידים דבר ולא חצי דבר על איכות המוצר עצמו.
כל מוצר צריך להבדק באופן פרטני, ולקבל משוב וביקורת מסודרת בנוגע ליתרונות שלו ולחסרונות שלו.
|