08-06-2008, 18:43
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
בעקבות האלימות נגד רופאים- דעה קצת שונה...
לפני שאביא לכאן את הסיפור האישי שלי, שהתרחש לפני כמה שנים, אקדים ואדגיש מספר דברים-
ראשית, רפואה בעיני היא לא סתם עוד מקצוע, אלא סוג של שליחות. אדם שלא מונע מתוך אותה הרגשת שליחות, לא יהיה רופא. נקודה.
שנית, אלימות היא רעה חולה בחברה. כל חברה. מי שמגיע לשימוש באלימות הוא אדם מוגבל בעיני.
מוגבל, כיוון שהתסכול באי הצלחתו להביע את עצמו ולהגיע למטרותיו, מביא אותו לשימוש באינסטיקטים חייתיים ופסולים בחברה מתוקנת.
כעת, אחרי שהבהרתי את שתי הנקודות החשובות הללו, לעיניין שלשמו פתחתי את האשכול הזה-
לפני מספר שנים איבדתי אדם יקר, יקר לי מאוד.
האיש הובא לבית החולים בשל סיבוך מסויים, ברכב פרטי. היה ברור לנו שזה עיניין שאפילו לא יצריך אישפוז.
בית החולים היה במקרה (או שאולי לא במקרה...) בי"ח "קפלן", שבו ארעו לא מעט מקרי אלימות קשים כלפי רופאים.
האיש הובא לחדר המיון ורצף ארועים מזעזע של אדישות רופאים, זלזול ("בסדר.. שמענו... עוד מעט נטפל בו"), וחוסר מקצועיות (אחת האחיות יצאה דומעת אחרי שהיה ברור לה שהטיפול בא מאוחר מידי ורשלני),
הביאו למצב שהאיש היקר ההוא יצא מחדר הטיפולים, כארבע שעות אחרי שהגיע למיון, כשהוא מכוסה בסדין לבן.
בדיעבד ברור לנו, ש"הפיכת שולחן", סדרת צעקות לעבר רופאים אדישים ויהירים עד אימה, ו"התנהגות לא תרבותית" שלנו היו מצילים את חייו של האיש, והוא היה שב, על רגליו, לביתו והוא היה חי עימנו עוד שנים רבות.
אבל התנהגנו בצורה "תרבותית", ובשל כך קברנו את האיש היקר ההוא.
והרופאים? הרופאים עברו ל"מיקרה" הבא.
כשאני שומע את מקרי האלימות כלפי רופאים, בייחוד מאנשים שהם נורמטיביים ביום-יום,
אני יודע שיש סיפור מלא ומורכב אחרי הכותרת החד צדדית של הסיפור.
ואני שוב רוצה להדגיש-
הרופאים עובדים בתנאים לא תנאים.
אף אחד מאיתנו לא יתפקד בצורה סבירה אחרי משמרת של 36 שעות רצופות (מאיפה בא בכלל הרעיון הזה?).
אלימות היא לא הפתרון.
אבל אין לי ספק שאסרטיביות, הפעלת לחץ (ללא אלימות) על הצוות הרפואי היא כורח המציאות,
בכדי לצאת חיים מהמקום הזה שנקרא בית חולים.
נערך לאחרונה ע"י juda בתאריך 08-06-2008 בשעה 18:46.
|