03-07-2008, 22:47
|
|
|
חבר מתאריך: 23.05.08
|
|
שלום לכולם, אח אח איך זה מזכיר לי את הימים בביסנ"מ שאפ'חד לא ידע מה לבחור. בתאכלס כשהגעתי לטירונות וראיתי איך חילקו את החבר'ה זה היה פחות או יותר:
ערסים-סטינגר.
מוזרים-הוק.
חנונים-פטריוט.
כמובן שזה מאוד כוללני וגס, אבל זה היה פחות או יותר ככה. בסופו של דבר חשוב שתבינו שבאמת החבר'ה זה הדבר שקובע ת'שירות, ובטרום כשתראו את האנשים ותראו את המערכות נשק-כל אחד ידע להתאים את עצמו למערכת נשק ולאנשים שהוא יותר מתחבר אליהם.
אני לא יודע מיה ביא את היציאה שעושים בפטריוט משמרת פעם ביום ושמירה פעם בכמה ימים, אז סתאם בשביל לעשות קצת סדר אופי השירות בסוללת פטריוט והוק הוא פחות או יותר אותו הדבר.
הלו"ז היומי מורכב באמת משמירות ומשמרות (לעיתים יותר ממה שהבחור אמר ולעיתים פחות, תלוי בסד"כ באיזה אתר אתה נמצא ובהרבה גורמים, אני למשל הייתי בסוללה בתקופה של התהוות שלה ועשיתי גם 4-8 וגם 3-6..מצד שני היו לי חברים בסוללות שעשו 2-22 או רווחים עצמוים אחרים).
בשלב הראשון של השירות (לאחר ההכשרה) לוחם מגיע לסוללת פטריוט או הוק ונשאר שם כ-8 חודשים שבהם הוא מוגדר "לוחם" במסגרת ה8 חודשים האלה הלוחם מצבע שמירות, משמרות (במרכז בקרה), מטבחים, עובר שיעורים בנוגע למערכת הנשק ולמערך הנ"מ וכו' וכו'...בעצם מתפתח כחייל. לאחר 8 חודשים רוב החבר'ה יוצאים או לקורס מש"קים (המקביל בנ"מ לקורס מפקדים) כלומר המתאימים לפיקוד ולקצונה, או לקורס מיירטים שהוא בעצם קורס מקצועי שמעלה את הרמה המקצועית של חבר'ה שלא מתאימים לפיקוד. מיירט (אחרי שנה ו4 בשירות) חוזר לסוללה ונשאר שם פחות או יותר עד סוף השירות. למש"ק יש כיווני התקדמות רבים:
*קצונה.
*הדרכה- להיות מפקדי טירונים, קורס מכ"ים וקצינים.
*חזרה להיות מ"כ של פלגה בסוללה.
בקשר לסטינגר השוני באופי השירות הוא בעיקר באופי המשימה המבצעית ובגישה. סטינגר מבצעים תעסוקה מבצעית גם בקו שטחים וגם בקו צפון ומתעסקים יותר בענייני חי"ר. אנ'לא רוצה להיכנס לרמת הקרביות ומי יותר חזק סטינגר או גולני, אבל בסופו של דבר סטינגר יודעים להפיל מטוסים ומסוקים ובזה הם בטוח יותר טובים מכל חי"ר אחר. השוני בסטינגר מפטריוט והוק הוא שבסטינגר ה8 חודשים הראשונים בסוללה החייל נחשב עדיין כחלק ממסלול כולשהו, ולכן גם היחס, התנאים והכל בהתאם, הקטע של הפז"ם משחק שם משחק יותר גדול מאשר בסוללות פטריוט והוק-לטובה ולרעה. גם שם אפשר לצאת לקורס טילנים שהוא מקביל לקורס מיירטים בפטריוט ובהוק. וגם שם אפשר לצאת לקורס מפקדים ולהתקדם לקצונה, הדרכה וכו'.
מערכת נשק נוספת בנ"מ היא חץ, שאליה ניתן להגיע אחרי שנה בשירות (מסיבות מגוונות, פרופיל רפואי, בקשות וכו' וכו'). מי שעובר לחץ עובר קורס הסבה שלוקח כמה חודשים ומשם הוא מתקדם הלאה כמו כל אחד אחר בנ"מ: מיירטים, מכ"ים, קצונה וכו'.
לסיכום, הנ"מ הוא באמת מקום טוב להיות בו, חלק מהיתרונות שלו הוא השתייכותו לחיל האוויר-על כל המשתמע מכך, התעסקות בעניינים שעומדים במרכז סדר היום המדיני (חץ, פטריוט, הוק סטיגנגר יחידות שפועלות ללא הרף) וכמובן האתגדר הטכנולוגי. מצד שני אני לא אסתיר את העובדה שבמערך יש הרבה שביזות, אני חושב בעיקר מהסיבה הפשוטה שהרבה הרבה מאוד זמן המערך לא הפיל טיל או מטוס, הרבה חבר'ה מרגישים "גם אם עכשיו אני אשב ואסתכל או לא אסתכל על המכ"מ זה לא ישנה...כי ממילא שומדבר לא יקרה..חלק מהאנשים מרגישים לא חשובים וחבל, זה פוגע במוטיבציה של המערך. לדעתי, מספיק הרגע היחיד הזה שנראה מטוס/טיל חודר למדינה....נפיל אותו, והדבר יעלה מאוד את המוטיבציה להתגייס לנ"מ! מה גם שבעתיד מצטרפות מספר מערכות נשק חדשות שיירטו למשל קסאמים בעזה...דבר שיסייע ויגביר את המוטיבציה להתגייס למערך.
שיהיה מזל"ט ובהצלחה לכל המתגייסים החדשים! ואם יש לאנשים שאלות אתם מוזמנים!
|