29-06-2008, 12:01
|
|
|
חבר מתאריך: 24.08.04
|
|
למה לא נוקטים בגישה יותר אגרסיבית כלפי המפגינים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ColMonty שמתחילה ב "שאלה - מעורבות של צעירים אירופאים בהפרות סדר שמתרחשות על גדר ההפרדה"
זה נראה שהחיילים עומדים חסרי אונים מול המפגינים, למרות שיש להם את כול הלגיטימציה לפעול אחרת, רואים כי המג"ד נמצא בין החיילים ככה שיש גיבוי למעשיהם, כמו גם שוטרי המג"ב שכמו שזה נראה לא עוצרים עאף אחד על "כניסה לשטח צבאי סגור" או "הפרעה לשוטר בתפקיד" או אפילו "תקיפת שוטר". למה הם סתם עומדים שם ונותנים למפגינים לעשות מה שבא להם?
אני זוכר שבגדוד שאני שירתתי בו הגישה היתה הרבה יותר אגרסיבית כלפי המפגינים, לא הינו מגיעים לרוב למצבים של מגע עם המפגינים ( אלה אם כן אנחנו יזמנו את זה), היה הרבה יותר הרתעה.
דבר נוסף זה שימוש בנשק ובאלפ"א, מדוע לא משתמשמים בזה, הרי לזה זה נועד?
אם התשובה לכול זה, זה התקשורת אז אני לא מסכים, תקשורת יש תמיד ובכול מקום, וזה לא שבהפגנה הזאת החיילים יצאו בסדר, התדמית של צה"ל תמיד סובלת מדימוים שלילים ואני לא חושב שצריך לקחת בחשבון את הדבר הזה כשחייבים לבצע משימה.
לדעתי בהפגנה מסוג זה, מספיק לעצור מספר מפגינים בולטים, לסבך אותם בפלילים בשביל שהתופעה לא תחזור וכך אנשים יחשבו פעמים אם שווה להם לצאת שוב להפגנה מסוג זה. (שזה דרך אגב פתרון שני אם לא נוקטים "ביתר אלימות" כמו שציינתי מקודם).