היו שבועיים מוזרים
הצניחות הם חוויה שאי אפשר להשוות אותם לצניחה חופשית או משהו,
כשאתה עם חברים מהצוות וכולם מפחדים כל קפיצה עומדים מול הדלת, זה מול זה באוויר
פשוט לא ניתן לתאר
שמח שיצא לי לחוות את זה.
אי אפשר פשוט להסביר את החוייה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי agever שמתחילה ב "גדס"ר צנחנים חזרו עם כנפ"צ D:"
היה מדהים!!!
אין מה להגיד אחד החוויות המדהימות שהיו לי עד עכשיו.. 5 צניחות פשוט מפחידות ומרגשות באותה מידה.. שכל החבר'ה ש'ך איתך על המטוס וכולם מתים מפחד אבל מחייכים ושרים שירים ואז נוחתים ביחד לקרקע אין יותר מדהים מזה... היה פשוט מצויין !
חחח אני יגיד לך ת'אמת באמצע הקורס קינאתי בכם לאף אחד מאיתנו לא היה כח לעוד 3 צניחותתת כבר היה נמאס לנו מהקדרים של לפני ואחרי עם השק חזה והכל.. אבל בסוף אתה מבין שכל צניחה שווה את זה..
אפשר להגיד גם שהפלוגה שלי סיימה בהצלחה את השבועיים מסכם ש"מנשים שהיה לנו =]
יש אזור מסוים בו כולם נוחתים ( סוג של גבולות גזרה ) כאשר הנורה הירוקה נדלקת ( איושר מקצין קרקע לשילוח הצנחנים ) כל דבוקה ( 7-10 אנשים בדרך כלל ) קופצת מהמטוס.
ת'אמת בקפיצה הראשונה גם בגלל שהייתי ראשון דבוקה נראה לי הלב שלי דפק איזה 300 לדקה.. באמת מטורף ה- 3 שניות לפני שהמצנח נפתח מהרגע שאתה קופץ אתה מרגיש שאתה טס באוויר וכל הגוף ש'ך נזרק אחורה זו הרגשה מטורפת..
בקשר לנחיתה חח אתה לא ממש שולט על זה.. אנשים נחתו על שיחים ודיונות שם .. אני אישית יצא לי באחת הקפיצות לנחות על השק חזה שלי שזה אחד המסוכנים וגם נחתתי על שיחים והכל חחח.. אבל בעיקרון אם אתה פועל לפי העקרונות ושומר על מצב טוב לפני הנחיתה לא אמורה להיות בעיה.. בקורס שלנו רק אחד נפצע מתוך בערך 350 שסיימו ת'קורס.. הוא שבר ת'רגל..
אין לך מה לנווט זו צניחה של 50 שניות אתה קופץ אחרי זה אתה משחרר ת'שק חזה נהנה מהצניחה וכבר אתה צריך להתכונן לנחיתה.. לא עסק יותר מדי מסובך כמו שהוא נראה.. בעיקרון כל השטח צניחה הוא שטח טוב לנחיתה יש שם חול עמוק ושיחים אז אתה פשוט נוחת איפה שאתה נוחת אין תימרונים ודברים כאלו..
מה שכן יש זה דבר שנקרא "גלישה" ואתה עושה את זה במקרה שאתה קרוב מאוד לצנחן אחר ויש סכנה לשניכם.. אז אתם גולשים לצדדים מנוגדים כדי להתרחק אחד מהשני ואז אפשר טיפה לתמרן אבל גם זה לא כל כך מורגש.