15-11-2004, 22:34
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.04
הודעות: 94
|
|
תשובה
אשמח אם תוכלו להגיד לי אם כל זה חוקי, אם יש עילה לתביעה ולינק או מסמך חוקי המראה את החוק בנוגע לכל אלו
אכן זהו מקרה מקומם. ולשאלותך:
1. תשר הינו שכר לכל דבר. אין מניעה להעביר לידיך את התשר, ובאם אינו מגיע לשכר המינימום אשר עומד כיום על 17.93 ש"ח לשעה, המעביד חייב להשלים מכיסו.
2. השאלה האם על התשר מעל לשכר מינימום להגיע לידיך תלוי בהסכמה ביניכם, ובאופן ניהול ספריו של המעביד. כלומר, אם סיכמתם בתחילת העבודה כי יתרת התשר (מעבר למינימום) יגיעו לידיך, והמעביד הפר זאת, המקרה קל, ואתה רשאי לעמוד על זכותך לקבלם. אם לא סוכם כך, השאלה היא האם בחשבון ללקוח, המעביד כולל את תשלום התשר, ואני לא רוצה כרגע להכנס לטענות הבעייתיות פה. בכל מקרה, המעביד מחוייב לשלם שכר מינימום, אשר התשר יכול להמנות בו.
3. נסיעות- החוק קובע באותיות קידוש לבנה, או באותיות שחורות (בטוח לא אפורות) כי יש לשלם נסיעות, עד לסך של 21.14 ש"ח לכל יום עבודה. אוסיף כי הוצאות הנסיעה ייקבעו לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מינוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה. אם מעסיקך שואל היכן זה נקבע, תוכל לומר לו שבחוק הגנת השכר ובצו הרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה.
4. שעות נוספות- בקווים כלליים, חובה עליו לשלם 125% החל מהשעה התשיעית, ובשבתות 150% החל מהשעה הראשונה. גם פה הכללים לחישוב הם יחסית מורכבים, תלויים בהסכמים קיבוציים אשר חלים עליך, באם חלים, אז אני לא אכנס לזה. בכל מקרה אסור למעביד לטעון שהשעות הנוספות כלולות, מבלי לערוך חישוב מהותי לגביהם. אסור לקבוע שכר כולל בגינן. (יש כאן חריגים, ולכן קביעתי כאן תקיפה למלצרים).
5. התלמדות- מהווה עבודה לכל דבר, והינך זכאי לשכר בגינן. החריג לכך, אשר לא חל בעניינך, הינו אם המעביד מממן הכשרות וקורסים מהותיים, המקנים ידע/הכשרה מהותית.
לסיכום, יש עילה לתביעה, אך מומלץ במהלך עבודתך להקפיד על רישומים של שעות העבודה וכו', ובתום העבודה לדרוש את הפרש השכר, תחילה במכתב, ובהמשך בתביעה.
בהצלחה.
נ.ב.: נסיעות יש לשלם בכל מקרה, ולא מוגדר מינימום לכך. לשון החוק הינה:
כל עובד הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעבידו השתתפות עד המכסימום האמור בסעיף 2, בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה בעד כל יום עבודה בפועל בו השתמש בתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו
עובד הנזקק לנסיעה ביותר מאוטובוס אחד כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי להשתתפות מעבידו בהוצאות הנסיעה גם בעד הנסיעה הנוספת, אם הוא חייב לנסוע באוטובוס השני, שלוש תחנות עירוניות נוספות לפחות כדי להגיע למקום עבודתו.
|