המצרכים:
חצי ק"ג בשר טחון גס (אני השתמשתי בצוואר)
חצי ק"ג קוביות עגבניות - משומרות זה בסדר גמור
בצל בינוני
גזר קטן
שני שיני שום
כוס יין אדום
פטרוזיליה
שמן זית
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
הערה: במתכון המקורי יש עלי תימין במקום פטרוזיליה ובנוסף יש גם שורש סלרי שלא היו בנמצא...
קוצצים את הגזר והבצל לקוביות קטנות
יוצקים למחבת כבדה שתי כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הגזר והבצל
מוזגים כוס יין לטבח, מרלו שחר 2005 של רמים
אחרי שהירקות הושחמו והתרככו מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים טוב טוב כדי שלא יהיו גושים, אנו רוצים תוספת לספגטי ולא קציצות...
ממשיכים לבשל/לטגן עד שכל הבשר שינה את צבעו
בשלב זה הבשר מפריש מיצים ולכן הטיגון יהפוך אט אט לבישול
אני אהוב לסנן את העגבניות וכך יש שליטה על כמות הנוזלים שאני מכניס לתבשיל
זו תמונה שצולמה תוך כדי עבודה שהבשר על הגז ואין סו-שף בנמצא ולכן יש קצת בלאגן...
נוסיף את העגבניות ונמשיך לבשל
בשלב זה מוסיפים מלח לפי הטעם, פלפל שחור גרוס גס בנדיבות וחצי כפית אגוז מוסקט מגורר
מוסיפים כוס יין, הפעם למחבת ולא לטבח...
מבשלים במטרה לצמצם קלות את היין את היין
קוצצים פטרוזיליה ומערבבים עם מיץ העגבניות, ככה יותר נוח להוסיפה לתבשיל והיא לא הופכת לגוש (ולא נצמדת לידיים)
מוסיפים את מיץ העגבניות עם הפטרוזיליה וממשיכים לבשל עד שמגיעים לרמת הסמיכות האהובה עליכם.
פסטה אני לא אסביר לכם איך להכין אך כך נראית המנה: