26-06-2008, 17:47
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.07
|
|
*לא הצלחתי לערוך אז הנה התגובה*
שדה ראיה דומה? את זה קבעת על סמך תמונות, מדדת כל מטוס ע"י ישיבה בו או מדידה עם
מטר? לא, חוץ מזה התמונה של המיג 29 גם בלי למדוד ולשבת באופן פיזי נראית החופה שונה בשדה
ראיה לעומת מטוסי מערב, ידוע שהמטוסים הישנים שלהם התקמצנו בשדה ריאה, גם עם מה שהיה
בעבר מת, בחדשים עדיין אין שדה ראיה דומה למערב, חוץ מזה מה שכתבת לגבי אי החשיבות של שדה
הראיה בחופה עדיין מהדהדת לי בראש.
לא דיברתי בהכרח על נוחות תפעול מכם, יש עוד דברים חוץ מתפעול מכם שעושה את ההבדל בין
מכמים, אולי תכונות שאפשר לבצע בו לעומת מטוסים אחרים שאי אפשר לבצע או שאפשר אבל עדיין זה
לא אותו דבר, כמו אפשרות לצילום איזורים בקרקע בF-15E וI בצג ע"י המכם, מה שמראה לטייס את
האזור שצילם כתמונה אווירית, תכונה זו לדוגמא לא מצויה בכל מטוס, יש עוד כמה תכונות שאני יודע
עליהן וחלק לא יודע שאני די בטוח שאין במטוסים הרוסים, במיראז' וביורופיטר לדוגמא אני לא יודע, וזה
רק דוגמא אחת להבדלים במערכות בין מטוסים מודרנים.
"האם המכ"ם של הרעם נופל מהמכ"ם של המיג 31? אם כן ואם לא, האם נוחות התפעול שלהם זהה?
אם כן, האם אתה יכול לכמת את זה? (לא.)"
למה אתה נדבק למילה "לכמת"? זה שאי אפשר לכמת במספרים, מספרים עשרונים או שברים אז זה
אומר שאין שום הבדל? הבדלים לא בהכרח מודדים באמצעות כימות, במבחנים בהיסטוריה לא כימתת
הבדלים בין משטרים או תקופות באמצעות כימות, וגם את ההבדל בין אולמרט לביבי אתה לא מכמת
במספרים.
"במטוסים מדגם X יש מסכי מגע, במטוסים מדגם Y אין, אבל יש מסכים גדולים פי 2, במטוסים מדגם Z
יש מסכי מגע ענקיים, אבל הם באיכות תצוגה נמוכה יותר. מי טוב יותר?"
אתה מנסה להגיד שלמטוס X יש חסרונות ויתרונות ולY יתרונות וחסרונות לכן האפשרות לטענתך, להשוות
בין מטוסים באופן מדוקדק/כללי נפסלת לחלוטין? השוואות בין מטוסים תמיד יש גם בין טייסים, זה לא
הולך ככה, לא פוסלים השוואות שלמות ככה סתם, אתה יודע שגם אם תמצא חסרונות כלשהם במטוס
מערבי כלשהוא לעומת מטוס מזרחי, עדיין היתרונות שבו עולים על היתרונות שיש למזרחי וחלק מפצים
על חסרונות במקרה של השוואה, זה לא עניין של שחור ולבן, במקרה וניעזר עכשיו באנשי מקצוע ונשים
מיג 29 ורעם זה לצד זה כולנו נבחן ונכתוב בטבלה את ההבדלים בכל בורג קטן במטוס, בסופו של דבר
נגיע להכרעה עם או בלי הכימות שלך.
נכון שהשוואות עומק כמו תמרון, תאוצה ומערכות אי אפשר לבצע על סתם כך אלא מעיון בדפי נתונים
שנכתבו ע"י אנשי מקצוע או טיסה על מטוסים שונים, עדיין בלעדיהם אי אפשר לקבוע על סמך התרשמות
כללית כמו למעלה על הבדלים משמעותים, ונתוני עומק דווקא כן מתפרסמים באמצעי תקשורת מדי פעם.
|