הסרתי והתקנתי שוב את emacs בתקווה שזה משהו חולף אבל , זה לא עזר בדקתי הרשאות ונשאות כמו כל שאר התוכנות בתיקיה מצאתי משהו עם אותה תקלה > http://www.kalamazoolinux.org/maila...1/msg00064.html אבל לא ממש הצלחתי להבית מה הפתרון המוצע שם אני מבין שכנראה מדובר בספריות שונות , והתוכנה נתקעת קודם בסיפריה הלא מתאימה או משהו כזה
תעשה קוד: file `which PROGRAM-EXECUTABLE-NAME` אם כתוב שזה סקריפט, תעשה: קוד: cat `which PROGRAM-EXECUTABLE-NAME` ותראה לנו מה קיבלת אם כתוב שזה executable, תעשה: קוד: strace -f PROGRAM-EXECUTABLE-NAME > ~/fresh-strace.txt 2>&1 ותעלה לנו את הקובץ fresh-strace.txt מספריית הבית שלך כדי שנראה מה הולך שם... אם כתוב לך שזה לינק, תחזור על הפעולה הראשונה עם שם הקובץ שהלינק מפנה אליו בפלט של הפקודה... בהצלחה
file `which PROGRAM-EXECUTABLE-NAME`
cat `which PROGRAM-EXECUTABLE-NAME`
strace -f PROGRAM-EXECUTABLE-NAME > ~/fresh-strace.txt 2>&1
נמאס לכם לזכור סיסמאות? לחצו כאן!
אתה תותח קוד: ]$ file /etc/alternatives/emacs /etc/alternatives/emacs: broken symbolic link to `/usr/bin/emacs-22.1' מסתבר שיש לי גרסה 22.2 אלא הצרות של RPM שדיברת עליהם ? נ.ב למה יש 2 הפניות ? כלומר > קוד: emacs -> /usr/bin/emacs /usr/bin/emacs -> /etc/alternatives/emacs /etc/alternatives/emacs -> /usr/bin/emacs--22.2
]$ file /etc/alternatives/emacs /etc/alternatives/emacs: broken symbolic link to `/usr/bin/emacs-22.1'
emacs -> /usr/bin/emacs /usr/bin/emacs -> /etc/alternatives/emacs /etc/alternatives/emacs -> /usr/bin/emacs--22.2
אני לא כתבתי אף אחת מהתוכנות שהזכרתי, כך שאני לא... ברוך הבא לרדהט. לא אתפלא אם תמצא לך איזה קובץ שנקרא emacs.rpmnew או משהו כזה...
לא אין לי את זה סורי - אמור להיות ? למה זה ? תוכל להתייחס לחלק השני שהוספתי בעריכה אחרי התגובה שלך ?
שימי הפעם מדובר בזוועה מבית דביאן. alternatives אמורה להחליף את $EDITOR $VISUAL ושאר ירקות,
ולמה המשתנים האלה ?