01-05-2008, 13:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "לצורך העניין אני אגיב גם לך וגם לcookoorookie כאן"
"אולי גם כמה סנפלינגים באמצע הלילה, משחקי D&D וגלישה באינטרנט פה ושם". חחח, לא יודע על איזו ישיבה את מדברת, אבל יש לי ניחוש די טוב..."
לא דיברתי על שום ישיבה ספציפית. ליקטתי שמועות.
"בכל אופן, מה יוצא מלימוד תורה? לא רק עוד חוכמה, או הכנה לצבא, או עוד ידע ביהדות. המטרה של הישיבות היא להוציא אנשים תלמידי חכמים, כך שיפיצו וישלבו את התורה בכל דרכיהם, ולא משנה במה יעסקו אח"כ. לא מודבר על לצד בן אדם "טוב" יותר, אלא על לצאת בן אדם תורני ורוחני יותר.
איזה "טוב" בדיוק יוצא מלימודים אקדמאים (חוץ מהידע הכללי והאפשרות לפרנסה, שקיימת, אגב, גם בלימודים בישיבות ההסדר- ע"י תעודת הוראה וכד')?"
אני לא אומרת שאדם עם תואר טוב יותר מבחינה אישיותית מאשר אדם שלמד בישיבה, אבל אני גם לא חושבת שההיפך הוא הנכון, ולכן מעדיפה את האפשרות של אדם טוב עם תואר/פרנסה מסודרת מאשר אדם טוב בלי (וכמו שכבר כתבתי, יכול להיות שבסופו של דבר אני כן אתחתן עם מישהו שלומד/למד בהסדר, כי כל מקרה לגופו וכו' וכו')
"נכון שהאתגר הגדול מתחיל כשיוצאים החוצה, אבל לפני כן כדאי לשבת בפנים ולהתפתח ולהתקדם, כדי שכשנצא החוצה, יהיו לנו הכלים הרוחניים כדי להתמודד עם מה שמחכה לנו שם (ואני כרגע לא מדבר על הכלים שלא מקנים ולא טוב שלא מקנים אותם בזמן הלימוד בישיבות ההסדר)."
נראה לי שאין בינינו מחלוקת בנוגע להאם צריך ללמוד בישיבה. השאלה היא כמה זמן? אין לי התנגדות לשנה-שנה וחצי של לימוד תורה, אבל אני לא בטוחה שצריך יותר מזה.
"אני חושב שאת ממחישה את נקודה שאמרתי קודם: למה אישה לא יכולה לסבול בעל עם פחות השכלה אקדמית (למרות שזה לא מעיד שום דבר על שכלו, אבל נניח אפילו שכן) והבעל יכול "לסבול" אישה מורה או גננת כשלו יש דוקטורט בפיזיקה? אני חושב שחוסר הנוחות שלנו מרעיון כזה נטוע בהשקפת עולם כשבר לא כל כך מתאימה היום, ולכן אני לא מצליח להבין מה רע בכך שהאישה תפרנס ותהיה משכילה בעוד הבעל יהיה ר"מ איפה שהוא."
טוב, כמו שאתה יודע העליתי את השאלה במה שבלב. נראה מה יהיו התשובות.
(בינתיים יש תיקו 1-1 )
בנוגע למה שכתבת לשחף:
"אין לי נק' השקפה על ההסדרניקים מלבד זו שאני רואה בישיבה שלי, ובעזרתה אני פשוט לא מבין על מה שתיכן מדברות. לא מדובר על אנשים שילכו ללמוד רק יהדות או הוראה, ויעשירו את עולמם בעזרת קריאה בספרות או בעיתונים. מדובר באנשים מאוד מאוד אניטלקטואלים, שרובם המכריע ילך ללמוד מקצועות חול אחרי השנים בישיבה, הם פשוט דוחים אותן בכמה זמן, ואין שום רע בכך. גם אם הם יתקדמו בלימוד התורה, מדוע לימוד התורה נחשב פחות "משכיל" ופחות "רחב אופקים" מללמוד פיזיקה או מתמטיקה? אם שני בני הזוג מעשירים את עולמם ע"י ספרות וכד', מה זה משנה מה המקצוע הראשי שהם לומדים?"
אני מסכימה עם רוב הדברים שכתבת, אבל שוב, יש לי בעיה עם הדחייה הזאת. לדעתי זה פשוט יותר מידי זמן, ובשונה משחף (ונראה לי שגם ממך) אני חושבת שצריך להתחתן קצת יותר מוקדם. 28 נראה לי כבר מאוחר מידי.